Φεβ   Μάρτιος 2024   Απρ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Julianna Walker Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ Ο ΧΡ. ΒΕΡΕΛΗΣ

 

Ζητά άμεσες έρευνες για την ΜΑΝ και έγγραφο  για τον «ΓΕΡΜΑΝΟ»

Δηλώσεις στήριξης στον πρ. Υπουργό από Μωραΐτη, Γιαννακά και Μxr_berelis1οσχανδρέου.

Σε συγκεκριμένες ενέργειες προχώρησε αμέσως μετά την παραίτησή του ο πρ. Υπουργός Χρίστος Βερελής, ώστε να ελεγχθεί τόσο η υπόθεση της ΜΑΝ, όσο και να δοθούν απαντήσεις για ένα θέμα που εδώ και τρία χρόνια έχει αναδείξει, αυτό της εξαγοράς της «Γερμανός»

Σε δήλωση του ο κ. Βερελής επισημαίνει: «Μετά την παραίτησή μου από το Βουλευτικό αξίωμα επιχειρείται από ορισμένες πλευρές να διαστρεβλωθεί η θέση μου, τα κίνητρά  μου και οι επιδιώξεις που με ώθησαν στο βήμα αυτό. Η δήλωσή μου είναι απολύτως σαφής.   Είναι η απόφασή μου να συμβάλω στην αποκατάσταση της νοσηρής κατάστασης που κοστίζει ηθικά και οικονομικά στη χώρα.

Θεωρώ ότι δεν  θα υπάρξουν κάποιοι οι οποίοι θα αισθανθούν άβολα ή δυσάρεστα από τις προσπάθειές μου αυτές.  Αντιθέτως με την ευκαιρία, δημόσια θέλω να ευχαριστήσω τον πολύ μεγάλο αριθμό πολιτικών, και απλών ανθρώπων που συμπαραστάθηκαν στην ενέργειά μου αντιλαμβανόμενοι πλήρως και εύκολα τις προθέσεις μου.

Για τους λόγους αυτούς δεν μπορώ  να επιτρέψω  όχι μόνον ιδιοτελείς παρερμηνείες,  αλλά και ενδεχόμενες καθυστερήσεις στην πλήρη και άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης των παράνομων πληρωμών μιας ξένης εταιρίας. 

Έτσι παρότι δεν με αφορά προσωπικά,  παρά μόνον ακραία στα πλαίσια των γενικότερων πολιτικών ευθυνών το θέμα, αφού η αρμόδια επιτροπή του διαγωνισμού έχει σύνθεση η οποία περιγράφεται από το Νόμο και την απόλυτη εξουσία λήψης αποφάσεων, θεωρώ ότι πρέπει να συνεισφέρω άμεσα, αποφασιστικά ακόμη και με ίδιες δυνάμεις ώστε να αποκαλυφθεί χωρίς οποιαδήποτε καθυστέρηση το σύνολο των στοιχείων που διερευνώνται,  για την περίοδο 2002 έως και 2005. 

Ανέθεσα ήδη σε δικηγορικό γραφείο του Μονάχου την εκπροσώπησή μου,   νομιμοποιούμενος και μόνο από το γεγονός ότι ένα  μέρος της περιόδου αυτής υπήρξα  Υπουργός Μεταφορών και έχω έννομο συμφέρον να πληροφορηθώ προκειμένου  να υποστηρίξω με τον τρόπο αυτό τις ενέργειες της Ελληνικής Δικαιοσύνης.  Τα οποιαδήποτε στοιχεία προκύψουν θα θέσω αμέσως υπόψη της αρμόδιας δικαστικής αρχής ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος σε διαδικαστικά ζητήματα που παρεμβάλλονται κατά τη διαδικασία αιτημάτων δικαστικής συνδρομής,  και να υπάρξει πλήρες φως σε ότι αφορά  σε ενδεχόμενες  παράνομες δραστηριότητες.  Για την πρωτοβουλία μου αυτή, ενημέρωσα ήδη τηλεφωνικά τον προϊστάμενο της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών κ. Σακελλάκο

Ακόμη θεωρώντας ότι είναι πλήγμα για την πολιτική ζωή του τόπου το γεγονός ότι έκλεισε αιφνιδίως η Βουλή,  με αποτέλεσμα να παραγραφούν ενδεχόμενες   ποινικές  ευθύνες πολιτικών σε σοβαρές υποθέσεις, απέστειλα και έγγραφο το οποίο κοινοποιώ προς τον τακτικό ανακριτή που ερευνά την υπόθεση «ΓΕΡΜΑΝΟΣ» και την οποία έφερα  προ τριετίας στην δικαιοσύνη.» 

Χρίστος Βερελής

Ακαδημίας 33 - 106 72 Αθήνα

 

Προς

Τον κ. Απόστολο Ζαβιτσάνο

20 Τακτικό Ανακριτή

Κτίριο 9

1ος Όροφος, γραφείο 136

                                                                        Αθήνα, 11.05.2009

 

Θέμα: Εξαγορά εταιρείας Γερμανός από Cosmote.

    

 Αξιότιμε κύριε Ανακριτά,

Αναφέρομαι σε σας, με την ιδιότητα, του καταθέσαντος την πρώτη αναφορά - αίτηση προς τον κ. Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Δημ. Παπαγγελόπουλο, για την διερεύνηση των τυχόν ποινικών ευθυνών, εμπλεκομένων στην υπόθεση αυτή προσώπων, λόγω ενδεχόμενης σημαντικής οικονομικής ζημιάς του Ελληνικού Δημοσίου.

  Ειδικότερα:

α) Την 20.07.2006 υπέβαλα στον κ. Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών αίτημα να αξιολογηθεί το δημοσίευμα της ίδιας ημερομηνίας της εφημερίδας ΄΄Καθημερινή΄΄ σχετικά με την υπόθεση ΓΕΡΜΑΝΟΣ (Ε.Π. 449/21.7.2006).

β) Την 27.07.2006 υπέβαλα στον ίδιο Εισαγγελικό λειτουργό, πρόσθετα στοιχεία, για την ίδια υπόθεση και ειδικότερα, τα πρακτικά συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομιών Υποθέσεων της Βουλής, στην οποία συζητήθηκε η υπόθεση ΓΕΡΜΑΝΟΣ και κατά την οποία προέκυψαν νεότερα σημαντικά στοιχεία, αιτούμενος και πάλι την δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης (Ε.Π. 460/28.7.2006).

γ) Την 7/2/2007 συνυπέγραψα με άλλους δέκα έξι, συναδέλφους μου, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Αναφορά ενώπιον του κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στην οποίαν παρατέθηκαν αναλυτικά και εμπεριστατωμένα στοιχεία, για την ζημιογόνο για τα συμφέροντα του Δημοσίου υπόθεση ΓΕΡΜΑΝΟΣ.

δ) 26.02.2007 κατέθεσα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, Υπόμνημα με τις θέσεις μου, και όσα γνώριζα με την ιδιότητα του Υπουργού Μεταφορών, (2000-2004) της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αλλά και την ιδιότητα του μέλους της Διαρκούς Μονίμου Επιτροπής οικονομικών υποθέσεων της Βουλής από το έτος 2004.

ε) Την 18.02.2009, κλήθηκα να καταθέσω ως μάρτυρας ενώπιον σας, επί των κατηγοριών που περιλήφθησαν στην ασκηθείσα εν τω μεταξύ, ποινική δίωξη, για πέντε κακουργήματα, για την υπόθεση ΓΕΡΜΑΝΟΣ, την 10.07.2008.

Κύριε ανακριτά, συμπληρώνονται στο άμεσο μέλλον, τρία χρόνια από τις κατατεθείσες αναφορές μου στον κ. Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημ. Αθηνών, και ένας χρόνος, από την ασκηθείσα ποινική δίωξη, για την διάπραξη σοβαρών κακουργημάτων εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, και των επενδυτών στο Χ.Α.Α., συμπεράσματα στα οποία κατέληξε, η Εισαγγελική Αρχή, από έρευνα, η οποία διήρκεσε δύο χρόνια, και η υπόθεση, αυτή, δεν έχει μέχρι σήμερα, οδηγηθεί σε οποιαδήποτε, δικαστική εξέλιξη, δημιουργώντας έτσι σημαντικές παρενέργειες, στην πολιτική ζωή της  χώρας, τόσο κατά σκέλος των ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών  των άμεσα εμπλεκομένων, μη πολιτικών λειτουργών αλλά και των πολιτικών προϊσταμένων τους.

Είναι νομίζω απόλυτα κατανοητό, ότι, η περαιτέρω καθυστέρηση της υπόθεσης, στο παρόν στάδιο δημιουργεί εύλογες αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα του πολιτικού συστήματος να διαλευκάνει υποθέσεις, που άπτονται της διαχείρισης του Δημοσίου χρήματος, κάτι το οποίο κανένας έλληνας πολίτης, δεν αμφισβητεί ότι αποτελεί σοβαρή ανάγκη.

Με τη νομιμοποίηση την οποία μου παρέχει η ιδιότητα, του αναφέροντος στη Δικαιοσύνη την υπόθεση αυτή, προς την οποία υπέβαλλα και το σύνολο των στοιχείων που είχα στη διάθεσή μου, αλλά και της στάσης μου, απέναντι στα ζητήματα διαφθοράς, επιτρέψτε μου με πλήρη και απόλυτο σεβασμό στην ανεξαρτησία της ελληνικής Δικαιοσύνης, αλλά και στο έργο σας, το οποίο σέβομαι και εκτιμώ ως έλληνας πολίτης και πολιτικός, να σας εκφράσω την ανησυχία μου, για τον πολύ μακρό χρόνο που έχει απαιτηθεί μέχρι τώρα στη διαλεύκανση της υπόθεσης αυτής, την επελθούσα ήδη παραγραφή των ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων και την περαιτέρω  απαξίωση του πολιτικού συστήματος, στο κοινό αίσθημα των συμπολιτών μου εξ αφορμής ότι δεν είναι πλέον δυνατόν να αποδοθούν οι ενδεχόμενες  ποινικές αυτές  ευθύνες των πολιτικών προσώπων.

Είμαι βέβαιος ότι με την ευαισθησία που σας διακρίνει θα λάβετε υπόψη σας, την παρούσα παρέμβαση ώστε να οδηγηθεί η υπόθεση το ταχύτερο στη πλήρη διερεύνησή της και θα αποδοθούν ευθύνες σε όσους  αποδειχθούν ένοχοι των κατηγοριών που ήδη απαγγέλθηκαν.

Με εκτίμηση,

Χρίστος Βερελής

τ. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ

 

 ΘΑΝΟΣ ΜΩΡΑΙΤΗΣmoraiths-uanos-250

Mε τον φίλο , τον συμπατριώτη τον Χρηστο Βερελη έχουμε δώσει πολλές φορές από κοινού σημαντικές μάχες για την Αιτωλοακαρνανία τα τελευταία πέντε χρόνια .

Πήρε μια αξιοπρεπή, δύσκολη,  προσωπική απόφαση την οποία οφείλουμε να σεβαστούμε όλοι.

Το ΠΑΣΟΚ δεν συγκαλύπτει, δεν φοβάται την αλήθεια.

Το ΠΑΣΟΚ δεν αποφεύγει ακόμα και να ματώσει , δεν αποφεύγει τις δύσκολες αποφάσεις.

Είναι μια βασική διαφορά μας από τη ΝΔ

Μαζί με την ελληνική κοινωνία προχωράμε μπροστά , αλλάζουμε  σελίδα στον τόπο.

KINHΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΛΜΗΣ»

ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΦΙΑΣ ΓΙΑgiannaka1ΝΝΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΒΕΡΕΛΗ

Κληθείσα από δημοσιογράφους να σχολιάσει την παραίτηση του Χρ. Βερελή, η Βουλευτής του Νομού μας, Σοφία Γιαννακά, δήλωσε τα ακόλουθα:

«Πρόκειται για μια κίνηση πολιτικής τόλμης και γενναιότητας και εκτιμώ ότι ήταν μια απόφαση δύσκολη για τον ίδιο, την οποία έλαβε μετά από ώριμη σκέψη.

Ο κ.  Χρήστος Βερελής είναι ένας πολιτικός που έχει προσφέρει στην

Αιτ/νία και η απόφασή του είναι ένδειξη πολιτικού θάρρους.

Πιστεύω ότι το μήνυμά του για τη νοσηρότητα της πολιτικής ζωής να το ακούσουν οι πολίτες και  κυρίως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Το ΠΑΣΟΚ προχωράει στα θέματα της διαφάνειας με τολμηρά βήματα, όπως έχει διαμηνύσει σε κάθε κατεύθυνση ο Γιώργος Παπανδρέου, αντίθετα με τη Νέα Δημοκρατία η οποία συστηματικά και κατ' εξακολούθηση, επί 5 χρόνια κουκουλώνει τα σκάνδαλα και θέτει σε κίνδυνο τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας μας.

Είναι μια κυβέρνηση που από την περιβόητη απογραφή μας έφερε

πρόσφατα την παραγραφή όλων των σκανδάλων με το πραξικοπηματικό

κλείσιμο της Βουλής.»

 

ΔΗΛΩΣΗ ΜΟΣΧΑΝΔΡmosxandreoyΕΟΥ ΓΙΑ ΒΕΡΕΛΗ

O ιδρυτής της Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας & Πολιτευτής της Ν.Δ έκανε την ακόλουθη δήλωση μετά την γνωστοποίηση της παραίτησης του Χ. Βερελή από το βουλευτικό του αξίωμα:

«Το ήθος, η γενναιότητα, η ευπρέπεια και η ικανότητα του Χ. Βερελή δεν αμφισβητούνται πλέον από κανέναν . Αυτό οφείλουν τα πολιτικά πρόσωπα κυρίαρχα να έχουν ως όπλο την ευθιξία, την ευαισθησία και την αξιοπρέπεια  και δυστυχώς στην χώρα μας υπάρχει τεράστιο έλλειμμα σε αυτές τις πολιτικές ικανότητες Ο  Χ. Βερελής με τη σημερινή του υπερήφανη συμπεριφορά γίνεται  υπόδειγμα για τους σημερινούς πολιτικούς αλλά και τους επόμενους μιας και ολόκληρη η μεταπολιτευτική ζωή της χώρας δεν έχει να επιδείξει Χ. Βερελή . Ως Αιτωλοακαρνάνας αισθάνομαι περήφανος γιατί η Αιτωλοακαρνανία έχει πολιτικό και άνθρωπο το Χ. Βερελή!»

 

 

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...