°F | °C
invalid location provided
Τέλος Αυγούστου
Τετάρτη, 29 Μάιος 2013 15:44

 παραδίδεται το Γυμνάσιο Κάτω Αχαΐας

gymnasio-axaiasΣτο νέο σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου Κάτω Αχαΐας, το οποίο και παραδίδεται στα τέλη Αυγούστου, βρέθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο, τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας Ανδρέα Παναγιωτόπουλο, την προϊσταμένη της ΣΤ’ Εφορείας Κλασικών και Προιστορικών Αρχαιοτήτων Ερωφίλλη Κόλλια, διευθυντές και προϊσταμένους των αρμοδίων υπηρεσιών της Περιφέρειας, τους επιβλέποντες μηχανικούς, εκπρόσωπο του αναδόχου που εκτελεί το έργο, καθώς και παράγοντες του Δήμου.

Το έργο προϋπολογισμού 3.650.000 ευρώ που έχει ενταχθεί στο Ε.Π. Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων 2007-2013, αφορά στην ανέγερση σύγχρονου σχολικού συγκροτήματος δώδεκα αιθουσών με όλες τις εξυπηρετούσες λειτουργίες, τα εργαστήρια και τους βοηθητικούς χώρους, το οποίο συνολικά αποτελείται από τέσσερις διώροφες πτέρυγες συνολικού εμβαδού 3.537 τ.μ., υπόγειο 482,19 τ.μ. και 49,50 τ.μ. απόλυξη κλιμακοστασίων. Παράλληλα περιλαμβάνει κατασκευή περίφραξης περιμετρικά του οικοπέδου, δημιουργία χώρου πρασίνου καθώς και γηπέδου μπάσκετ και βόλεϊ.

«Οι ρυθμοί που εξελίσσεται το έργο είναι ιδιαιτέρως ικανοποιητικοί και μέχρι τον Αύγουστο του 2013, όπως αναφέρει και το χρονοδιάγραμμα, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί αυτό το στολίδι για τη Δυτική Ελλάδα» επεσήμανε ο κ. Κατσιφάρας σε δηλώσεις του, συνεχίζοντας: «Μέχρι σήμερα έχει εκτελεστεί σε φυσικό αντικείμενο το 90% του έργου, δηλαδή οι κτιριακές εγκαταστάσεις, και αναμένεται μόνο η ολοκλήρωση του περιβάλλοντος χώρου. Όσον αφορά την οικονομική απορρόφηση, έχει γίνει ως προς το 70%».

«Στόχος μας είναι την 1η Σεπτεμβρίου, οπότε και ξεκινά η νέα σχολική χρονιά, να έχουν ανοίξει οι πύλες του νέου αυτού σχολείου για τα παιδιά του Γυμνασίου. Είναι ένα όνειρο ζωής για εμάς, μια πραγματική και ουσιαστική ανάγκη όπως προέκυψε μετά τις συνέπειες του σεισμού του 2008» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.

«Πρόκειται για ένα έργο σημαντικό που το έχει ανάγκη η περιοχή της Δυτικής Αχαΐας. Ένα σχολείο, το οποίο έχει κατασκευαστεί με τις πλέον σύγχρονες αρχιτεκτονικές προδιαγραφές και μεθόδους κατασκευής και διαθέτει την πιο πρόσφατη τεχνολογία προκειμένου να ικανοποιήσει τις όποιες ανάγκες παρουσιάζει η περιοχή τόσο σε μορφωτικό και εκπαιδευτικό όσο και σε πολιτιστικό επίπεδο με την ειδική αίθουσα εκδηλώσεων που έχει ήδη κατασκευαστεί» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Αλεξόπουλος επισημαίνοντας πως «το έργο αυτό κατασκευάζεται εγκαίρως με τη συνεχή επιστασία των υπηρεσιών της Περιφέρειας προκειμένου να δοθεί άμεση λύση».

Να σημειωθεί πως παράλληλα πραγματοποιήθηκαν και αρχαιολογικές εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο, οι οποίες ολοκληρώνονται μέχρι και την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ για την πλήρη παράδοση του έργου υπολείπονται μόνο εξωτερικές εργασίες.

Ακολούθησε σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Α. Κατσιφάρα και τον Αντιπεριφερειάρχη Γ. Αλεξόπουλο στο γραφείο του Δημάρχου Γ. Παναγιωτόπουλου για την καλύτερη προετοιμασία της παράδοσης – παραλαβής του έργου.