Μάρ   Απρίλιος 2023   Μάι

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Julianna Willis Technology

Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα321
mod_vvisit_counterΧθές285
mod_vvisit_counterAll8146985
°F | °C
invalid location provided
ΑΝΑΖΗΤΗΣΑΤΕ ΤΟΝ... ΕΡΓΟΛΑΒΟ...

Ενώ οι εργασίες έπρεπε να έχουν ξεeunikh-odos-400κινήσει

Προβλήματα με την αναδιαρρύθμιση της Εθνικής οδού στο Αγρίνιο, προβληματισμός στον δήμο και φόβοι για μεγάλη καθυστέρηση του έργου.

Σοβαρά προβλήματα φαίνεται πως αντιμετωπίζει το έργο της αναδιαρρύθμισης της εθνικής οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων στο Αγρίνιο και ειδικότερα του τμήματος από την γέφυρα της Ερημίτσας, έως τον κυκλικό  κόμβο στο SPRIDER.

Το έργο δημοπρατήθηκε  στις 16 Σεπτεμβρίου και μετά τις σχετικές εγκρίσεις η έναρξη των εργασιών αναμένονταν μετά το Πάσχα.

Τίποτε δεν προμήνυε την τωρινή εξέλιξη που κατά πληροφορίες έχει να κάνει με τις  σοβαρές αδυναμίες της κατασκευάστριας εταιρίας, οικονομικής φύσεως. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις επανειλλημένες οχλήσεις του δήμου Αγρινίου, δεν υπάρχει καμιά ενημέρωση από την εταιρία D-S που ανέλαβε του έργο. Οι εκπρόσωποι της εταιρίας μάλιστα είχαν επισκεφθεί τον δήμο Αγρινίου και είχαν δεσμευτεί πως η εταιρία θα ξεκινούσε το έργο μέσα στο Πάσχα, όμως, πέραν τούτου... ουδέν. Επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει αλλά η ανησυχία στον Δήμο Αγρινίου είναι πλέον έκδηλη, μιας και οι πληροφορίες για τα οικονομικά προβλήματα της εταιρίας, έχουν φθάσει μέχρι το Δημαρχείο.

Να θυμίσουμε ότι το έργο της αναδιαρρύθμισης της Εθνικής οδού από Ερμίτσα έως τον κόμβο Αλιμέντα (σημερινό  SPRIDER) και άλλες παρεμβάσεις, είναι  στα πλαίσια ενός συνολικού έργου με τον τίτλο «Υλοποίηση επεμβάσεων για την άρση της επικινδυνότητας κόμβων και θέσεων διέλευσης πεζών στον άξονα Αντίρριο - Ιωάννινα».
       Μειοδότης, μετά τη σχετική δημοπράτηση που έγινε από το ΥΠΕΧΩΔΕ, αναδείχθηκε η τεχνική εταιρεία D-S με ποσοστό έκπτωσης 32.92%. Η προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου, σύμφωνα με την σύμβαση που είχε υπογραφεί ήταν  8 μήνες.
 Ο προϋπολογισμός  του έργου ανέρχεται στα 26 εκ. ευρω συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.
      Η μελέτη του έργου περιλαμβάνει την ανακατασκευή του ήδη υπάρχοντος δρόμου, την κατασκευή βοηθητικών δρόμων σε κάθε πλευρά της Εθνικής οδού, φωτισμό, αποχέτευση, κόμβους όπου αυτοί είναι απαραίτητοι (στην θέση όπου κατασκευάζεται το νέο Νοσοκομείο, στην διασταύρωση της Ε.Ο προς την περιοχή του  Άη - Γιάννη Ριγανά, στην διασταύρωση της Ε.Ο. με την οδό Καλλέργη, στις σχολές του Ο.Α.Ε.Δ), κατασκευή round about (κυκλικού κόμβου) στο Δημοτικό Στάδιο.
     Με την υλοποίηση του έργου θα επιλύονταν ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε η περιοχή, αφού ο δρόμος από τον κόμβο Αλιμέντα έως την Ερμίτσα είχε αποκτήσει αστικό πλέον χαρακτήρα με μεγάλη εμπορική δραστηριότητα παράλληλα με την λειτουργία του ως εθνικού  οδικού  δικτύου, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει κίνδυνο πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, καθυστέρηση στην υπεραστική και αστική  κυκλοφορία των οχημάτων και να μην αναπτύσσεται ορθολογικά η εμπορική δραστηριότητα στην περιοχή.

Πέραν των προβλημάτων που προκαλεί η συγκεκριμένη καθυστέρηση που είναι άγνωστο πότε θα απεμπλκακεί, δεδομένων των γραφειοκρατικών «δυσκαμψιών» που παρατηρούνται σε ανάλογες περιπτώσεις, η απαράδεκτη σημερινή κατάσταση στην εθνική οδό, θα διαιωνίζεται, με κόστος σε ζωές κατ'αρχήν (λόγω της επικινδυνότητας) αλλά και στην ομαλή λειτουργία ενός από τα πλέον δυναμικά οικονομικά κομμάτια του Αγρινίου.

Παράλληλα, επενδυτές στην περιοχή, είναι υποχρεωμένοι πλέον να προσαρμοστούν στη νέα αυτή δυσμενή πραγματικότητα. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του κ. Καψιαμπέτη, προέδρου του υπεραστικού ΚΤΕΛ στον ΑΕΡΑ FM χθες, που τόνισε πως τώρα η σύνδεση του νέου κτιρίου του ΚΤΕΛ, θα πρέπει να γίνει με τα σημερινά δεδομένα και στη συνέχεια όταν και όποτε το έργο ολοκληρωθεί να προσαρμοστεί σε αυτό, με επιπλέον σοβαρό κόστος για την επιχείρηση.

Π.Η.Τ.

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...