Σεπ   Οκτώβριος 2022   Νοέ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Julianna Willis Technology

Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα8
mod_vvisit_counterΧθές418
mod_vvisit_counterAll8033205
°F | °C
invalid location provided
ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ....

Aμβρακία-Ακτιο

Για...τρίτη φορά aktio-xarths-400ακυρώθηκε ο διαγωνισμός, λόγω...απεργίας.

Οι συντεχνιακές διεκδικήσεις των υπαλλήλων της Γ.Γ Δημοσίων Έργων του ΥΠΕΧΩΔΕ, προβάλλουν ως η αιτία ακύρωσης και μάλιστα για τρίτη φορά της δημοπράτησης του έργου της οδικής σύνδεσης της Αμβρακίας με το Ακτιο, του πλέον σημαντικού «συνοδού» έργου της Ιόνιας Οδού.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, άσχημες είναι και οι πληροφορίες για τις εργασίες βελτίωσης του δρόμου Αγρίνιο - Καρπενήσι, που όμως δεν έχει έτσι κι αλλιώς καμιά σχέση με τη δημιουργία νέου δρόμου, αλλά απλά για εργασίες «συντήρησης» του υπάρχοντος απαράδεκτου οδικού δικτύου.

Συγκεκριμένα, ακυρώθηκε, για τρίτη φορά, ο διαγωνισμός για την κατασκευή του  αυτοκινητόδρομου Αμβρακία - Ακτιο, που είχε προγραμματιστεί για τα τέλη Απριλίου,  λόγω της στάσης εργασίας των εργαζομένων στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων (σ.σ. όπου Γενικός είναι ο Αγρινιώτης κ. Κατσιγιάννης) του ΥΠΕΧΩΔΕ, οι οποίοι διεκδικούν την ικανοποίηση θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων.
Ο διαγωνισμός αναμένεται να  προκηρυχθεί εκ νέου το καλοκαίρι, και θα σημειώσει καθυστέρηση στην ανάδειξη αναδόχου κατασκευής του έργου για διάστημα κάποιων μηνών. Δημόσιο έργο και έγκαιρη δημοπράτηση και έναρξη, φαίνεται πως παραμένει άγνωστη λέξη για την Ελλάδα και ειδικότερα για την Αιτωλ/νία...

Την ίδια στιγμή, δημοσιεύματα και αναρτήσεις σε BLOGS κάνουν λόγο για μεταφορά πιστώσεων του έργου ανακατασκευής του δρόμου Αγρίνιο - Καρπενήσι. Πιθανότατα πρόκειται για τις πιστώσεις που σχετίζονται με την παρέμβαση σε τμήματα του υπάρχοντος δρόμου, μιας και δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να ικανοποιήσει το πάγιο αίτημα χάραξης και κατασκευής νέου-σύγχρονου δρόμου που θα ενώνει το Αγρίνιο με το Καρπενήσι και τη Λαμία.

 Το κονδύλι αυτό πάει -όπως φημολογείται-  στο δρόμο Καρπενήσι- Λαμία.

Διπλή παρέμβαση Θάνου Μωραΐτη

για «Άκτιο -Αμβρακία καuanos-250ι «Αγρίνιο - Καρπενήσι»

           Σε διπλή κοινοβουλευτική παρέμβαση προχώρησε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης προκειμένου να υπάρχει ενημέρωση από πλευράς ΥΠΕΧΩΔΕ όσον αφορά στην τύχη  δυο έργων, των οδικών αξόνων «Άκτιο  - Αμβρακία» και «Αγρίνιο  - Καρπενήσι»

        Οι απανωτές αναβολές του διαγωνισμού για την κατασκευή του έργου «Άκτιο - Αμβρακία» έχουν προκαλέσει σοβαρά ερωτηματικά για την προοπτική κατασκευής του. Έλλειψη στοιχειώδους πληροφόρηση υπάρχει αναφορικά και με την κατασκευή της νέας Εθνικής Οδού Αγρινίου  - Καρπενησίου. Ουδείς έχει επίσημη ενημέρωση για  την προγραμματική εξέλιξη του εν λόγω έργου.

          Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Ερώτηση του για τον οδικό άξονα «Άκτιο  - Αμβρακία» καλεί τον Υπουργό να ενημερώσει για τις προθέσεις του, το νέο χρονοδιάγραμμα που τίθεται πλέον αλλά και την διασφάλιση της χρηματοδότησης του έργου. Μάλιστα, ζητείται να κατατεθούν έγγραφα που να επιδεικνύουν την διασφάλιση της χρηματοδότησης του έργου.

         Στο ίδιο μήκος κλίματος κινείται και η δεύτερη Ερώτηση αναφορικά με το έργο «Αγρίνιο - Καρπενήσι». Ο κ. Μωραΐτης ζητά από τον κ. Σουφλιά να ενημερωθεί για την προγραμματική εξέλιξη του έργου. Επίσης, να κατατεθούν όλα τα στοιχεία και τα σχετικά έγγραφα που αφορούν στην εξέλιξη, την χάραξη  και τη χρηματοδότηση του έργου.

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...