Μάρ   Απρίλιος 2024   Μάι

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Julianna Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
Ο ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΕ ΑΣΤΑΚΟ ΚΑΙ ΑΛΥΖΙΑ

«ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ Η ΑΙΤΩΛΟ-2.astakosΑΚΑΡΝΑΝΙΑ», ΛΕΕΙ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Σπύρος Σπυρίδων, στα πλαίσια του τακτικού προγράμματος σχετικών δραστηριοτήτων του, επισκέφθηκε  επαρχιακούς Δήμους του Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σπυρίδων, συνοδευόμενος από αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας, μετέβη διαδοχικά στους Δήμους Αστακού και Αλυζίας, όπου πραγματοποίησε συναντήσεις με τους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια, με αντικείμενο την πορεία υλοποίησης έργων τοπικού ενδιαφέροντος, καθώς και την καταγραφή των κυριότερων ζητημάτων που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες. Επιπλέον, επισκέφθηκε τον Βιολογικό Καθαρισμό και τα Δημοτικά Σφαγεία του Αστακού, και εγκαινίασε το έργο ύδρευσης του Δημοτικού Διαμερίσματος Αρχοντοχωρίου του Δήμου Αλυζίας.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Σπυρίδων έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Επισκεφθήκαμε σήμερα μια σειρά από έργα, τα οποία ολοκληρώθηκαν πρόσφατα ή ολοκληρώνονται στο άμεσο μέλλον. Στο Δήμο Αστακού παραδίδονται εντός του έτους ο Βιολογικός Καθαρισμός και τα συνοδά δίκτυα αποχέτευσης, συνολικού προϋπολογισμού 7.150.000 Ευρώ, καθώς και τα Δημοτικά Σφαγεία, προϋπολογισμού πάνω από 2.100.000 Ευρώ. Στο Δήμο Αλυζίας λειτουργεί ήδη η ύδρευση του Αρχοντοχωρίου προϋπολογισμού 450.000 Ευρώ, έργο του οποίου εξετάζουμε την επόμενη φάση, η οποία αφορά στην -2-astakosαντικατάσταση του εξωτερικού αγωγού.

Γενικότερα, σε όλο το Νομό Αιτωλοακαρνανίας εκτελούνται δεκάδες τέτοια έργα, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από δράσεις όπως το ΕΣΠΑ και τα ειδικότερα προγράμματα "Αλέξανδρος Μπαλτατζής" για τον αγροτικό κόσμο και "Θησέας" για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τα έργα αυτά αναβαθμίζουν σημαντικά το επίπεδο ζωής των τοπικών κοινωνιών, θέτοντας παράλληλα τις βάσεις για την ανάπτυξη που φέρνουν οι μεγαλύτερες υποδομές που επίσης κατασκευάζονται ήδη, όπως η Ιονία Οδός και ο κάθετος οδικός άξονας Ακτίου-Αμβρακίας. Δίνουν επίσης ισχυρά κίνητρα στους νέους ανθρώπους να παραμείνουν στις εστίες τους, κρατώντας ζωντανή την περιοχή. Μπορούμε λοιπόν να είμαστε αισιόδοξοι ότι η Αιτωλοακαρνανία βγαίνει σύντομα από τη γεωγραφική απομόνωση του παρελθόντος, αναπτύσσεται δυναμικά και δείχνει τις μοναδικές ομορφιές της σε όλο τον κόσμο, προσελκύοντας μεγάλο αριθμό επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό», συμπλήρωσε ο κ. Σπυρίδων.

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...