Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα1127
mod_vvisit_counterΧθές1235
mod_vvisit_counterAll5837056
°F | °C
invalid location provided
Συνεργασία Ελλήνων και Γερμανών
Παρασκευή, 18 Οκτώβριος 2019 20:15

 μαθητευόμενων ζαχαροπλαστών στη Θεσσαλονίκη


Στην οργάνωση εκπαιδευτικού προγράμματος της Μαθητείας των δυικών συστημάτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της Ευρώπης, συμμετέχει το Επιμελητήριο Κολωνίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), η Ελληνογερμανική Συνέλευση, οι σχολές Ζαχαροπλαστικής της Κολωνίας και ο ΟΑΕΔ με τη σχολή Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής της ΕΠΑΣ Μαθητείας Ωραιοκάστρου του Οργανισμού.
Στο πλαίσιο αυτό, 10 Γερμανοί εκπαιδευόμενοι ζαχαροπλάστες, τους οποίους συνοδεύουν ο ζαχαροπλάστης Όλαφ Βίτεκ (Olaf Witteck) και ο υπεύθυνος διεθνών έργων του Επιμελητηρίου της Κολωνίας Μπάστιαν Χέρμανς (Bastian Hermanns) από το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019 βρίσκονται στην Ελλάδα και συμμετέχουν στο πρόγραμμα, τα στάδια του οποίου έχουν ως εξής:
1)    Εκπαίδευση στην παρασκευή ειδών ζαχαροπλαστικής στην ΕΠΑΣ Ωραιοκάστρου μαζί με 10 μαθητευόμενους της σχολής του ΟΑΕΔ, υπό την εποπτεία εκπαιδευτικών Ελλήνων και Γερμανών, από τη Δευτέρα 7 έως και την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου ’19.
2)    Επισκέψεις σε επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης οι οποίες συνεργάζονται με την ΕΠΑΣ Ωραιοκάστρου, για την πραγματοποίηση πρακτικής άσκησης των 10 μαθητευόμενων Γερμανών.
3)    Εκδήλωση – αποχαιρετιστήρια δεξίωση για το πρόγραμμα στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) στην πλατεία Αριστοτέλους, στις 7 μ.μ., την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019, για την πραγματοποίηση της οποίας συνεργάστηκαν οι Γερμανοί και οι Έλληνες μαθητευόμενοι. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν γλυκά που θα έχουν ετοιμάσει οι Γερμανοί και οι Έλληνες μαθητευόμενοι.
Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με την πραγματοποίηση αντίστοιχης επίσκεψης των μαθητευόμενων της ΕΠΑΣ Ωραιοκάστρου στην Κολωνία, με τη συνεργασία των Επιμελητηρίων της Κολωνίας και της Θεσσαλονίκης.