Μάρ   Απρίλιος 2024   Μάι

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Julianna Walker Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
Με εξαιρετική επιτυχία

caltes-2η Συνάντηση Βυζαντινών Χορωδιών στο Αγρίνιο.

Μια σημαντική και υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Μαΐου στο πλαίσιο των εορτών προς τιμήν του Αγίου Χριστοφόρου, που διοργανώνει κάθε χρόνο το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αγρινίου. Την εκδήλωση αυτή συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Νομού Αιτωλοακαρνανίας «Άνθιμος ο Αρχιδιάκονος»  με έδρα την πόλη του Αγρινίου και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αγρινίου «Στέλιος Τσιτσιμελής».

Συμμετείχαν ο Σύλλογος Φίλων Βυζαντινής Μουσικής «Το Ενδόφωνον» από τα Ιωάννινα υπό την διεύθυνση του κ. Σπυρίδωνος Υφαντή, Άρχοντος Υμνωδού της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας - Πρωτοψάλτου, χορός ψαλλόντων του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ν. Αιτωλοακαρνανίας με χοράρχη τον πρόεδρο αυτού κ. Χρήστο Μcaltes-3ουσελίμη, καθηγητή Φυσικών Επιστημών - Βυζαντινής Μουσικής, και ο Βυζαντινός Χορός «Τρόπος» από την Αθήνα υπό την διεύθυνση  του κ. Κωνσταντίνου Αγγελίδη, Πρωτοψάλτου και Δασκάλου Ψαλτικής Τέχνης. Παρουσιάστηκε ένα πλούσιο πρόγραμμα το οποίο περιελάμβανε ύμνους της Αναστάσιμης περιόδου που διανύουμε, ύμνους από την εορτή του Αγίου Χριστοφόρου και άλλα  βυζαντινά μέλη, αποσπώντας κολακευτικά σχόλια και επευφημίες από τους εκατοντάδες φιλόμουσους συμπολίτες μας, και όχι μόνο, που κατέκλεισαν το Παπαστράτειο Μέγαρο.

Την εκδήλωση αυτή, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου, χαιρέτισαν η Αντιδήμαρχος Αγρινίου και Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου «Στέλιος Τσιτσιμελής» κ. Κων/να Κατσαρή και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ν. Αιτωλ/νίας «Άνθιμος ο Αρχιδιάκονος» κ. Χρήστος Μουσελίμης, ενώ την παρουσίαση έκανε ο κ. Νεκτάριος Θάνος, Θεολόγος - Πρωτοψάλτης.

     Η Συνάντηση αυτή έκλεισε με απονομή τιμητικών παπύρων και άλλων δώρων στους χοράρχες και την Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου κ. Κων/να Κατσαρή. Πιστεύουμε ότι τέτοιες εκδηλώσεις, εξέχουσας καλλιτεχνικής σημασίας, τιμούν τους φορείς που τις οργανώνουν, τους ανθρώπους που τις αγκαλιάζουν και τον τόπο μας γενικότερα. Αξίζει να επαναληφθούν και να καθιερωθούν.
    Ένα μεγάλο μπράβο στην Πρcaltes-1όεδρο του Πνευματικού Κέντρου κ. Κων/να Κατσαρή, στο δραστήριο νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ν. Αιτωλ/νίας "Άνθιμος ο Αρχιδιάκονος" με έδρα την πόλη του Αγρινίου και σε όσους κοπίασαν για να απολαύσουμε αυτό το ηχητικό αποτέλεσμα.

 Η "Παναιτωλική" αισθάνεται μεγάλη χαρά που συνεργάστηκε και συνεργάζεται με μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Ιεροψαλτών για την πρόοδό του  καθώς και την προαγωγή της Ψαλτικής Τέχνης και την επίλυση διαφόρων θεμάτων που απασχολούν του Ιεροψάλτες του Νομού μας.

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...