Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα4248
mod_vvisit_counterΧθές6055
mod_vvisit_counterAll6455912
°F | °C
invalid location provided
Ευχές του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης
Τρίτη, 10 Σεπτέμβριος 2013 16:28

κ. Γ. Παναγιωτόπουλου

για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2013-2014

panagiotopoylosΑγαπητοί/ές μαθητές/τριες,

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,

Αγαπητοί γονείς,

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει μέσα σε ένα ρευστό οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον.

Είναι αλήθεια ότι οι καταιγιστικές εξελίξεις των τελευταίων ετών δεν έχουν αφήσει αλώβητο το χώρο της παιδείας που το τελευταίο χρονικό διάστημα αποτελεί πεδίο έντονων αλλαγών. Είναι αυτονόητο ότι οι αλλαγές αυτές επιδρούν στην καθημερινότητα μας και αναδιαμορφώνουν τη ζωή μας όχι πάντα με τον πιο θετικό τρόπο.

Ωστόσο, παρά τις όποιες αντιξοότητες και τις αρνητικές συγκυρίες, θα ήθελα να σας εκφράσω από καρδιάς τις πιο θερμές και ειλικρινείς ευχές μου για μια πραγματικά δημιουργική και παραγωγική σχολική χρονιά.

Αγαπητοί μαθητές

Τα παιδιά και οι νέοι αποτελούν την ελπίδα κάθε κοινωνίας, υπέρτατη υποχρέωσή της οποίας είναι η παροχή ουσιαστικής και ποιοτικής παιδείας σε αυτούς που αντανακλούν το μέλλον της. Άλλωστε το σχολείο δεν λειτουργεί απλά και μόνο ως διαμεσολαβητής της γνώσης, αλλά διαμορφώνει τους αυριανούς πολίτες. Είμαι βέβαιος ότι στο πρόσωπο των δασκάλων σας, θα βρείτε τους πιο ικανούς οδηγούς, τους πιο θερμούς συμπαραστάτες, τους πιο υποστηρικτικούς συνοδοιπόρους στο δρόμο της γνώσης και της δημιουργίας, αλλά και της ολοκλήρωσης. Στο χέρι σας είναι, με συνεχή και συστηματική μελέτη, να αξιοποιήσετε κάθε δυνατότητα που θα σας δώσει το σχολείο σας ώστε να οδηγηθείτε στην ευόδωση των στόχων σας. Σας εύχομαι καλή πρόοδο και πολλές επιτυχίες.

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί

Κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι η εκπαιδευτική κοινότητα στερείται προβλημάτων. Οι εκπαιδευτικοί, ο πιο δυνατός κρίκος του εκπαιδευτικού συστήματος, αντιμετωπίζουν πληθώρα ζητημάτων που σχετίζονται με την προσωπική, και εργασιακή τους πορεία. Ωστόσο οι Έλληνες εκπαιδευτικοί δεν χαρακτηρίστηκαν ποτέ από ένδεια πίστης και δύναμης. Ανέκαθεν η παιδεία αποτελούσε έναν από τους πιο ισχυρούς συνδετικούς ιστούς της κοινωνίας μας και έχω την ακλόνητη πεποίθηση ότι στην πρωτοφανή οικονομική και κοινωνική συγκυρία την οποία όλοι βιώνουμε, οι εκπαιδευτικοί αντλώντας από τη δεξαμενή της εμπειρίας τους και του υψηλού επαγγελματισμού τους θα ξεπεράσουν τις δυσκολίες και θα αναδυθούν μέσα από τη δοκιμασία περισσότερο αποφασισμένοι και δυνατοί στον αγώνα τους για την προσφορά άριστης παιδείας στους μαθητές τους. Σας εύχομαι να έχετε δύναμη, υψηλό ηθικό και πίστη στην επιτέλεση του καθήκοντός σας.

Αγαπητοί γονείς

Πρώτιστο μέλημα όλων των γονιών είναι η φροντίδα και η στήριξη των παιδιών τους σε όλα τα επίπεδα της καθημερινότητάς τους. Οι γονείς είναι αυτοί που, παίρνοντας τη σκυτάλη από τους εκπαιδευτικούς, συνεχίζουν ακούραστα την προσπάθεια στήριξης των μαθητών στις σχολικές τους υποχρεώσεις και φροντίζουν για όλες τους τις ανάγκες. Συγχρόνως είναι οι πιο ουσιαστικοί αρωγοί των εκπαιδευτικών στην κοινή προσπάθεια για την πρόοδο των μαθητών. Χωρίς τη συνεργασία των γονέων, το έργο του εκπαιδευτικού δύσκολα αποφέρει καρπούς και καθίσταται δύσκολο και άγονο. Ως εκ τούτου η συμβολή σας αναδεικνύεται ως υψίστης σημασίας. Σας εύχομαι καλή δύναμη στο δικό σας αγώνα.

Αγαπητοί μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς

Έχω την αίσθηση ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ αναδεικνύεται η ανάγκη, όλοι όσοι ανήκουμε στην εκπαιδευτική κοινότητα να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας και να δουλέψουμε σκληρά ώστε να ανταποκριθούμε επιτυχώς στο δύσκολο έργο μας. Η μεθοδική και συστηματική δουλειά, το υψηλό αίσθημα ευθύνης, η ανάληψη πρωτοβουλιών, η προσωπική εμπλοκή, θα αποτελέσουν τα εφόδια κάθε μαθητή, εκπαιδευτικού και γονιού στον αγώνα αυτό και θα συμβάλουν στο ξεπέρασμα όλων των δυσκολιών. Προσωπικά, από τη θέση του Περιφερειακού Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας δεσμεύομαι ότι θα καταβάλω σκληρή και άοκνη προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή.

Εύχομαι η νέα σχολική χρονιά να φέρει υγεία, δύναμη και επιτυχία σε όλους.

Παναγιωτόπουλος Γιώργος

Περιφερειακός Διευθυντής

Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας