Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα1681
mod_vvisit_counterΧθές6042
mod_vvisit_counterAll7208593
°F | °C
invalid location provided
Νέες πληρωμές αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ
Δευτέρα, 19 Νοέμβριος 2012 16:58

ύψους περίπου 10 εκ. ευρώ από τον  ΕΛΓΑ στους αγρότεςagrotes

 

Ξεκίνησε την Παρασκευή 16  Νοεμβρίου 2012  και θα ολοκληρωθεί αύριο Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012 από τον ΕΛ.Γ.Α. η καταβολή αποζημιώσεων στους τραπεζικούς λογαριασμούς 10.000 περίπου δικαιούχων παραγωγών, συνολικού ύψους 10 εκατ. ευρώ, που αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών για το έτος 2012.

Από το παραπάνω ποσό, τα 8,2 εκατ. ευρώ αφορούν αποζημιώσεις για ζημιές στη φυτική παραγωγή και το 1,8 εκατ. ευρώ αφορά αποζημιώσεις για ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο, στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Αττικής, Αχαΐας, Δράμας, Έβρου, Εύβοιας, Ηλείας, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Κορίνθου, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λάρισας, Λέσβου (νήσος Λήμνος), Μεσσηνίας, Ξάνθης, Φθιώτιδας, Χαλκιδικής, Χανίων

Πρόκειται κυρίως για ζημιές έτους 2012 σε σιτηρά, ψυχανθή,  κηπευτικά, βιομηχανική τομάτα, οπωροφόρα, αμπελοειδή, επανασπορές βάμβακος που προκλήθηκαν από παγετούς, πλημμύρες, βροχοπτώσεις,  χαλαζοπτώσεις, καύσωνες, ανεμοθύελλες κ.λ.π.

Με την ευκαιρία, η Διοίκηση του ΕΛΓΑ, επιθυμεί να ενημερώσει τους ασφαλισμένους του Οργανισμού ότι  οι αποζημιώσεις για τις ζημιές του 2012 θα συνεχίσουν να καταβάλλονται σταδιακά έτσι ώστε μέχρι το τέλος του έτους να έχει πληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος τους και να έχει ολοκληρωθεί η πληρωμή τους το αργότερο μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2013.