Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα4027
mod_vvisit_counterΧθές6055
mod_vvisit_counterAll6455691
°F | °C
invalid location provided
ΥΠΕΡΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ
Τετάρτη, 05 Σεπτέμβριος 2012 13:47

 ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΑ ν+2 ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ tsaytarhs_1_ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 4 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ 2012  

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων - Διοικητικός Τομέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών ανακοινώνει ότι 4 μήνες νωρίτερα από τις προθεσμίες επιτεύχθηκε και υπερκαλύφθηκε ο στόχος για την τήρηση του κανόνα ν+2 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 (Π.Α.Α) «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» για το έτος 2012.

Με βάση τα συγκεντρωτικά στοιχεία πληρωμών που πραγματοποιήθηκαν μέχρι και τις 31 Αυγούστου 2012, έχουν συνολικά διατεθεί για έργα και επενδύσεις, πιστώσεις συνολικής Δημόσιας Δαπάνης 2,2 δις ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν (συμπεριλαμβανομένης και της προκαταβολής του 7%) σε Κοινοτική Συμμετοχή ύψους 1,95 δις ευρώ.

Το 2012 είναι το 4ο έτος εφαρμογής του κανόνα ν+2 για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης. Σύμφωνα με τον Κανόνα του ν+2, υπάρχει η υποχρέωση οι συνολικές απορροφήσεις της Κοινοτικής Συμμετοχής του ΠΑΑ να φτάσουν τα 1,9 δις ευρώ μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, δηλαδή την 31η Δεκεμβρίου 2012.

Όπως προκύπτει, επομένως, από τα στοιχεία πληρωμών στις 31/8/2012, η υποχρέωση-στόχος για την τήρηση του κανόνα ν+2 για το έτος 2012 επετεύχθη 4 μήνες νωρίτερα από τις προθεσμίες και έχει υπερκαλυφθεί κατά 50 εκατ. ευρώ.

Με αφορμή την υπερκάλυψη των στόχων για την τήρηση του κανόνα ν+2 του Προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης προέβη την ακόλουθη δήλωση:

«Η επιτάχυνση των διαδικασιών αξιοποίησης των πόρων του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» όχι μόνο βοηθά τον αγροτικό κόσμο και όλους όσοι δραστηριοποιούνται στον γεωργικό τομέα (μεταποιητική βιομηχανία, τεχνικές εταιρείες κατασκευής έργων κ.ά.) αλλά και την εθνική οικονομία γενικότερα στη δύσκολη συγκυρία.

Παράλληλα, η έγκαιρη επίτευξη των στόχων διασφαλίζει ότι δεν θα χαθούν καθόλου πόροι που είναι τόσο απαραίτητοι για την ανάπτυξη της γεωργίας και του τόπου σήμερα.

Ύστερα από την πρόσφατη μεταφορά του τομέα της Αλιείας στο ΥΠΑΑΤ πραγματοποιούμε αντίστοιχες και συντονισμένες προσπάθειες για την καλύτερη αξιοποίηση των αντίστοιχων προγραμμάτων που αφορούν στην αλιεία».