Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα237
mod_vvisit_counterΧθές5403
mod_vvisit_counterAll6314468
°F | °C
invalid location provided
ΜέΡΑ 25:
Πέμπτη, 25 Ιούνιος 2020 18:21

 

 Ερώτηση για τις Απολύσεις εργαζομένων στην εταιρεία «ΝΗΡΕΑΣ»

 

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΜέΡΑ 25
 
Ερώτηση κατατέθηκε από την Η’ Αντιπρόεδρο της Βουλής και Βουλευτή Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών του ΜέΡΑ25, Σοφία Σακοράφα σχετικά με τις πρόσφατες απολύσεις που ανακοίνωσε η εταιρεία ΝΗΡΕΑΣ στον Αστακό..... 
Ζητά από τον Υπουργό να ανακληθούν επειδή αυτές αποτελούν ισχυρό χτύπημα για την τοπική κοινωνία. 
Η εταιρεία εδώ και 30 χρόνια απαξιώνει με την λειτουργία της την περιοχή στερώντας της οποιαδήποτε άλλη δυνατότητα οικονομικής ανάκαμψης. 
Σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία ενώ οι επιχειρήσεις επιδοτήθηκαν από το κράτος, δεν τηρούν καμία δέσμευση διατήρησης έστω των υπαρχουσών θέσεων εργασίας. 
Το Γραφείο Τύπου 
ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ 
Αντιπρόεδρος της Βουλής 
Βουλευτής Β3΄ Νότιος Τομέας Αθηνών – ΜέΡΑ 25 
Αθήνα, 24 Ιουνίου 2020 
ΕΡΩΤΗΣΗ 
Προς : Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Ιωάννη Βρούτση. 
Θέμα: Απολύσεις εργαζομένων στην εταιρεία “ΝΗΡΕΑΣ” (Αστακός Αιτωλ/νίας). 
………………………………………………………………………………………………………………… 
Η εταιρεία “ΝΗΡΕΑΣ” ανακοίνωσε την απόλυση τριάντα δύο (32) εργαζομένων της στο τομέα φύλαξης, στις εγκαταστάσεις της στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, επικαλούμενη προσχηματικές αιτιάσεις για δήθεν έλλειψη επαγγελματισμού του συνόλου των εργαζομένων, αλλά με αληθή σκοπό την ανάθεση του αντίστοιχου τομέα σε ιδιωτική εταιρεία. Όλα αυτά δε, παρότι οι εργαζόμενοι της εταιρείας έχουν καταβάλει βαρύ τίμημα, με εξοντωτικές βάρδιες, σε συνθήκες ελλιπούς ασφάλειας αλλά και με φόρο αίματος σε εργατικά ατυχήματα. 
Η συγκεκριμένη αιφνιδιαστική ενέργεια οδηγεί σε απόγνωση τους εργαζόμενους, με πολλά έτη προϋπηρεσίας, αλλά και τις οικογένειές τους. Επίσης, δημιουργεί σοβαρή αναστάτωση και έντονη ανησυχία στην τοπική κοινωνία, οι φορείς της οποίας εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους. 
Επειδή η συγκεκριμένη εταιρεία έχει τύχει όλων των πρόσφατων ενισχύσεων του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. 
Επειδή η οικονομικά αδύναμη κοινωνία της περιοχής πλήττεται πολλαπλά στην παρούσα συγκυρία ενώ, παράλληλα, η εγκατάσταση και λειτουργία ρυπογόνων επιχειρήσεων, όπως η συγκεκριμένη, περιορίζει δραστικά τις δυνατότητες για άλλων ειδών δραστηριότητες στην περιοχή. 
Ερωτάται ο κ. Υπουργός 
(1) Σε ποιες συγκεκριμένες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί για τη διατήρηση των θέσεων


εργασίας των εργαζομένων στην εταιρεία ΝΗΡΕΑΣ και την προστασία του δικαιώματός τους στην εργασία ; 
(2) Προτίθεται η Κυβέρνηση να ενεργοποιήσει μέτρα απαγόρευσης απολύσεων για επιχειρήσεις που απολαμβάνουν ενισχύσεων ή επιδοτήσεων με δημόσιο χρήμα, με οποιονδήποτε τρόπο ; 
H Ερωτώσα Βουλευτής 
Σοφία Σακοράφα 
Π.Σ.Ε. Περιφέρειας Αιτωλοακαρνανίας 
Τηλ.: 6949311556, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.