Ιαν   Φεβρουάριος 2024   Μάρ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
2526272829 
Julianna Walker Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
ΓΙΩΡΓΟΣ Δ. ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
Κυριακή, 29 Αύγουστος 2021 16:11

 

 ΠΟΝΑΕΙ ΚΕΦΑΛΙ, ΚΟΨΕΙ ΚΕΦΑΛΙ!

 
[ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΒΑΡΝΤ ΜΕ ΑΓΑΠΗ]
 
 
Λίγες σκέψεις μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων.
 
Καταρχάς να ξεκαθαρίσω ότι είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι είναι λάθος να εισάγονται οι μαθητές στο Πανεπιστήμιο με Μ.Ο. 1 ή 2 ή 3 κλπ......
  
 
 
Όμως ταυτόχρονα πιστεύω, με την εμπειρία 30 χρόνων στην Εκπαίδευση, ότι είναι επίσης λάθος να θεωρούμε ότι για την αποτυχία των μαθητών υπεύθυνοι είναι μόνο οι μαθητές παραβλέποντας να δούμε σε βάθος και να αντιμετωπίσουμε τα σοβαρά προβλήματα και τις αδυναμίες του Εκπαιδευτικού μας συστήματος.
 
Οι κυβερνώντες επέλεξαν ατυχώς την εύκολη λύση θεωρώντας ως υπεύθυνους μόνο τους μαθητές και για αυτό εφαρμόζοντας την μέθοδο «πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι» αποφάσισαν να αφήσουν εκτός της Δημόσιας τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης περίπου 40000 Ελληνόπουλα αδιαφορώντας για τις κοινωνικές επιπτώσεις. Στερούν έτσι τη δυνατότητα σε χιλιάδες φτωχές οικογένειες να σπουδάσουν τα παιδιά τους διευρύνοντας τις κοινωνικές ανισότητες που η Δημόσια Παιδεία θα έπρεπε να εξαλείφει.
 
Επειδή σπούδασα σε Ελληνικά Πανεπιστήμια δεν γνωρίζω αν η μέθοδος «πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι» διδάσκεται στο Χάρβαρντ αλλά αν ισχύει είμαι σίγουρος ότι Μητσοτάκης και Κεραμέως θα έχουν πάρει πολύ καλό βαθμό.
 
Βεβαίως αυτή η επιλογή δεν έγινε καθόλου τυχαία καθώς εντάσσεται στην επιλογή της κυβέρνησης για συρρίκνωση της Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης.
 
Επιλογή που ταυτίζεται απολύτως με τα συμφέροντα των επιχειρηματιών της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης οι οποίοι είναι οι μόνοι που πανηγυρίζουν για το δώρο της κυβέρνησης να τους χαρίσει 40000 επιπλέον υποψήφιους πελάτες.
 
Από το Χάρβαρντ με αγάπη!!!
 
Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος
 
Καθηγητής Μαθηματικών [M.Sc]
 
Επικεφαλής της «Συμμαχίας Πολιτών»
 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...