°F | °C
invalid location provided
ΕΝΑΡΞΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

 ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ 144

ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

2007-2013

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων - Διοικητικός Τομέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών/Ειδική Υπηρεσία Εφαρagrotikoμογής ΠΑΑ, ανακοινώνει την έναρξη πληρωμής των δικαιούχων του Μέτρου 144 «Εκμεταλλεύσεις υπό αναδιάρθρωση λόγω μεταρρύθμισης Κοινής Οργάνωσης Αγοράς» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 (ΠΑΑ) «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και το οποίο αφορά στην αναδιάρθρωση των εκμεταλλεύσεων των πρώην καπνοπαραγωγών.

Πρόκειται για την πρώτη πληρωμή ενίσχυσης, η οποία αφορά σε 7.764 δικαιούχους. Οι συγκεκριμένοι δικαιούχοι προέρχονται από όλη την Ελλάδα και επιλέχθηκαν με τυχαία σειρά. Το συνολικό ποσό της πρώτης δόσης που θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των ανωτέρω ανέρχεται στα 17.807.417 €.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι απαραίτητες διοικητικές διαδικασίες των Υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ για την πίστωση της πρώτης δόσης της σχετικής ενίσχυσης στους λογαριασμούς των δικαιούχων, ολοκληρώθηκαν σε διάστημα μόλις ενάμιση μήνα από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων (8η Μαρτίου 2011).

Οι διοικητικοί έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και στο αμέσως προσεχές διάστημα, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή της δεύτερης ομάδας δικαιούχων με σκοπό να ολοκληρωθούν γρήγορα οι διαδικασίες για την πίστωση των λογαριασμών και των υπολοίπων δικαιούχων του Μέτρου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι δικαιούχοι του Μέτρου μπορούν να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα www.opekepe.gr