Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα3425
mod_vvisit_counterΧθές4366
mod_vvisit_counterAll6288524
°F | °C
invalid location provided
«Αντιγόνη»
Πέμπτη, 23 Μάιος 2013 10:06

του Μπρεχτ στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων»

antigonhΗ Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας, σε συνεργασία με το Θέατρο Τση Ζακύνθου-Αυλαία Τέχνης, σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε τη θεατρική παράσταση ‘Αντιγόνη’ του Μπρεχτ την Παρασκευή 24 Μαΐου στις 21:30 στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων.
Πρόκειται για μία παραγωγή που στοχεύει στο να αποτελέσει αφετηρία συνειρμών για την κατάληξη του ναζισμού στη Γερμανία. Το έργο περιέχει όλα τα βασικά χαρακτηριστικά της Αντιγόνης του Σοφοκλή, αλλά είναι διασκευασμένο έτσι ώστε να προβάλλονται τα στοιχεία που ενδιέφεραν τον Μπρεχτ, η κατάπτωση της Γερμανίας από  τις πρακτικές του Χίτλερ και οι συνέπειες του πολέμου. Ο Μπ. Μπρεχτ τοποθετεί στο βομβαρδισμένο Βερολίνο του 1945 μια σύγχρονη Αντιγόνη και στο πρόσωπο του Κρέοντα καθρεφτίζει αυτό του Χίτλερ.
Η καλλιτεχνική ομάδα του Θέατρο Τση Ζάκυθος – Αυλαία Τέχνης, ανεβάζοντας την παράσταση μια κρίσιμη ιστορικά περίοδο, θέτει στο κοινό και τους αναπόφευκτους συνειρμούς σχετικά με το παρόν και τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο και τις φιλοπολεμικές ιδεολογίες.