Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα2357
mod_vvisit_counterΧθές2370
mod_vvisit_counterAll5779072
°F | °C
invalid location provided
Δήλωση Γ. Βαρεμένου
Σάββατο, 28 Μάρτιος 2020 15:04

Με την Υπουργική Απόφαση 20319/2020 (ΦΕΚ Β’ 1022 – 24.03.2020) του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών, προβλέπεται, μεταξύ άλλων, ότι: 1. Αναστέλλεται αυτοδίκαια, κατά το χρονικό διάστημα από τις 24-3-2020 έως και τις 30-4-2020, κάθε προθεσμία που προβλέπεται στο νομικό πλαίσιο ανάθεσης και εκτέλεσης των συμβάσεων, με αναθέτουσα αρχή το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και 2. Παρατείνονται αυτοδίκαια, έως και 30.4.2020, όλες οι συμβατικές προθεσμίες κατά την εκτέλεση των συμβάσεων αρμοδιότητας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Ωστόσο, στη χώρα εκτελείται π

BAREMENOS 5

ληθώρα έργων από φορείς εποπτευόμενους ή υπαγόμενους στην αρμοδιότητα άλλων υπουργείων (Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης κλπ); Τί ισχύει για αυτά; Θα πρέπει άραγε να εκδοθούν εκατοντάδες Αποφάσεις από ισάριθμους αναθέτοντες φορείς; Προφανώς απαιτείτο Κοινή Υπουργική Απόφαση όλων των συναρμόδιων υπουργείων, για να μην παρατηρείται το φαινόμενο άλλα να ισχύουν για ένα έργο του ΥΠΥΜΕ και άλλα για ένα διπλανό έργο Περιφέρειας, Δήμου, κάποιας ΔΕΥΑ κοκ.

Τί συνέβη; Το επιτελικό κράτος ασθενείκαι συντονίζεται μόνο στην επικοινωνία εις βάρος της ουσίας; Καλούμε την κυβέρνηση να επανορθώσει άμεσα την σημαντική αυτή αβλεψία.

Επίσης, δεν προβλέπεται στην εκδοθείσα ΠΝΠ (ΦΕΚ Α’ 68 – 20.03.2020) η χορήγηση παρατάσεων των προθεσμιών για την άσκηση ενδικοφανών μέσων (ενστάσεων, αιτήσεων θεραπείας) κατά το στάδιο εκτέλεσης των συμβάσεων.Οι προθεσμίες αυτές προβλέπονται στον νόμο (Ν. 4412/2016) και για να υπάρξει παράτασή τους, θα πρέπει να εκδοθεί νόμος ή ΠΝΠ που ναχορηγεί συγκεκριμένα αναστολές ή παρατάσεις. Η ΠΝΠ που έχει εκδοθεί για την αναστολή των εργασιών τωνδικαστηρίων αναστέλλει τις δικαστικές προθεσμίες, όχι τις διοικητικές.

Το ίδιο ισχύει και για την προθεσμία άσκησης προδικαστικήςπροσφυγής στην Α.Ε.Π.Π. κατά τη διαδικασία ανάθεσης μιας δημόσιας

σύμβασης.

Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα ναεπανορθώσεικαι αυτή τηνπαράλειψή της.