Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα202
mod_vvisit_counterΧθές329
mod_vvisit_counterAll8056981
°F | °C
invalid location provided
Ολοταχώς για εκλογή
Πέμπτη, 29 Σεπτέμβριος 2022 19:25

 

 νέου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

 

Δεν προχωρά η διχοτόμηση της Μητρόπολης, σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές
Οριστικά, φαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress ότι βαίνουμε προς εκλογή νέου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας στην Ιερά Σύνοδο στις αρχές του Οκτωβρίου....
 
 
Η εκλογή νέων Μητροπολιτών θα γίνει την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου από το Σώμα της Ιεραρχίας και μέχρι τότε η ονοματολογία πιθανότατα θα συνεχιστεί. Πλην όμως θα αφορά την εκλογή Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Όπερ και σημαίνει ότι δεν προχωρά από μέρους της κυβέρνησης η διχοτόμηση.
 
Τα παραπάνω επικαλούνται καλά πληροφορημένες πηγές, τη στιγμή που εκκλησιαστικοί και αυτοδιοικητικοί κύκλοι εκφράζουν την απορία τους για το γεγονός ότι δεν ικανοποιείται η εισήγηση της Ιεραρχίας της εκκλησίας.
 
Εξάλλου, για το λόγο αυτό ο Αρχιεπίσκοπος Ιερόνυμος είχε αποστείλει επιστολή στον πρωθυπουργό, όπου επικαλούταν και τη σύμφωνη γνώμη των βουλευτών Αιτωλοακαρνανίας στην διχοτόμηση της Μητρόπολης. Περιέγραφε μάλιστα και τους λόγους που επιβάλουν την διχοτόμηση, με τις συνθήκες πλέον να είναι πιο ώριμες από ποτέ.
 
Παραμένει άγνωστο αν ο Αρχιεπίσκοπος έλαβε απάντηση από μεριάς πρωθυπουργού, τη στιγμή δε που η ημερομηνία σύγκλησης της Ιεράς Συνόδου πλησιάζει.
 
Η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει να είναι η μεγαλύτερη σε έκταση Μητρόπολη της Εκκλησίας της Ελλάδος και εντός των επόμενων ημερών θα γίνει γνωστός και ποιος θα διαδεχθεί τον Μακαριστό Μητροπολίτη Κοσμά.