Σεπ   Οκτώβριος 2022   Νοέ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Julianna Walker Willis Technology

Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα12
mod_vvisit_counterΧθές418
mod_vvisit_counterAll8033209
°F | °C
invalid location provided
Η Πρωτομαγιά στο Μεσολόγγι

Από την ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚ Μεσολογγίουsyriza-2.j400

Πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία η καθιερωμένη πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση - απεργία που πραγματοποίησε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Μεσολογγίου και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Αιτωλ/νίας με κεντρικό σύνθημα: «Δεν θα πληρώσουμε την κρίση τους! Εργάτες ενωμένοι ποτέ ηττημένοι!»

Αρκετοί εργαζόμενοι στον Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα από νωρίς το πρωί της Παρασκευής έδωσαν αγωνιστικό παρόν στο κάλεσμα των σωματείων τους.

Παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι της Σ.Ε. του ΠΑΣΟΚ Μεσολογγίου, της Τ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ, του Δικηγορικού Συλλόγου, του Συλλόγου Ειδικού Τεχνικού Προσωπικού Τ.Ε.Ι. και της Συνομοσπονδίας Αλιέων Ελλάδας.

Την συγκέντρωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό ο Δήμαρχος της Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Ι. Αναγνωστόπουλος. Στη συνέχεια σύντομο χαιρετισμό απεύθυναν ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Φοιτητών Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου, του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και του Συλλόγου Εργαζομέsyriza-3.400νων Μεταναστών της περιοχής μας.

Ακολούθησαν οι κεντρικές ομιλίες του εκπροσώπου της ΑΔΕΔΥ κ. Σπ. Ξουργιά και του Προέδρου του Προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Μεσολογγίου κ. Γερ. Θεοφιλάτου, που τόνισε ιδιαίτερα ότι: «Η εργατική Πρωτομαγιά φέτος δεν είναι δύσκολη μόνο λόγω της οικονομικής κατάστασης. Είναι δύσκολη λόγω της αφασίας που κυριαρχεί. Και το γεγονός ότι «υπάρχουμε για τον εαυτό μας» επεκτείνεται σε όλα τα μήκη και πλάτη της καθημερινότητάς μας. Αυτό πρέπει να αλλάξουμε για να αλλάξει και το τοπίο. Αυτό πρέπει να είναι το μήνυμα της Πρωτομαγιάς».

Στο τέλος διαβάστηκε και εγκρίθηκε ψήφισμα της πρωτομαγιάτικης συγκέντρωσης και ακολούθησε η καθιερωμένη πορεία και κατάθεση στεφανιών στον Κήπο των Ηρώων.    

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Εμείς οι Εργατοϋπάλληλοι, οι Εργαζόμενοι στο Δημόσιο, οι ψαράδες της περιοχής μας, οι άνεργοι και οι Συνταξιούχοι που πήραμε μέρος στην Πρωτομαγιάτικη Συγκέντρωση, μπροστά στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο.

ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ τη μεγάλη ιστορική μέρα της τάξης μας.

Μέρα διεθνούς αλληλεγγύης, ενότητας και πάλης της εργατικής τάξης όλου του κόσμου.

ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ τους συναδέλφους μας εργαζόμενους όλης της χώρας, καθώς και τους λαούς που παλεύουν για ΛΕΥΤΕΡΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

 • - Να σταματήσει η πολιτική λιτότητας, το πάγωμα τωv μισθών και των συντάξεων, η χορήγηση αντί αυξήσεων εκτάκτων βοηθημάτων
 • - Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις με ελάχιστο μισθό 1.300 ευρώ.
 • - Επιδόματα ανεργίας 80% του μισθού, κατώτερη κύρια σύνταξη στα 20 ημερομίσθια.
 • - Να μπει φραγμός στις απολύσεις.
 • - Ουσιώδη μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια.
 • - Να ακυρωθεί το νομοθετικό πλαίσιο που επιτρέπει τη μείωση του χρόνου εργασίας και τη μείωση μισθού.
 • - Να εφαρμοστεί 35ωρο και οι σταθερές εργασιακές σχέσεις, χωρίς ελαστικότητες.
 • - Να καταργηθεί η επισφαλής εργασία. Κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων, ενιαία μόνιμη σχέση στο Δημόσιο.
 • - Να ισχυροποιηθεί το σύστημα κοινωνικής προστασίας και το Δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Να επιχορηγηθούν τα ασφαλιστικά ταμεία.
 • - Να ενισχυθεί ο ρόλος του δημόσιου τομέα. Δημόσιος πόλος στο τραπεζικό σύστημα και ριζική αλλαγή των όρων λειτουργίας του. Να ακυρωθούν οι ιδιωτικοποιήσεις επιχειρήσεων και η εμπορευματοποίηση κοινωνικών αγαθών. Δημόσια και ποιοτικά αναβαθμισμένη Παιδεία και Υγεία.
 • - Περισσότερους φόρους στις μεγάλες επιχειρήσεις και εισοδήματα - Δίκαιο φορολογικό σύστημα.
 • - Ίσα δικαιώματα για τους μετανάστες.

ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 Να ικανοποιηθεί άμεσα το πάγιο αίτημα εδώ και μια 15ετία της ανέγερσης των εργατικών κατοικιών στο Μεσολόγγι, Αστακό και Αιτωλικό.

 Η άμεση λειτουργία του λιμανιού στο Πλατυγιάλι Αστακού σαν
διαμετακομιστικό κέντρο που καρκινοβατεί τουλάχιστον μια 15ετία και θα έδινε εκατοντάδες θέσεις εργασίας και όχι λιμάνι αποθήκευσης τοξικών αποβλήτων ή κέντρο διακίνησης εκρηκτικών και όπλων.

 Η ορθολογική και επιστημονική αξιοποίηση της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου - Αιτωλικού.

 Η αξιοποίηση του ορεινού όγκου του Αρακύνθου.

 Ο ΓΟΕΒ Αχελώου, ο Οργανισμός που διαχειρίζεται την άρδευση και αποστράγγιση στην περιοχή άνω και κάτω Αχελώου, έχει αφεθεί στην τύχη του με αρκετά χρέη προς τρίτους και κυρίως προς τους εργαζόμενους.

  Η Κυβέρνηση να σεβαστεί τις αποφάσεις των αρμόδιων δικαστηρίων και της Ε.Ε. για μη εκτροπή του Αχελώου γιατί θέτει σε κίνδυνο το οικοσύστημα όλης της περιοχής.

 Η αξιοποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη τουριστικού ενδιαφέροντος και ιδιαίτερα η ίδρυση της Ακαδημίας της Ελευθερίας που δικαιούται η πόλη μας.

    Η σύνδεση του ΤΕΙ με Δήμο και φορείς της περιοχής μας. Να αξιοποιηθεί το επιστημονικό προσωπικό και να στελεχωθούν άμεσα τα νέα τμήματα σύγχρονης τεχνολογίας. Επίσης να ιδρυθούν και πανεπιστημιακές σχολές γιατί το ζήτημα της παιδείας για τη πόλη μας είναι καθοριστικής σημασίας για το παρόν και το μέλλον.

     Αναβάθμιση των υπηρεσιών του υπάρχοντος Νοσοκομείου Μεσολογγίου με ενίσχυση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

 

ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΟΥΜΕ

Τη Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Μεσολογγίου, να επιδώσει το ψήφισμα αυτό στην Κυβέρνηση, στους αρμόδιους κρατικούς φορείς, στα πολιτικά κόμματα και τον τύπο.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

          

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ                                                       ΚΟΛΩΝΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...