Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα20
mod_vvisit_counterΧθές363
mod_vvisit_counterAll8059258
°F | °C
invalid location provided
Μάθημα ζωής και δύναμης ψυχής

Μια σημαντική αθλητική συνάντηση έγινε στη Ναύπακτο

Μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα και σημαντική αθλητική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Ναύπακτο, μεταξύ ομάδων μπάσκετ των σχολείων της περιοχής και της ομάδας του αθλητικού συλλόγου «Τιτάνες», της Πάτρας, του οποίου οι αθλητές βρίσκονται σmauhmaε αναπηρικό καροτσάκι, αφού πρόκειται για άτομα με κινητικά προβλήματα, αλλά με περίσσευμα δύναμης και ψυχής.

Οι αθλητές αυτοί δίνουν αγώνες σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, προκειμένου να γίνει γνωστό το άθλημα με την ιδιαιτερότητά του, τόσο σε ανθρώπους με δυσκολίες, όσο και στην υπόλοιπη κοινωνία. Ο στόχος είναι κοινωνικός και παιδαγωγικός και ο σκοπός είναι να δουν τα παιδιά των σχολείων, που δεν έχουν τέτοια προβλήματα, πόση δύναμη και θέληση έχουν αυτοί οι αθλητές και καταφέρνουν να κάνουν ακόμα και πρωταθλητισμό, αφού το άθλημα αυτό στους παραολυμπιακούς είναι το δημοφιλέστερο. Την πρωτοβουλία της διοργάνωσης είχε το ειδικό σχολείο και το ΕΕΕΚ Ναυπάκτου.

Όπως είπε ο διευθυντής του ειδικού σχολείου Ναυπάκτου Θ. Ρισβάς «αξίζει όλα τα παιδιά να παραδειγματιστούν από τους «Τιτάνες», για την υπομονή και τη δύναμη που χρειάζεται για να φτάνουν τους στόχους τους, να πάρουν δηλαδή χρήσιμα μαθήματα ζωής. Παράλληλα πρέπει και όλοι οι αρμόδιοι να δουν και να κατανοήσουν την ανάγκη προσβασιμότητας που υπάρχει για τους ανθρώπους αυτούς που δυστυχώς ακόμα βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν».

Όπως υποστήριξε ο κ. Ρισβάς «δεν ζητάμε να γίνουν άλματα, ζητάμε να γίνονται μικρά και σταθερά βήματα», εννοώντας ότι μπορούν οι αρμόδιοι κάθε φορά να δημιουργούν σε ένα τμήμα της πόλης υποδομές πρόσβασης που σήμερα δεν υπάρχουν σχεδόν πουθενά, την ίδια στιγμή που κάτι τέτοιο προβλέπεται από την Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...