Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα4962
mod_vvisit_counterΧθές6506
mod_vvisit_counterAll6053223
°F | °C
invalid location provided
«Η Ζωή, ο θάνατος και τα θαύματα του Αγίου Νικολάου
Πέμπτη, 20 Ιούνιος 2013 12:41

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στα πλαίσια υλοποίησης

του συγχρηματοδοτούμενου έργου Talking Lands: Διάλογοι μεταξύ των τόπων Απουλίας και Ελλάδας πραγματοποιείτη ‘Θεατρική Εποχή’ με τη φιλοξενία των τριών αφηγηματικών παραστάσεων που προέκυψαν μέσα από τη συνεργασία Ελλήνων και Ιταλών δημιουργών και εταίρων του έργου.

Η Θεατρική Εποχή στη Δυτική Ελλάδα άνοιξε με την επιτυχημένη παράσταση της αφηγηματικής συμπαραγωγής Οτις Suite της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Fasano σε παραγωγή Babele και ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Σήμερα, 19 Ιουνίου 2013, στις 21.30 στο Θέατρο ACTφιλοξενείται η δεύτερη συμπαραγωγή του έργου, των Δήμων Monopoli και Πάργας η Ζωή, ο θάνατος και τα θαύματα του Αγίου Νικολάουμε ελεύθερη είσοδο (για κράτηση θέσεων 6936122263).

“Τα πολύ παλιά χρόνια, το 1087, τρία καράβια φορτωμένα με σιτάρι έφυγαν από το λιμάνι του Μπάρι με προορισμό την Αντιόχεια. Αφού πουλούσαν το φορτίο τους, θα γύριζαν στην Απουλία με ανατολίτικα χαλιά, υφάσματα και μπαχαρικά. Στην Αντιόχεια, οι έμποροι της Απουλίας άκουσαν ότι ένα βενετικό καράβι πήγαινε στη Μύρα, που την είχαν καταλάβει οι άπιστοι πριν λίγο καιρό, για να πάρουν το θαυματουργό λείψανο του Αγίου Νικολάου, του πιο αγαπημένου αγίου της Καθολικής και της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Οι έμποροι τάχυναν την αναχώρησή τους, έφτασαν στη Μύρα πριν τους Βενετούς και μετά από μία περιπετειώδη πειρατεία πήραν το λείψανο του Αγίου και το μετέφεραν στο Μπάρι. Στο ταξίδι του γυρισμού, μέσα σε ξαφνικές φουρτούνες και εκπληκτικά θαύματα, οι ναύτες διηγούνται ιστορίες από το βίο και την πολιτεία του πολιούχου αγίου του Μπάρι και όλης της Ελλάδας. Στο φόντο της ιστορίας βρίσκεται η κοινωνία της Απουλίας, μια κοινωνία που παραμένει ως επί το πλείστον ελληνική στα ήθη και τα έθιμά της, στο φαγητό και τη γλώσσα της”.

Σκηνοθεσία PaoloPanaro

Μουσική Επιμέλεια AngeloDeLeonardis

Συμμετέχουν PaoloPanaro, Χαράλαμπος Μακρής, βαρύτονος AngeloDeLeonardis, βιολί Χρήστος Γουναρόπουλος, κλαρινέτο Λίνα Κοντογιώργη, τσέλο Νίκολη Γαούτσι

Παραγωγή DiaghilevSrl & Ανάπτυξις Μελετητική