Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα28
mod_vvisit_counterΧθές363
mod_vvisit_counterAll8059266
°F | °C
invalid location provided
200 εκ. ευρώ για επενδύσεις και σε νέα σφαγεία

Και νέα σύγχρονα σφαγεία μπορούν να ενταχθούν σε χρηματοδοτικό  apostolakhπρόγραμμα που θα προκηρυχθεί μέχρι τα τέλη Απριλίου στο πλαίσιο του προγράμματος "Αλέξανδρος Μπαλτατζής" του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Αυτό προανήγγειλε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μιλένα Αποστολάκη, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ Νίκου Μωραΐτη. Όπως είπε η κα Αποστολάκη μέχρι τα τέλη Απρίλη προχωρά στη δεύτερη προκήρυξη του Μέτρου «Επενδύσεις στη μεταποίηση και εμπορία γεωργικών προϊόντων», στα πλαίσια του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το συνολικό ύψος χρηματοδότησης θα κυμανθεί περί τα 200.000.000 ευρώ, διευκρίνισε η υφυπουργός, ενώ στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος, προβλέπεται τόσο η ίδρυση νέων σφαγείων μικρής δυναμικότητας στις μικρές περιοχές όσο και ο εκσυγχρονισμός των σφαγείων σ' όλη την επικράτεια.

«Περιμένουμε φακέλους, εντάξεις με ολοκληρωμένες τεχνικοοικονομικές μελέτες. Είναι για εμάς πρόταγμα να μπορέσουμε να εντάξουμε όσο το δυνατόν περισσότερες προτάσεις από νησιωτικές και ορεινές περιοχές, να στηρίξουμε αυτές τις περιοχές για τη δημιουργία σύγχρονων σφαγείων με σύγχρονες μονάδες διαχείρισης των ζωικών υποπροϊόντων, ούτως ώστε να διασφαλιστεί ο πρωτογενής τομέας, η κτηνοτροφία, η παραγωγή», τόνισε η Μιλένα Αποστολάκη.