Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα3583
mod_vvisit_counterΧθές3917
mod_vvisit_counterAll5501852
°F | °C
invalid location provided
Τι είπε η Αλέκα Παπαρήγα από το Αγρίνιο
Τετάρτη, 12 Φεβρουάριος 2020 22:10

 για το ΚΚΕ τη δεκαετία του ‘40

 
               Στο Αγρίνιο βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και πρώην Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, και μίλησε για τη δράση του κόμματος κατά την δεκαετία του 1940.
           Στην κατάμεστη αίθουσα η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε πως “είναι υποχρέωση του Κομουνιστικού Κόμματος Ελλάδας αλλά και κάθε Κομμουνιστικού Κόμματος να πραγματοποιεί με επιστημονικούς όρους έρευνα και απολογισμό ώστε να βγάζει συμπεράσματα για τις χρονικές φάσεις της ιστορίας” ........
 
 
     Το κόμμα είναι υποχρεωμένο να δίνει δημοσιότητα στα ντοκουμέντα και ιστορικά χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς απόκρυψη τυχών λαθών που έκανε, αδυναμιών και παραλήψεων”.
          Ενώ σημείωσε πως “είναι σημαντικό να γνωρίζει κανείς την αφετηρία του και την πορεία του, καθώς χωρίς το παρελθόν δεν μπορεί να αναρωτηθεί κανείς τις ημέρες που έρχονται”.
          Την πολιτική εκδήλωση διοργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ κατά την κρίσιμη δεκαετία του 1940.
          Στο χώρο της εκδήλωσης στην παλιά λαχαναγορά λειτούργησε επίσης έκθεση βιβλίου των εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής» με νέες και παλιότερες εκδόσεις.
 
Πηγή:  https://www.agriniopress.gr/