Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα2417
mod_vvisit_counterΧθές6302
mod_vvisit_counterAll5866247
°F | °C
invalid location provided
Ο Άγγελος Τσιγκρής ζητά την αυστηροποίηση
Δευτέρα, 11 Νοέμβριος 2019 19:24

 των ποινών για τους βιαστές παιδιών – Τι απαντά ο Υπουργός Δικαιοσύνης

O βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας (δικηγόρος – καθηγητής της εγκληματολογίας) Άγγελος Τσιγκρής, την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου μίλησε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορά στις τροποποιήσεις του Ποινικού μας Κώδικα. 

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής αναφέρθηκε στην ανάγκη τροποποίησης του άρθρου 336 και και -μεταξύ άλλων- ανέφερε τα ακόλουθα: 

«Η παράγραφος 1 του άρθρου “Περί βιασμoύ”, προβλέπει κάθειρξη σε όποιον βιάσει κάποιον. Η παράγραφος 2 κάνει αυστηρότερο τον βιασμό αν τελεστεί από περισσότερους του ενός δράστες. 

Κάνω μια ερώτηση: Αν το θύμα είναι 60 ετών ή 6 ετών διαφοροποιείται η ποινική απαξία του εγκλήματος; Αν ναι, δεν το βλέπω πουθενά στη διάταξη του νόμου, εάν όχι, θα πρέπει κάποιος να συμβουλευτεί όλες τις μελέτες της Εγκληματολογίας, της Κοινωνικής ζψυχολογίας και όλων των συναφών επιστημών που είναι κάθετες. 

Μήπως το Κυπριακό Δίκαιο είναι πιό εύστοχο που λέει ισόβια κάθειρξη; Για όσους πιστεύουμε στο Θεό είναι αμαρτία αυτό που θα πω, αλλά όλες οι έρευνες μας λένε ότι είναι προτιμότερο να σκοτώσεις ένα παιδί παρά να το βιάσεις. Αν το σκοτώσεις πέθανε άπαξ, αν το βιάσεις, το παιδί πεθαίνει κάθε μέρα και κάθε νύχτα. Έχουν παρατηρηθεί ψυχολογικές συνέπειες οι οποίες είναι ανεπούλωτες». 

Απαντώντας άμεσα στον Αχαιό βουλευτή ο Υπουργός Δικαιοσύνης δεσμεύτηκε ότι θα συμπεριλάβει στις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα την αυστηροποίηση των ποινών για το έγκλημα του βιασμού παιδιών (άρθρο 336)._