Ιούλ   Αύγουστος 2022   Σεπ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Julianna Walker Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ-ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Στον δήμο Φυτειών

Σε εξέλιξη βρίσκονται δασοτεχνικές εργασίες στα δασύλλια του Δήμου Φυτειών. Τα τέσσερα (4) πευκόφυτα δασύλλια έκτασης εκατοντάδων στρεμμάτων που βρίσκονται εντός ή εγγύτατα των οικισμών καθαρίfyteies-1ζονται από τη χαμηλή βλάστηση ,κλαδεύονται ώστε να υποβοηθηθούν στην ανάπτυξή τους διευκολύνοντας ταυτόχρονα την πεζοπορική πρόσβαση. Τα έργα της Α΄ φάσης έχουν και το χαρακτήρα της πρόληψης ενόψει κι ενός επικίνδυνου από πλευράς πυρκαγιών καλοκαιριού.

Η Β ΄φάση των έργων περιλαμβάνει την φύτευση πυρανθεκτικών και καλλωπιστικών φυτών στις ευρύτερες περιοχές των δασυλλίων και την εγκατάσταση εξοπλισμού αναψυχής (τραπεζοπάγκοι ,κιόσκια κ.λπ.)τα οποία διατίθενται από το Κρατικό Εργοστάσιο Ξυλείας Καλαμπάκας κατόπιν αιτήματος του Δήμου.

Ταυτόχρονα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30/4/2009 ψηφίστηκε η έγκριση και παραλαβή τωνfyteies-3 οριστικών μελετών με τον τίτλο «Ανάδειξη φυσικού περιβάλλοντος των δημοτικών δασοκτημάτων και Δασικής αναψυχής». Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκε η Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την «Εκτέλεση δημοσίων δασοτεχνικών έργων σε δημόσια δάση και δασικές εκτάσεις του Δήμου Φυτειών Αιτ/νίας».Οι παραπάνω μελέτες θα υποβληθούν απευθείας από το Δήμο Φυτειών στο πρόγραμμα «Αλ. Μπαλτατζής».Η υλοποίησή τους (Γ΄φάση των έργων)θα μεταμορφώσει συνολικά το περί των οικισμών περιβάλλον προς όφελος των δημοτών και των επισκεπτών.

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...