Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα597
mod_vvisit_counterΧθές6258
mod_vvisit_counterAll7999494
°F | °C
invalid location provided
Στην Πάτρα η Επιστημονική Στήριξη Νέων Αγροτών
Δευτέρα, 12 Δεκέμβριος 2011 18:02

 

Στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Πατρών, την Κυριακή, 18 Δεκ 2011, στις 10.00, οργανώνεται με φροντίδα της Ένωσης Νέων Αγροτών Αχαΐας ημερίδα με θέμα: Επιστημονική Υποστήριξη Νέων Αγροτών & Κοινή Γεωργική Πολιτική με ορίζοντα το 2020.

Στην ημερίδα, παρουσία εimagesca2tpy4vκπροσώπων από όλους τους εμπλεκόμενους, θα γίνει η τελική παράδοση των εξαγόμενων του προγράμματος της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς «Επιστημονική Υποστήριξη Νέων Αγροτών», το οποίο έγινε μετά από πολυετείς προσπάθειες της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών και για την ικανοποίηση αιτημάτων των Ενώσεων Νέων Αγροτών Αχαΐας, Λακωνίας, Αργολίδας, Βοιωτίας και Σερρών, μετά από δημόσια προκήρυξη τον Οκτ 2010.

Το έργο «Επιστημονική Υποστήριξη Νέων Αγροτών» υλοποιήθηκε με συμβάσεις με τα ΤΕΙ Μεσολογγίου, Πειραιά και Λάρισας, μετά από δημόσια προκήρυξη, και για την τελική σύνθεση των εξαγόμενων πραγματοποιήθηκαν ενδιάμεσες παρουσιάσεις προόδου εργασιών σε ομάδες οργανωμένων Νέων Αγροτών στο Ναύπλιο (4/6/2011), Νέα Ζίχνη Σερρών (18/7/2011), Σιδηρόκαστρο (19/7/2011), Νιγρίτα (20/7/2011), Λαγκαδά (1/8/2011), Χαλάστρα (24/8/2011), ΚΕΓΕ Σερρών (25/9/2011), Ορχομενό Βοιωτίας (9/10/2011), Παπαδιάνικα Λακωνίας (23/10/2011) και ΤΕΙ Σερρών (10/12/2011), ενώ εκτιμάται ότι οι ομάδες επιστημόνων που ανέλαβαν να το υλοποιήσουν πιθανόν να έκαναν και άλλες συζητήσεις σε επιλεγμένες ομάδες (με άλλα κριτήρια) μη οργανωμένων νέων αγροτών.

Ο αγρότης είναι εξ ορισμού του όρου «επιχειρηματικότητα», επιχειρηματίας, που τολμά να δρα με αβεβαιότητες (κινδύνους) που αγγίζουν τα όρια του «δημοσίου συμφέροντος», παράγοντας «εθνικό πλούτο» χωρίς να έχει ένα ικανοποιητικό-αποδεκτό πλαίσιο προσανατολισμένης αγροτικής έρευνας και γεωργικών εφαρμογών, ούτε την απαιτούμενη αγροτική εκπαίδευση ή έστω αγροτική επαγγελματική κατάρτιση, για διαχειριστές δηλητηρίων και τροφίμων, και με παντελή έλλειψη υποστήριξης της αγροτικής επιχειρηματικότητας (ούτε μεταφορά τεχνογνωσίας, ούτε ανταλλαγές, ούτε αποστολές, ούτε υποδοχή επιχειρηματικών επισκέψεων, ούτε συμμετοχή σε εκθέσεις, ούτε οργάνωση συνεδρίων, ούτε κάποιο Επιμελητήριο-Τοπικό ή Αγροτικό).

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών κ. Βασίλης Γιαννόπουλος (6972773855), είπε: Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών με ικανοποίηση είδε την αναγνώριση της μακροχρόνιας προσπάθειας της ΠΕΝΑ από τον Γενικό Γραμματέα Ν. Γενιάς κ. Γ. Λιβανό με την προκήρυξη του έργου «Επιστημονική Υποστήριξη Νέων Αγροτών» και περιμένει την τελική παρουσίαση των παραδοτέων του έργου για να αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα των επιλεγέντων δομών στην ικανοποίηση των αιτημάτων των οργανωμένων Νέων Αγροτών. Διότι το ζητούμενο ήταν και είναι η κάλυψη των αναγκών των συγκεκριμένων περιγραφέντων σημείων προσοχής των Νέων Αγροτών, μελών των Ενώσεων Νέων Αγροτών, με την αποτελεσματικότερη διαχείριση των διατεθέντων πόρων.

Την Κυριακή, 18 Δεκ 2011, στις 10.00, στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Πατρών, θα γίνει η παράδοση των παραδοτέων του έργου «Επιστημονική Υποστήριξη Νέων Αγροτών», για να ακολουθήσει η αξιολόγηση του έργου.