Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα2556
mod_vvisit_counterΧθές4137
mod_vvisit_counterAll6425842
°F | °C
invalid location provided
Να κερδίσουμε τη δική μας «μάχη της σοδειάς»
Δευτέρα, 27 Αύγουστος 2012 16:25

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ ΡΑΨΑΝΗΣ: xarakopoylos-3

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κηρύσσοντας την έναρξη της Γιορτής Κρασιού Ραψάνης τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ο τόπος μας είναι πραγματικά ευλογημένος με απεριόριστες δυνατότητες, ειδικά στη γεωργία και την κτηνοτροφία, που κράτησαν όρθια την Ελλάδα σε εποχές πολύ πιο δύσκολες από τη σημερινή. Και μιας κι εδώ, στη Ραψάνη, υπήρξε έντονη αντιστασιακή δράση στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο κατά των ξένων κατακτητών και γράφτηκαν ένδοξες σελίδες της ιστορίας του τόπου μας, θέλω να θυμίσω τη λεγόμενη "μάχη της σοδειάς" που έδωσε ο ελληνικός λαός  για να επιβιώσει εκείνα τα δύσκολα χρόνια.

Μια ανάλογη μάχη -τηρουμένων βεβαίως των αναλογιών - καλούμαστε να δώσουμε και σήμερα: τη μάχη της παραγωγής, τη μάχη της ποιότητας, τη μάχη της τυποποίησης, τη μάχη της προώθησης των προϊόντων μας, τόσο στην ελληνική όσο και την διεθνή αγορά. Προϋπόθεση, όμως, για να είναι η μάχη μας νικηφόρα είναι να παραμείνει η Ελλάδα όρθια, να παραμείνει στην ευρωζώνη και την ΕΕ.

Πρωτεύοντα ρόλο στη διαδικασία αναγέννησης της πρωτογενούς παραγωγής δικαιωματικά έχει ο αμπελοοινικός τομέας. Το ελληνικό κρασί, ένα από τα βασικά προϊόντα που συνθέτουν τη Μεσογειακή Ελληνική Διατροφή, διαθέτει «ταυτότητα» και συγκριτικά πλεονεκτήματα, που στηρίζονται  στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του. Το ελληνικό κρασί είναι ένα από τα προϊόντα μας που μπορούν να ανοίξουν τις αγορές του κόσμου. Είναι πλέον επώνυμο, ποιοτικό, ασφαλές και μπορεί να ανταγωνιστεί χώρες με μακρά παράδοση αλλά και χώρες που έχουν αναδυθεί στην παγκόσμια αγορά, κυρίως λόγω του χαμηλού κόστους παραγωγής».