Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα246
mod_vvisit_counterΧθές6258
mod_vvisit_counterAll7999143
°F | °C
invalid location provided
Ευρεία σύσκεψη για την αντιμετώπιση του έλκους της καστανιάς
Πέμπτη, 15 Δεκέμβριος 2011 18:29

 πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  υπό την προεδρία του Υφυπουργού Γιάννη Δριβελέγκα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Ειδικός Γραμματέας Κkastniaοινοτικών Πόρων και Υποδομών, Ευάγγελος Διβάρης, ο Γενικός Διευθυντής Φυτικής Παραγωγής Αντώνης Κουντούρης, εκπρόσωποι της Διαχειριστικής Αρχής, καθώς και οι τέσσερις βουλευτές του Νομού Χανίων, Ευτύχης Δαμιανάκης, Σήφης Βαλυράκης, Ευαγγελία Κουρουπάκη και Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Επίσης, στη συνάντηση παρέστησαν ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Καστανοπαραγωγών Νομού Χανίων  Νικόλαος Μπομπολάκης, καθώς και τα μέλη του Συνεταιρισμού, Θεόδωρος Σταθάκης και Κωνσταντίνος Κριμπιζάκης.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης αποφασίστηκαν τα εξής:

1.   Εντός της επόμενης εβδομάδας θα ενταχθεί το έργο της αντιμετώπισης του έλκους της καστανιάς στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και ειδικότερα στη δράση 227, με συνολικό προϋπολογισμό 2 εκατομμύρια ευρώ.

2.  Η διαδικασία της ανάθεσης της απαιτούμενης μελέτης θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο έως το τέλος Φεβρουαρίου του 2012.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Δριβελέγκας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ότι ένα χρόνιο και σοβαρό πρόβλημα μιας δυναμικής καλλιέργειας, όπως η παραγωγή του κάστανου στη χώρα μας, θα αντιμετωπιστεί οριστικά».