°F | °C
invalid location provided
Σύλληψη Τούρκου διακινητή λαθρομεταναστών
Παρασκευή, 19 Αύγουστος 2011 05:00

στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας

Άλλη μια  σοβαρή υπόθεση διακίνησης λαθρομεταναστών «τράνταξε» για ακόμη μια φορά τα παράλια του νομού. Αυτή τη φορά, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, εντοπίστηκαν στην θαλάσσια περιοmetanastesχή κόλπου Μαραθιά Αστακού Αιτωλοακαρνανίας, 36 παράνομοι μετανάστες αφγανικής υπηκοότητας, από τα οποίους συνελήφθησαν 25, καθώς από τον έλεγχο των εγγράφων τους διαπιστώθηκε η μη νόμιμη είσοδος και παραμονή στη χώρα μας.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι 36 αλλοδαποί αφού πλήρωσαν 5.000 ευρώ ο καθένας, μεταφέρθηκαν στο σημείο με δυο οχήματα από την Αθήνα, οι οδηγοί των οποίων αναζητούνται, προκείμενου να επιβιβαστούν σε πλωτό μέσο με προορισμό την Ιταλία.

Οι τοπικές Λιμενικές Αρχές, ενεργώντας άμεσα εντόπισαν αγκυροβολημένο σε διπλανό όρμο το σκάφος (το Θ/Γ-Ι/Φ «RANKOK» σημαίας Η.Π.Α) στο οποίο θα επιβιβάζονταν οι 36 αλλοδαποί και συνέλαβαν έναν αλλοδαπό υπήκοο Τουρκίας ηλικίας 40 ετών, ο οποίος ήταν κυβερνήτης. Παράλληλα μέσα στο σκάφος εντοπίστηκαν άλλοι 6 παράνομοι μετανάστες κουρδικής καταγωγής.

Οι 31 συνολικά συλληφθέντες, παράνομοι αλλοδαποί, κρατούνται προκειμένου να δρομολογηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την απέλαση τους.

Ο 40χρονος συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου ενώ το σκάφος του κατασχέθηκε. 

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...