Μάρ   Απρίλιος 2024   Μάι

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Julianna Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
Σχόλιο
Τετάρτη, 22 Φεβρουάριος 2023 13:34

 

της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, με αφορμή τα όσα ευαγγελίζονται οι επενδυτές και η μεγαλοεργοδοσία του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών σε σχέση με την ΠΟΑΥ

 

 
«Η ΠΟΑΥ είναι εργαλείο, για τα κέρδη των ομίλων & όχι για τις σύγχρονες διατροφικές ανάγκες του λαού»
 
Όσες προπαγανδιστικές εκδηλώσεις και συνεντεύξεις τύπου και να κάνουν, οι επενδυτές και η μεγαλοεργοδοσία του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών, δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα, ότι από την «ανάπτυξή» τους δεν κερδίζουν όλοι......
 
Το «αναπτυξιακό και επενδυτικό εργαλείο» της ΠΟΑΥ αφορά τα κέρδη των ελάχιστων ομίλων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο. Δεν έχει καμία σχέση, ούτε με τα δικαιώματα των εργαζομένων στον κλάδο, ούτε με την ανάγκη του λαού για φθηνό υγιεινό και ποιοτικό ψάρι.
 
Εξάλλου, είναι γνωστό σε τι συνθήκες δουλεύουν οι εργαζόμενοι στα κλουβιά και τα συσκευαστήρια, με τους χαμηλούς μισθούς, με ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, με την εντατικοποίηση να χτυπά κόκκινο και να οδηγεί τους εργάτες σε παραιτήσεις, ακόμα και εργατικά δυστυχήματα-εργοδοτικά εγκλήματα. Τους εργάτες και τα δικαιώματά τους τα αντιμετωπίζουν ως κόστος, που πρέπει να ελαχιστοποιηθεί.
 
Το «αναπτυξιακό και επενδυτικό εργαλείο» της ΠΟΑΥ, έχει στόχο την τεράστια αύξηση της παραγωγής για εξαγωγές σε άλλες χώρες (πχ ΗΠΑ) και όχι την κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού της χώρας μας, ο οποίος αγοράζει το ψάρι πανάκριβα.
 
Οι περιβαλλοντικοί όροι έχουν προσχηματικό χαρακτήρα, καθώς με τους νόμους όλων των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, και την Κοινή Αλιευτική Πολιτική της ΕΕ, υποτάσσουν το περιβάλλουν στα κέρδη των ομίλων, με τις γνωστές επιπτώσεις σ’ αυτό και τις ζωές μας.
 
Το πραγματικό δίλλημα για τους κατοίκους του νομού, τον κάθε εργαζόμενο, είναι ανάπτυξη για τα κέρδη των ομίλων των ιχθυοκαλλιεργειών, του τουρισμού και κάθε επενδυτή ή ανάπτυξη που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας για φθηνή ποιοτική, διατροφή, για αναψυχή, για δουλειά με δικαιώματα, με συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, στο ύψος των σημερινών επιστημονικών δυνατοτήτων.
 
Ο στόχος πρέπει να είναι, να ζήσουμε με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες που υπάρχουν και όχι αυτές να είναι δεσμά στις ζωές μας.
 
Το ΚΚΕ καλεί, κατοίκους, εργαζόμενους, βιοπαλαιστές αλιείς, να γυρίσουν την πλάτη στα καλέσματα της μεγαλοεργοδοσίας, να γυρίσουν την πλάτη σε παλιούς και επίδοξους «σωτήρες», δυναμώνοντας τον αγώνα τους, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ.
 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...