Δεκ   Ιανουάριος 2023   Φεβ

ΚΔΤΤΠΠΣ
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Julianna Walker Willis Technology

Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα131
mod_vvisit_counterΧθές234
mod_vvisit_counterAll8120857
°F | °C
invalid location provided
O EMΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

 

Η πληθώρα ύλης το προηγούμενο διάστημα μας υποχρέωσε να μεταθέσουμε για λίγες μέρες την επιστολή του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου προς την «Π», με αφορμή τον εορτασμό τη πρωτομαγιάς στο Αγρίνιο. Να θυμίσουμε πως οι διοργανωτές της συγκέντρωσης στο συντριβάνι, (ΑΔΕΔΥ, ΕΛΜΕ κλπ), είχαν καλέσει το ΕΚ  Αγρινίου και τον Εμπορικό Σύλλογο, σε μια προσπάθεια κοινού εορτασμού. Το Εργατικό Κέντρο δεν απάντησε στην πρόσκληση ενώ το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου, έστειλε απάντηση στο Νομ. Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, την οποία και σχολίασαν οι συνδικαλιστές, μιας και στοχοποιεί όχι μόνον τους διοργανωτές αυτής της εκδήλωσης, αλλά κάνει λόγο για εκδήλωση εργαζομένων και εργοδοτών, ενώ χρησιμοποιεί χαρακτηρισμούς και σε βάρος των δημ. υπαλλήλων. Αυτή την απάντηση «τόλμησαν» να σχολιάσουν οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ και της ΕΛΜΕ, ενώ σχετικό σχόλιο δημοσίευσε και η στήλη των παραπολιτικών της «Π».

Μετά από αυτά θεωρούσαμε δεδομένη την απάντηση του προέδρου και του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου προς την εφημερίδα, αν και το ύφος μας εκπλήσσει.

Ο κ. Τζωρτζόπουλος, επιτίθεται στην  «Π» χρησιμοποιώντας ανοίκειους χαρακτηρισμούς κατά της εφημερίδας, της τοπικής δημοσιογραφίας, κάνει μαθήματα δεοντολογίας, ενώ παράλληλα δεν παραλείπει να χαρακτηρίσει ακόμη και «τραμπούκο» τον πρόεδρο του Νομ. Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, με αναπόδεικτες καταγγελίες...Πλέον είναι πασιφανές πως το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου, επιλέγει την απομόνωση από την τοπική κοινωνία και από τις πραγματικές ανάγκες των εμπόρων. Με το γνωστό καταγγελτικό ύφος κατά πάντων, τις κινητοποιήσεις του «δίωρου κλεισίματος» ανά έτος, και την επίθεση κατά άλλων κλάδων εργαζομένων, το σημερινό ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου επαναπαυμένο προφανώς και στην παθητική στάση της πλειοψηφίας των εμπόρων στο Αγρίνιο, κρίνει πως έτσι υπερασπίζεται τα συμφέροντα τους. Το εάν οι έμποροι του Αγρινίου θα συνεχίσουν να ανέχονται αυτήν την μίζερη κατάσταση, εξαρτάται από τους ίδιους...

Όπως οφείλουμε και μας επιβάλλει η δεοντολογία, που όψιμα θυμήθηκε το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου (άλλωστε η «Π» κυκλοφορεί πολύ πριν κάποιοι ανακαλύψουν τον συνδικαλισμό) δημοσιεύουμε, την επιστολή του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου, καθώς και την απάντηση που έστειλε στην πρόσκληση των διοργανωτών της πρωτομαγιάτικης εκδήλωσης στο συντριβάνι (ΑΔΕΔΥ, ΕΛΜΕ, Επαγγελματοβιοτέχνες κλπ).

Όσο για τους χαρακτηρισμούς που μας αφορούν, ασφαλώς και τους επιστρέφουμε στον συντάκτη της επιστολής  στην «Π», που έχει ως εξής:

Προς:

Εκδότη-ιδιοκτήτη-διευθυντή

Εφημερίδας Παναιτωλική

Στο φύλλο της Εφημερίδας σας 11069 της 1 Μαΐου 2009 στη σελ. 3 στη στήλη ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΑ σε σχόλιό σας με τίτλο ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ, κάνετε σχόλια, επικρίσεις και χαρακτηρισμούς για το περιεχόμενο, τις θέσεις και το ύφος της απάντησης του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου προς το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ σχετικά με την 1η ΜΑΗ.

Α/   Σχετικά με αυτό λοιπόν έχουμε να σας πούμε ότι:

  • ü Έντιμο θα ήταν να είχατε δημοσιεύσει τη πρόσκληση που μας έστειλαν και την απάντηση του Εμπορικού Συλλόγου και μετά ασφαλώς και να τη σχολιάσετε σύμφωνα με τις απόψεις σας, τις επιδιώξεις σας και τις σκοπιμότητές σας.
  •  Γκεμπελισμός είναι να επικαλείστε απόψεις και αντιδράσεις για κάτι το οποίο δεν είχε γνωστοποιηθεί και ανακοινωθεί ούτε στα μέσα ενημέρωσης ούτε στους εμπόρους.
  •  Αλήστου μνήμης πρακτική αποτελεί η διαστρέβλωση των όσων γράφει η απάντησή μας και η προσπάθεια δημιουργίας διχαστικού κλίματος στο σύλλογό μας.

Για τούτο σας παραδίδουμε τη πρόσκληση που μας εστάλη και την απάντησή μας και για λόγους στοιχειώδους εντιμότητας ζητάμε να δημοσιευτούν μαζί με ολόκληρη τη συγκεκριμένη μας επιστολή.

Β/   Σχετικά με το ρεπορτάζ σας και την εμπαθή επίθεση ενάντια στο σύλλογό μας απ' αφορμή τη συνέντευξη των διοργανωτών της εκδήλωσης στο σιντριβάνι, επίσης πρέπει να σας τονίσουμε ότι:

  • ü Αν είχατε ίχνος δημοσιογραφικής δεοντολογίας έπρεπε να αναζητήσετε και την άποψη του συλλόγου μας πριν υιοθετήσετε και αναμασήσετε υστερόβουλες απόψεις.

Δεν το κάνατε όμως γιατί απλά δεν θέλατε να γίνει γνωστό:

  Ότι το νομαρχιακό της ΑΔΕΔΥ μας καλούσε σε συνάντηση στις 27/4/2009 για να εξασφαλίσει «Μπούγιο» σε εκδήλωση που είχε ήδη αποφασίσει από τις 14/4/2009 το πώς θα γίνει, που θα γίνει και τι ώρα θα γίνει.

 Ότι ο Πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ με ασφαλίτικη πρακτική και τραμπούκικο τηλεφώνημα στην υπάλληλο του συλλόγου μας, διατύπωσε απειλές απ' αφορμή την απάντησή μας, αρνούμενος βεβαίως την πρότασή της να μην τη χρησιμοποιεί σαν ενδιάμεση για κάτι τέτοιο.

  Ότι επειδή σε μας τα όργανα λειτουργούν,  η απάντησή μας προς το νομαρχιακό της ΑΔΕΔΥ ήταν ομόφωνη απόφαση όχι μόνο του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και της συμβουλευτικής διευρυμένης επιτροπής του συλλόγου μας.

 Ότι οι Γενικές Συνελεύσεις του συλλόγου μας έχουν ξεκαθαρίσει ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου δεν καλύπτει, δεν δίνει άλλοθι και δεν συμπορεύεται με όσους και όποιους ανεξάρτητα από προεκλογικές σκοπιμότητες και ψηφοθηρικές κορώνες στήριξαν και στηρίζουν πολιτικούς και πολιτικές που:

Υπέγραψαν τη συνθήκη του Μάαστριχ - στηρίζουν την απασχολησιμότητα, τη μερική απασχόληση και τα stage - προωθούν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια - την ιδιωτικοποίηση της υγείας - την επέκταση των υπεραγορών - τις συνάφειες και την τριπλοφορολόγησή μας - την απελευθέρωση του ωραρίου - την τραπεζική τοκογλυφία - την εκχώρηση του εθνικού πλούτου - το ξεκλήρισμα των αγροτών - τους Ολυμπιακούς Αγώνες της μίζας και της ρεμούλας - την ελεύθερη αγορά και τον έξαλλο νεοφιλελευθερισμό που προκάλεσε την καπιταλιστική κρίση - τα παράνομα παζάρια των δημάρχων τους - τους βομβαρδισμούς γειτονικών κρατών - τις επιχειρήσεις «σαμπρέλα» κατά των αγροτών και τα σκασμένα λάστιχα των τρακτέρ - τα ΜΑΤ, τα δακρυγόνα και τη βία κατά των συνταξιούχων - το γλέντι και τα τσιμπούσια των εμπόρων των προγραμμάτων - τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και τις κομπίνες στο χρηματιστήριο - σκάνδαλα και μεγαλοεργολάβους - ανεργία και εργασιακή ομηρία - απεργοσπάστες και εκλεκτούς ημετέρους τραμπούκους διεκδικητές τάχατες του δικαιώματος να εργάζονται, σπάζοντας απεργίες και βρίζοντας τις άλλες κοινωνικές ομάδες.

Ολοκληρώνοντας το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου σας γνωστοποιεί ότι:

Μας ικανοποιεί βεβαίως που οι ένοχοι και οι κάθε μορφής υπηρέτες τους μας στοχοποιούν γιατί αυτό σημαίνει ότι καλά πατάμε και δεν έχουμε ξεπουληθεί αλλά και δεν μας επιτρέπετε να αδιαφορήσουμε και να σιωπήσουμε απέναντι στην εμπάθεια, τα χαλκεία και το Γκεμπελισμό.

 

Προς το παρόν αυτά.   

Το Δ.Σ. του Ε.Σ.Α.

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...