Μάρ   Απρίλιος 2024   Μάι

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Julianna Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
Επιστολή Δημάρχου Αγρινίου
Τρίτη, 02 Νοέμβριος 2021 19:48

 

 προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτη Θεοδωρικάκο

 

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου με επιστολή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτη Θεοδωρικάκο επισημαίνει την ανάγκη λήψης όλων των μέτρων ώστε να οι κάτοικοι των Δημοτικών Ενοτήτων του Αγρινίου να υπάγονται στην αρμοδιότητα του Πρωτοδικείου Αγρινίου και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας, ακριβώς όπως έγινε με την Δ.Ο.Υ. Αγρινίου......
 
Ο Δήμαρχος Αγρινίου από το 2019 με επιστολές προς τους αρμόδιους Υπουργούς ζητά παρέμβαση και λύση των προβλημάτων προς όφελος των δημοτών.
 
Επισυνάπτεται το κείμενο της επιστολής.
 
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
ΘΕΜΑ: «Γεωγραφική ανακατανομή αρμοδιοτήτων κρατικών φορέων σύμφωνα με τη νέα διοικητική διαίρεση των Δήμων».
 
Κύριοι,
 
Απευθύνομαι σε εσάς με την παρούσα τρίτη επιστολή (οι δύο προηγούμενες ήταν η, με αριθμό πρωτοκόλλου 41224/26-9-2019, και η, με αριθμό πρωτοκόλλου 10051/17-2-2021, γιατί θεωρώ ότι είναι πλέον η κατάλληλη συγκυρία να διορθωθεί μια αδικία που συντελείται εδώ και χρόνια σε βάρος των κατοίκων του Δήμου Αγρινίου.
 
Ήδη πληροφορήθηκα ότι το Υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε ανακατανομή αρμοδιοτήτων ακριβώς όπως περιγραφόταν στις προηγούμενες επιστολές μου, δηλαδή σύμφωνα με τη νέα διοικητική διαίρεση των Δήμων.
 
Επανέρχομαι, λοιπόν, μετά από αυτή τη διορθωτική ενέργεια του
 
Υπουργείου Οικονομικών που έχει ως αποτέλεσμα όλοι οι κάτοικοι
 
του Δήμου μου να εξυπηρετούνται επιτέλους από τη Δ.Ο.Υ. Αγρινίου και διευκρινίζω ότι ήδη με το νόμο 3852/2010 (Καλλικράτης) το Αγρίνιο περιλαμβάνει τις εξής Δημοτικές Ενότητες, που αποτελούσαν πρώην Καποδιστριακούς Δήμους:
 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΑΚΥΝΘΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΤΙΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΚΡΥΝΕΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΒΟΛΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΚΑΜΠΥΛΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΡΑΤΟΥ
 
Οι κάτοικοι των Δημοτικών Ενοτήτων Αγγελοκάστρου, Αρακύνθου και Μακρυνείας ήταν μέχρι τώρα υποχρεωμένοι να μεταβαίνουν στη Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου για τις οικονομικές τους συναλλαγές, κάτι που επιτέλους διορθώθηκε. Ωστόσο συνεχίζουν να υπάγονται στο Πρωτοδικείο Μεσολογγίου για τις δικαστικές τους υποθέσεις και η ασφάλειά τους εξακολουθεί να ανήκει στην ευθύνη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας ( με έδρα το Μεσολόγγι). Αυτό συνεπάγεται ότι οι Αστυνομικές δυνάμεις χρειάζονται πάρα πολύ χρόνο προκειμένου να επέμβουν σε περιστατικά που σημειώνονται σε αυτές τις Δημοτικές Ενότητες, οι οποίες απέχουν μόνο λίγα χιλιόμετρα από το Αγρίνιο όπου εδρεύει η Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας που θα μπορούσε να επέμβει άμεσα, καθώς η απόσταση είναι πολύ μικρότερη. Τέλος, αντί να απευθύνονται στο Πρωτοδικείο Αγρινίου, πρέπει ακόμα και για απλά δικαστικά πιστοποιητικά, όπως για παράδειγμα αντίγραφο ποινικού μητρώου αλλά και για κάθε δικαστική υπόθεση να μεταβαίνουν στο Μεσολόγγι.
 
Να σημειώσω σε αυτό το σημείο ότι η ταλαιπωρία των Δημοτών μου δεν τελειώνει εκεί, με δεδομένο ότι ο τόπος κατοικίας τους δεν συνδέεται με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με το Μεσολόγγι, όπου υπάγονται, αλλά με το Αγρίνιο που είναι η έδρα του Δήμου.
 
Κύριοι,
 
Όλα τα παραπάνω καταδεικνύουν περίτρανα ότι αυτή η στρεβλή, αν όχι παράλογη, κατανομή αρμοδιοτήτων πρέπει να σταματήσει και για τις υπηρεσίες που υπάγονται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
 
Είναι αναγκαίο να προχωρήσετε σε δίκαιη κατανομή που να συνάδει και να εναρμονίζεται με τη νέα γεωγραφική έκταση των Δήμων. Είμαι πεπεισμένος ότι ως κεντρική εξουσία θα προβείτε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε οι κάτοικοι των Δημοτικών Ενοτήτων που από το 2011 έχουν ενταχθεί διοικητικά στο Δήμο Αγρινίου, να υπάγονται στο εξής στην αρμοδιότητα του Πρωτοδικείου Αγρινίου και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας, ακριβώς όπως έγινε με την Δ.Ο.Υ. Αγρινίου.
 
Αυτό επιτάσσει η λογική, η ανάγκη για εξοικονόμηση πόρων και για διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών και σε αυτή την κατεύθυνση αναμένουμε να ενεργήσετε.
 
Είμαι στη διάθεσή σας για μια συνάντηση εργασίας και για την παροχή οποιασδήποτε διευκρίνισης προς την κατεύθυνση της επίλυσης ενός τόσο χρόνιου και ουσιαστικού προβλήματος.
 
Με τιμή
 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...