°F | °C
invalid location provided
ΑΤΖΕΝΤΑ 21.4.2010

Η Κινηματογραφική Λέσχη του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αγρινίου «Στέλιος Τσιτσιμελής» σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, βρίσκεται στον 4ο κύκλο και τελευταίο των κινηματογραφικών προβολών για την περίοδο 2009-2010, με κλασικές ταινίες για όλες τις εποχές,  και με την ταινία «ΜΠΕΛΙΣΙΜΑ » σε σκηνοθεσία Λουκίνο Βισκόνι. Η ταινία θα προβληθεί την Τρίτη 20 και Τετάρτη 21 Απριλίου 2010 στις 9.00 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου.  

 

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αγρινίου «Στέλιος Τσιτσιμελής» σε συνεργασία με το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Αγρινίου συνεχίζουν το πρόγραμμα του Εικαστικού κύκλου «Αιτωλοακαρνάνες Εικαστικοί» και διοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στο Γλύπτη Θύμιο Πανουργιά με θέμα «Τάσεις και καλλιτεχνικά κινήματα του 20ου αιώνα» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Απριλίου 2010 στις 7.30 μ.μ. στη Γλυπτοθήκη Χρ. Καπράλου.

 

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος «ΑΝΕΣΙΣ» προβάλει καθημερινά την ταινία «ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΜΠΡΟΣΤΑ» σε σκηνοθεσία Βασίλη Ντούρου.

Προβολές καθημερινά: 7.30 & 9.30 μ.μ.

 

Ο Δήμος Αγρινίου και η ΠΟΕΑ τιμώντας τη μνήμη εκείνων που εκτελέστηκαν τη Μεγάλη Παρασκευή του 1944, τελούν την Κυριακή 25 Απριλίου 2010 και ώρα 10.00 το πρωί στον Ι.Ν. της Αγίας Τριάδας Αγρινίου, ΕΠΙΣΗΜΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ.

Μετά το μνημόσυνο, στον τόπο της θυσίας (Πλατεία 120), θα ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει κατάθεση στεφάνων από το Δήμο Αγρινίου, αντιστασιακές οργανώσεις, επισήμους και συγγενείς των θυμάτων.

 

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αγρινίου και η Β/θμια Εκπαίδευση Νομού Αιτωλ/νίας, πραγματοποιούν το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου από 13 έως 25 Απριλίου 2010 στο Δημοτικό Θέατρο Αγρινίου.

Την Τετάρτη 21 Απριλίου  1ο Γενικό Λύκειο Ναυπάκτου θα παρουσιάσει το έργο του Ηλία Καπετανάκη «Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ»

Την Πέμπτη 22 Απριλίου στις 8.00 μ.μ. το Γυμνάσιο Κατούνας θα παρουσιάσει το έργο του Αλέκου Σακελλάριου «Η ΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΚΑΓΟ»

Την Παρασκευή 23 Απριλίου στις 8.00 μ.μ. το Γυμνάσιο Εμπεσού θα παρουσιάσει το έργο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα «Η ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΜΠΑΛΩΜΑΤΟΥ»

Το Σάββατο 24 Απριλίου στις 8.00 μ.μ. το 3ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου θα παρουσιάσει το έργο του Μολιέρου «Ο ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΑΤΗΣ»

Την Κυριακή 25 Απριλίου στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης, με απονομή βραβείων, επαίνων και αναμνηστικών στο Δημοτικό Θέατρο Αγρινίου.   

 

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος «ΑΝΕΣΙΣ» συνεχίζει τις προβολές με ταινίες τέχνης αφιέρωμα για παιδιά και νέους, για την περίοδο 2009-2010,

Οι προβολές πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή στις 11.00 το πρωί. Οι ταινίες  επαναπροβάλλονται τη Δευτέρα το πρωί αποκλειστικά για τα σχολεία.

Την Κυριακή 2 Μαΐου 2010 θα προβληθεί η ταινία «Η σκιάχτρα» σε σενάριο και σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη. Είσοδος ελεύθερη.

 

Στα πλαίσια του μαθητικού Φεστιβάλ που διοργανώνει ο Δήμος Αγρινίου, ο Δ/ντής, το Εκπαιδευτικό προσωπικό, και οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αγρινίου, διοργανώνουν Έκθεση Μαθητικής Δημιουργίας και τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 29 Απριλίου 2010 στις 7.30 μ.μ. στο  υπόγειο του Παπαστρατείου Μεγάρου.

 

Έως και την Πρωτομαγιά παρατείνεται η λειτουργία τη έκθεσης φωτογραφίας στο «Μεσολόγγι- Αλισάνης Μύρον» του Βασίλη Αρτίκου, στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο στο Μεσολόγγι, που διοργανώνεται από το Δήμο Μεσολογγίου και την υποστήριξη της Νομαρχίας Αιτωλ/νίας και του ΤΕΙ Μεσολογγίου στα πλαίσια των εορτών Εξόδου.   

 

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος ΄΄ΑΝΕΣΙΣ΄΄ από την  Πέμπτη 22 Απριλίου 2010 θα προβάλει την ταινία: ΝΑ ΜΕ ΘΥΜΑΣΑΙ

Ο Τάιλερ έχει καταθλιπτικές τάσεις και είναι επιρρεπής στην παραβατικότητα. Όλα αυτά μέχρι να γνωρίσει την 'Αλι, μια συμφοιτήτριά του, η οποία όμως κρύβει τα δικά της μυστικά. Οι απώλειες αγαπημένων προσώπων θα δέσουν ακόμη περισσότερο τους δύο έφηβους πρωταγωνιστές, οι οποίοι όμως αδυνατούν να διαχειριστούν τις ανοιχτές πληγές του παρελθόντος.

 

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: 'Αλεν Κούλτερ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ : Ρόμπερτ Πάτινσον, Έμιλ Ντε Ρέιβιν, Πιρς Μπρόσναν, Κρις Κούπερ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ : 7.00 &  9.30 μ.μ ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 26410-44345

Τις πρώτες - συναυλίες της θα παρουσιάσει η νεανική μουσική μπάντα κρουστών του νομού, η οποία αποτελείται από ολιγομελείς ομάδες μαθητών του Μουσικού Γυμνασίου Αγρινίου, Γυμνασίων του Μεσολογγίου και της Ναυπάκτου, με υπεύθυνο δάσκαλο το μουσικό Βαγγέλη Ροδίτη.

Η νεανική μουσική μπάντα κρουστών συγκροτήθηκε στα πλαίσια του πιλοτικού πολιτιστικού - εκπαιδευτικού προγράμματος με την ονομασία «η εξερεύνηση του κόσμου των κρουστών και η σχέση τους με τους αρχαίους χώρους θέασης και ακρόασης», το οποίο υλοποιεί η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, τη ΛΣΤ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η πρώτη παρουσίαση θα γίνει την Παρασκευή 23 Απριλίου 2010 στο Αγρίνιο, στην αίθουσα «ΑΝΕΣΙΣ» και θα αφορά τους μαθητές των Γυμνασίων της περιοχής του Αγρινίου.

Ακολούθως τη Δευτέρα 26 Απριλίου 2010 στο Μεσολόγγι, στο αμφιθέατρο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας, θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη συναυλία για τους μαθητές της περιοχής του Μεσολογγίου και τέλος οι εμφανίσεις θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 27 Απριλίου 2010 στη Ναύπακτο, στο χώρο της Παπαχαραλαμπείου, για τους μαθητές των Γυμνασίων της περιοχής της Ναυπάκτου.

Ώρα Έναρξης: 12:00 το μεσημέρι (και για τις τρεις εκδηλώσεις).

 

Με την έκθεση έργων, μαθητών σχολείων του νομού, με θέμα: «Οι υγρότοποι του νομού Αιτωλοακαρνανίας» θα γιορτάσει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση την Παγκόσμια Ημέρα της Γης, την Πέμπτη 22 Απριλίου 2010.

Τα εγκαίνια της έκθεσης, τα έργα της οποίας θα εκτεθούν στην είσοδο της Νομαρχίας, θα πραγματοποιηθούν στις 09:00 το πρωί και θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό και τα σχολεία έως τις 30 Απριλίου 2010.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην διοργάνωση της έκθεσης συμμετέχουν τα Γραφεία Περιβάλλοντος Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μεσολογγίου και Θέρμου.

 

Η Λέσχη Ανάγνωσης του Πνευματικού Κέντρου ΄΄Στέλιος Τσιτσιμελής΄΄ παρουσιάζει το θεατρικό έργο ΄΄Τρεις μούσες για ένα βάρβαρο ΄΄ του Στέλιου Τσιτσιμελή.

Το θεατρικό έργο ΄΄Τρεις μούσες για ένα βάρβαρο΄΄ ακολουθεί το δραματουργικό πρότυπο της αρχαίας τραγωδίας και είναι ένα βαθιά αντιπολεμικό κείμενο.

Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο σχολικός σύμβουλος φιλολόγων κ. Ιωάννης Νερατζής, την Τετάρτη 21 Απριλίου 2010 στις 7.00 μ.μ. στο Εντευκτήριο του τρένου.

Οι συμπολίτες μας που επιθυμούν να προστεθούν στην παρέα των βιβλιόφιλων της λέσχης μπορούν να συμμετάσχουν ελεύθερα.

 

"ΑΛΑΤΙ - Ο λευκός θησαυρός"

 Παράταση του ωραρίου λειτουργίας της σπουδαίας έκθεσης στη «Διέξοδο»

 

Με εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον και συνεχή ροή επισκεπτών απ' όλη τη χώρα συνεχίζεται για δεύτερο μήνα και με προγραμματισμένη διάρκεια έως 16 Μαΐου η έκθεση "ΑΛΑΤΙ - Ο λευκός θησαυρός" που πραγματοποιείται στους χώρους του Μουσείου και της Πινακοθήκης της "Διεξόδου" , στα πλαίσια των ΓΙΟΡΤΩΝ ΕΞΟΔΟΥ 2010 της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου. 

Έτσι η έκθεση λειτουργεί Δευτέρα και Τρίτη τις πρωινές ώρες (10.30 π.μ. έως 1 μ.μ.)  και  από Τετάρτη έως και Κυριακή ( 10.30 το πρωί  έως 1  το μεσημέρι και    7 το απόγευμα έως 9.30 το βράδυ) με ελεύθερη είσοδο.

 

 

 

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...