Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα5509
mod_vvisit_counterΧθές6542
mod_vvisit_counterAll5995229
°F | °C
invalid location provided
“Ο Επιθεωρητής”
Κυριακή, 07 Ιούλιος 2013 17:30

Πρεμιέρα χθες του 27ου Φεστιβάλ Αρχαίου

premiera

Θεάτρου Οινιαδών, με το έργο “Ο Επιθεωρητής” του Νικολάι Γκόγκολ.

Πρεμιέρα για το 27ο Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Οινιάδων χθες  Σάββατο 5 Ιουλίου και ώρα 9:15 μ.μ., με το έργο “Ο Επιθεωρητής” του Νικολάι Γκόγκολ, με τους Κώστα Μαρκουλάκη, Γιώργο Αρμένη και την Αρετή Μουτούση στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου.
Σε μια μακρινή επαρχιακή πόλη της τσαρικής Ρωσίας, ο διοικητικός μηχανισμός του κράτους χαρακτηρίζεται από διαπλοκή, διαφθορά, απάτες και δωροδοκίες. Ωστόσο, όταν αναγγέλλεται ότι θα έρθει ο Κρατικός Επιθεωρητής, τότε αναδεικνύεται όλη η αυθαιρεσία της τοπικής εξουσίας. Πριν εμφανιστεί ο επιθεωρητής, στην πόλη έχει φτάσει ένας νεαρός δημόσιος υπάλληλος, ο Χλεστακώφ, που χάρη στη φυσιογνωμία του και στην ενδυμασία του, εκλαμβάνεται ως επιθεωρητής. Η παρεξήγηση αυτή γίνεται η αιτία για συναρπαστικές κωμικές καταστάσεις και παρεξηγήσεις.

«Μία από τις εντελώς κορυφαίες κοινωνικές σάτιρες του παγκόσμιου δραματολογίου. Σε μία -χαμένη στο “πουθενά”- επαρχιακή πόλη της τσαρικής Ρωσίας κατέχουν τις Αρχές φαύλοι απατεώνες. Κι όμως, αυτοί οι δεξιοτέχνες της απάτης έντρομοι πέφτουν
θύματα ενός πανούργου κομψευόμενου πρωτευουσιάνου που τους τρομοκρατεί, αλλά και τους συναρπάζει», σημειώνει ο σκηνοθέτης της παράστασης, Σπύρος Α. Ευαγγελάτος.

--