°F | °C
invalid location provided
«Που είναι ο ήρωας;»

 

Ένας - ένας οι λαοί της Βόρειας Αφρικής επαναστατούν κατά των πάσης φύσεως yfanthsστρατηγών, συνταγματαρχών και λοιπών δικτατορίσκων που δεκαετίες τους κυβερνούν, προσπαθώντας να πάρουν την τύχη στα χέρια τους, Οι περισσότεροι δεν ξέρουν γιατί μπήκαν στο παιχνίδι της ανατροπής των ηγεσιών τους. Πολλοί νεκροί θα γίνουν ήρωες χωρίς ποτέ τους εν ζωή να κατάλαβαν για ποιο λόγο προσφέρουν τη ζωή τους. Και είναι πολύ λυπηρό γιατί  ό,τι με το αίμα τους κερδίσουν κάποιοι λαοί, θα το οικειοποιηθούν οι μεγάλες δυνάμεις και οι καραδοκούντες συμφεροντολόγοι. Οι άπειροι διαχειριστές που θα προσέλθουν απ΄ το πουθενά για να βάλουν τάξη σε ανθρώπους που έμαθαν να ζουν «υπό διαταγάς» θα αποτύχουν, το χάος θα κυριαρχήσει και ό,τι πλούτος υπάρχει θα αξιοποιηθεί από Αμερικάνους, Γάλους, Βρετανούς και Κινέζους.  

Και η Ελλάδα και η Ελλάδα, φωνάξαμε όλοι μ΄ ένα στόμα! Ναι, μόνο στις ανθρωπιστικές διακομιδές και τους λαθρομετανάστες! Προσωπικά θλίβομαι αυτές τις μέρες κι ανυπομονώ κι είναι ο καημός μου ένας, περιμένοντας ν΄ ακούσω το μεγάλο νέο. Γαμώ την ατυχία μου δεν ξέρω αν είναι ζωντανός εκείνος ο ένδοξος, ο ήρωας, ο πανμέγιστος ναύαρχος Ναepanastathsξάκης, να πάει έτσι αθόρυβα και μουλωχτά να μας φέρει τον σύντροφο Καντάφι στην Ελλάδα. Να τον παραδώσει στον παραδοσιακά έμπειρο σύντροφο Πάγκαλο σε συσκευασία δώρου! Που αλλού να πάει ο άνθρωπος; Αφού σκοτώσει μερικές χιλιάδες ανθρώπων θ΄ αναχωρήσει με γιους και θυγατέρες γι΄ άλλη γης, γι΄ άλλα μέρη. Γυναίκες δε βλέπω στις συνεντεύξεις και στα διαγγέλματα. Αν κι αυτές, θα γνωρίζουν περισσότερα για το κράτος απ΄ όσα όποιος θελήσει ν΄ αναλάβει τις τύχες των φυλών της Βόρειας Αφρικής. Εμείς αδέρφια νάμαστε η χώρα υποδοχής, εξαργυρώνοντας φιλία τόσων χρόνων! Να γίνουμε πρώτο θέμα ξανά και γνωστοί παγκοσμίως.  

 

Επαναστάτης αραχτός περιμένει χασίσι

          απ΄ το Μπιν Λάντεν

Μαζί μ΄ αυτά θ΄ αυξηθούν και τα πετρέλαια, οι βενζίνες, οι στολές της ερήμου και των βεδουϊνων, το κόστος παραγωγής... Έρχονται αυξήσεις. Πρωτόγνωρο για τα Ελληνικά δεδομένα. Άκου αυξήσεις; Αλλά, όπως στην αρχή του χειμώνα βοηθούντος του καιρού ήταν μειωμένη η κατανάλωση πετρελαίου, τώρα θαρθεί μια Άνοιξη,  θαρθεί το καλοκαίρι...Θα τους σκάσουμε τους κερδοσκόπους! Μέχρι να ξανάρθει χειμώνας, βλέπουμε αν θάμαστε ζωντανοί μιας και οι ζωές μας μετρώνται ανά τρίμηνο με την τρόικα, αξιολογούνται ανά μήνα περιμένοντας δόσεις δανείων και νέα μέτρα ή πτώχευση!

Είναι βλέπετε κι αυτά τα αθλητικά ιδεώδη. Ανέκαθεν υπήρχε ο φανατισμός, η διαπλοκή, η οπαδοποίηση και η χρωματολαγνεία. Κατά το άσμα του Τζιμάκου «...Βούλγαροι, χανούμισσες βαζέλες, όλο το Έθνος προσκυνάει σώβρακα και φανέλες»! Χρόνια τώρα.  Και παλιά που η μοναδική τεχνολογία ήταν το τσακίρικο μάτι, χωρίς επαναλήψεις, βίντεο και νοητές γραμμές, ήταν αποδεκτό το ανθρώπινο λάθος, η υποκειμενικότητα στη θεώρηση των φάσεων και των αγώνων. Σήμερα όμως μπορείς με τη βοήθεια της τεχνολογίας και παρά την όποια τύφλα σου να γίνεις αντικειμενικός.  Η απορία ωστόσο παραμένει: Πως όλοι αυτοί οι έγκριτοι -λέμε τώρα- δημοσιογράφοι ερμηνεύουν το ίδιο γεγονός απευθυνόμενοι στο κοινό τους και τι ποιοτικά χαρακτηριστικά έχει το υποτιθέμενο κοινό.

 Ειλικρινά νομίζεις πως βρίσκονταν σ΄ άλλη χώρα οι μισοί και σ΄ άλλη οι άλλοι. 

Κι επειδή σαφώς «οι συγγραφείς» που διαμορφώνουν ψυχολογίες  δεν είναι τυφλοί, θαρρώ πως είναι πληρωμένοι να δημιουργούν μουτζαχεντίν, να πορώνουν οπαδούς χαμηλού νοητικού υπόβαθρου, να δημιουργούν λόχους χειροκροτητών που ουδεμία έχουν σχέση με αγάπη για οποιοδήποτε άθλημα. Ο ρόλος τους είναι πολύ επικίνδυνος για τις κοινωνίες μικρών και μεγάλων και θάπρεπε απ΄ αυτούς ν΄ αρχίσει η κάθαρση.

Όσο για το αναγνωστικό τους κοινό, το φαντάζομαι με το έντυπο υπό μάλης κι εξοπλισμό μια φραπεδιά κι ένα τσιγάρο. Με γνώσεις μόνο για τους λιθοβολισμούς, τις κροτίδες, τα καπνογόνα και τα ρόπαλα που χρησιμοποιήθηκαν στις μάχες κατά των ομοίων αντιπάλων. Γνωστοί σε προέδρους που ξέρουν να κατεβαίνουν στο επίπεδό τους κι ένα σκαλοπάτι παρακάτω για χάρη τους. Όλοι τους ένα συνοθήλευμα, και φανατικοί υπηρέτες των μεγάλων απατεώνων- προέδρων που τους ταΐζουν με μπαρούφες και ετήσιους μεγαλοϊδεατισμούς για να γελοιοποιούν τα αθλήματα και το κράτος.      

Μα, το ίδιο δε συμβαίνει και με τους σοβαρότερους υποτίθεται της πολιτικής; Αυτοί ρε παιδιά πρέπει από κοινού κι όπως εκδίδουν τα πρακτικά της Βουλής, να κυκλοφορήσουν «εγχειρίδιο ψεμάτων» με πρακτικές ασκήσεις και σοφίσματα για να διδάσκεται στα σχολεία.  Εδώ σου λέει για παράδειγμα, αυτοί που λάκισαν προχθές εγκαταλείποντας όπλα, κράνη, μπαλάσκες είναι πανέτοιμοι να επανέλθουν στην εξουσία να μας κυβερνήσουν! Και το σπουδαιότερο; Ξέρουν λέει τώρα  αυτά που αγνοούσαν ως χθες, δηλαδή πως θα μας βγάλουν απ΄ την κρίση, πως θα σώσουν τη χώρα, πως θα βρουν λεφτά, και τους εμπιστεύεται ξανά ο λαός! Τέτοια λένε χωρίς καμιά ντροπή!  Φαίνεται πως τώρα τους στέλνει τη φώτιση ο νέος αρχηγός ενώ ο άλλος τους ενέπνεε για τη μάσα, τους έριχνε και καμιά σφαλιάρα ανάποδη η Ντόρα και τάχαναν τα γράμματα. Γι΄ αυτό μας έστειλαν όλους αδιάβαστους!

 Τέτοια λένε οι θρασείς χωρίς ωστόσο νάναι κι οι αποκλειστικά υπεύθυνοι για το Ελληνικό μπάχαλο και κλεψιμέικο. Πολλοί σύντροφοι απ΄ τους ένδοξους σοσιαλιστές πλούτισαν, δεν διοίκησαν, απέκρυψαν και συνέβαλαν εξ ίσου στο διασυρμό της χώρας. Αφήστε που οι άλλοι τους πλησίασαν στα όρια στατιστικού λάθους! Θαύμα -θαύμα! Δε λένε πως αυτοί παραμένουν στα χαμηλά που τους έταξε ο λαός και περιμένουν να τους φτάσει το ΠΑΣΟΚ κατρακυλώντας! Εμ σίγουρα θα τους φτάσει, λόγω των συνεχών μέτρων και ψεμάτων με επένδυση που πλασάρει αλλά και της μεγάλης φιλοδοξίας του να κατεδαφίσει τη χώρα και να χτίσει ξαφνικά και σε σύντομο διάστημα κράτος ευρωπαϊκό, διορθώνοντας λάθη και νοοτροπίες δεκαετιών! Απίστευτο για Ελλάδα...

Αλλά, άμα οι κυβερνώντες και οι υποψήφιοι κάνουν το άσπρο -μαύρο, τι να σου κάνει κι ο άλλος που ανακατεύεται με τα σώβρακα και τις κλωτσιές...    

                                                                                                               e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.