Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα1635
mod_vvisit_counterΧθές6042
mod_vvisit_counterAll7208547
°F | °C
invalid location provided
ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
Πέμπτη, 04 Οκτώβριος 2012 18:52
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ -  agelo.gif-00ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΑΚΡΟΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ - ΙΟΝΙΟΥ

Στην Πολωνία, στην πόλη Bialystok, βρίσκεται ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Αγγελόπουλος συμμετέχοντας στην Γενική Συνέλευση της CPMR (Διάσκεψη των παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης). Κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών της Συνέλευσης συνεδρίασαν οι γεωγραφικές περιοχές της CPMR. Η Δυτική Ελλάδα συμμετέχει στη Διαμεσογειακή  Επιτροπή  καθώς και στην Επιτροπή Βαλκανίων και Μαύρης Θάλασσας.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Διαμεσογειακής Επιτροπής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αγγελόπουλος ήταν εισηγητής για την πρωτοβουλία δημιουργίας μακροπεριφερειών και πρότεινε την άμεση δημιουργία της μακροπεριφέρειας Αδριατικής -Ιονίου. Η εισήγηση έγινε ομόφωνα αποδεκτή και εκδόθηκε ψήφισμα το οποίο μετά την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης της CPMR θα κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ακολούθησε η ανάδειξη του πολιτικού γραφείου της Διαμεσογειακής Επιτροπής όπου ο Αντιπεριφερειάρχης εξελέγη ομόφωνα Αντιπρόεδρος της Επιτροπής με πρόεδρο τον Περιφερειάρχη της Καταλονίας κ. Artur Mas.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας συνεδρίασε η Επιτροπή Βαλκανίων και Μαύρης Θάλασσας της οποίας η προεδρεία και η έδρα είναι στην Ελλάδα, στην Καβάλα, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η Γενική Συνέλευση εξέτασε την τροποποίηση του καταστατικού της Επιτροπής όπου η Τουρκική αντιπροσωπεία ζήτησε την αναβολή λήψης απόφασης και μετά τις συντονισμένες παρεμβάσεις του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας το καταστατικό εγκρίθηκε ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση.

Η διάσκεψη των Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης είναι το επίσημο δίκτυο διαβούλευσης και παραγωγής πολιτικών των Περιφερειών της Ευρώπης και επίσημος συνομιλητής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητούνται αυτές τις ημέρες στην Πολωνία είναι η πολιτική κατάσταση της Ευρώπης σήμερα, το κοινό στρατηγικό πλαίσιο, η εξέλιξη των μακροπεριφερειακών στρατηγικών και ο ευρωπαϊκός προϋπολογισμός για την επόμενη προγραμματική περίοδο (2014-2020).