Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα2286
mod_vvisit_counterΧθές4594
mod_vvisit_counterAll6673850
°F | °C
invalid location provided
Τσιόδρας:
Τρίτη, 06 Οκτώβριος 2020 13:08

 

Σε εξέλιξη το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού

 

Σε επιστημονική εκδήλωση με αντικείμενο τα επίκαιρα θέματα Δημόσιας Υγείας, που οργάνωσε το Πανεπιστήμιο της Αθήνας, βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι σε εξέλιξη». ...
Επικαλούμενος τα επιδημιολογικά δεδομένα για τον κορωνοϊό, τόνισε ότι σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες βρίσκεται εν εξελίξει το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Παράλληλα, δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος ως προς τη διασπορά άλλων αναπνευστικών ιών του χειμώνα, σημειώνοντας ότι τα μέτρα «ενδεχομένως να επηρεάσουν την κυκλοφορία άλλων αναπνευστικών ιών τον χειμώνα, όπως η εποχική γρίπη, σύμφωνα και με πρόσφατα δεδομένα από το νότιο ημισφαίριο». 
«Τα παγκόσμια επιδημιολογικά δεδομένα για την κυκλοφορία του SARS-Co-2 δείχνουν συνέχιση των επιδημικών κυμάτων σε όλη την υφήλιο, με επίκεντρο την Αμερικανική ήπειρο. Τον τελευταίο μήνα παρατηρείται μια αύξηση της επίπτωσης των νέων καταγεγραμμένων κρουσμάτων στην Ευρώπη που σε κάποιες χώρες φαίνεται να είναι ένα πραγματικό 2ο κύμα και ανάκαμψη της επιδημίας. Η πορεία της πανδημίας μάλλον υποκαταγράφεται στην Αφρικανική ήπειρο. Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο θάνατοι έχουν καταγραφεί παγκοσμίως. Η παραπάνω από την αναμενόμενη αύξηση της θνησιμότητας παραμένει ένας σημαντικός δείκτης σχετικά με την θανατηφόρα έκβαση της νόσου από ένα ιό στον οποίο ο πληθυσμός δεν έχει προϋπάρχουσα ανοσία», είπε. 
«Εξακολουθεί να υπάρχει σημαντική ετερογένεια στην καταγραφή λόγω διαφορών στην πολιτική και στρατηγική εργαστηριακού ελέγχου. Περισσότερα ποιοτικά επιδημιολογικά δεδομένα είναι απαραίτητα για να οδηγούν την λήψη μέτρων σε τοπικό επίπεδο. Τα μέτρα για τον κορωνοϊό ενδεχομένως να επηρεάσουν την κυκλοφορία άλλων αναπνευστικών ιών τον χειμώνα, όπως η εποχική γρίπη, σύμφωνα και με πρόσφατα δεδομένα από το Νότιο ημισφαίριο», κατέληξε ο κος Τσιόδρας. 
Πηγή: iefimerida.