°F | °C
invalid location provided
Το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο
Τετάρτη, 11 Νοέμβριος 2015 19:14

 eTwinning στην Πάτρα 

Η Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης eTwinning σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, το ΙΤΥΕ "Διόφαντος" και την Ελληνική Ένωση για την αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Εκπαίδευση, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, συνδιοργανώνουν το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο eTwinning με θεματική: «Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στα συνεργατικά σχολικά προγράμματα». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 13-15 Νοεμβρίου 2015, στην Πάτρα, στο ξενοδοχείο AstirPatras, ενώ η εγγραφή των συμμετεχόντων είναι δωρεάν.

Το συνέδριο απευθύνεται σε κάθε εκπαιδευτικό, ανεξαρτήτως γνωστικού αντικειμένου και βαθμίδας εκπαίδευσης, ο οποίος επιθυμεί αφενός, να αξιοποιήσει τις Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνίας στην εκπαιδευτική διαδικασία και αφετέρου, να προωθήσει τη σχολική συνεργασία σε Ευρωπαϊκό, Διεθνές και Εθνικό επίπεδο με αφορμή την έναρξη του νέου Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι το πρόγραμμα αναρτήθηκε στη σελίδα:  http://www.etwinning.gr/conf2015/index.php/2014-06-02-15-21-07. ΄Ηδη 700 και πλέον σύνεδροι εκπαιδευτικοί  από όλη την Ελλάδα, με λίγες ώρες να απομένουν πριν τη διεξαγωγή του συνεδρίου, έχουν κάνει την προεγγραφή τους ηλεκτρονικά.

Για την εν λόγω συνδιοργάνωση ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας  κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για το γεγονός ότι η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης του eTwinning επέλεξε ως τόπο διοργάνωσης του 2ου Πανελληνίου Συνεδρίου της την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα την πόλη της Πάτρας. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει έμπρακτα ότι η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕΔΕ) έχει ως πάγια τακτική της να δίνει πάντα το δυναμικό παρόν σε κάθε δράση που συμβάλλει στην ουσιαστική προώθηση της καινοτομίας, της δημιουργικότητας και της συνεργατικότητας ανάμεσα στα μέλη της, θέτοντας ταυτόχρονα ως προτεραιότητα τη χειραφέτηση και το “άνοιγμα” του σχολείου στο κοινωνικό γίγνεσθαι πέρα από τα στενά τοπικά και εθνικά όρια σε Ευρωπαϊκό και Διεθνές πια επίπεδο.

Ήδη, η μαζικότητα της συμμετοχής στο εν λόγω συνέδριο με πάνω από 700 εγγεγραμμένους συνέδρους και περίπου 80 εισηγήσεις από όλη την Ελλάδα, αποτελεί καταφανής έκφανση του ενδιαφέροντος της εκπαιδευτικής κοινότητας για την υλοποίηση ανάλογων δράσεων, δίνοντας συγχρόνως το βήμα για τη συνέχιση και τον εμπλουτισμό των προσπαθειών που καταβάλουμε ως ΠΔΕΔΕ προς αυτήν την κατεύθυνση. Εύχομαι ολόψυχα, καλή επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου».