Μάρ   Απρίλιος 2024   Μάι

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Julianna Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
Η παρέμβαση του δημάρχου
Τρίτη, 23 Μάρτιος 2021 17:48

 

 Αγρίνιου στη συνεδρίαση της Συγκλήτου

 

      Την σταθερή θέση του Δήμου Αγρινίου για επανίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας  επανέλαβε ο Γιώργος Παπαναστασίου  κατά τη συνεδρίαση της Συγκλήτου Πανεπιστημίου Πατρών με θέμα: «Στρατηγικό Σχέδιο για την Ακαδημαϊκή και Ερευνητική Ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Πατρών».

 

Ο Δήμαρχος Αγρινίου αναφέρθηκε στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου για άμεση απόσυρση της πρότασης της Επιτροπής που αφορά στην κατάργηση και μεταφορά  Πανεπιστημιακών Τμημάτων από το Αγρίνιο,  την άμεση επανίδρυση του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών και την απαίτηση για την  επανίδρυση  Αυτόνομου Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας με έδρα το Αγρίνιο.

 

  

 

«Ειλικρινά δεν βλέπω στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης. Βλέπω ένα σχέδιο για τη σύμπτυξη του Πανεπιστημίου Πατρών. Βλέπω ένα σχέδιο του οποίου, η μόνη στρατηγική, είναι χωροταξική. Συμπτύσσει, «κόβοντας»  ουσιαστικά, όλα τα Τμήματα που είναι εκτός Πάτρας.

 

Όλα αυτά τα χρόνια, οι εκπρόσωποι της πολιτικής αλλά και εξαίρετοι ακαδημαϊκοί καθηγητές μιλούν για αποκέντρωση και περιφερειακή ανάπτυξη. Θέτετε κριτήρια, τα οποία βαφτίζετε ακαδημαϊκά  ενώ κατά την γνώμη μου  είναι συντεχνιακά. Θέτετε, για παράδειγμα θέμα βάσεων σε Αγρίνιο, Πύργο Αμαλιάδα. Αγνοείτε όμως την βάση του Γεωλογικού ή άλλων τμημάτων στην Πάτρα. 

 

Αλήθεια αυτό συμπεριλαμβάνεται στα ακαδημαϊκά κριτήρια;.

 

Στην εποχή των αυτοκινητοδρόμων και της ψηφιακής σύγκλισης, σε μια σύγχρονη εποχή,  εσείς κινείστε  στη λογική του συγκεντρωτικού Κράτους.  Αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι ότι η Πάτρα έχει συγκεκριμένη λογική, αυτή της συγκέντρωσης.

 

Το Πανεπιστήμιο Αγρινίου είχε  Οικονομική Σχολή η οποία,την δεκαετία του ’90,  μεταφέρθηκε εν μια νυκτί, στην Πάτρα και για 20 χρόνια στεγαζόταν σε πρόχειρες κατασκευές. Και ποιος μπορεί να πιστέψει ότι,  από δική σας αδιαφορία,  χάθηκε η ευκαιρία  της αξιοποίησης της παραχωρηθείσας έκτασης των 178 στρεμμάτων για τη δημιουργία Πανεπιστημιούπολης στο Αγρίνιο. Μια περιουσία  178 στρεμμάτων  σε επαφή με το σχέδιο πόλης.  Αλήθεια είναι δυνατόν να χάνεται τέτοια περιουσία ;

 

Με την πρώην πρύτανη, τον Περιφερειάρχη και τους εμπλεκόμενους Δημάρχους είχαμε συναντηθεί και είχαμε αποφασίσει να μη συναινέσουμε σε καμία μετακίνηση των τμημάτων. Το Αγρίνιο εμμένει σε αυτή την απόφαση όπως και στην  επανίδρυση του  ΔΠΠΝΤ.

 

Η πρόταση σας για το Αγρίνιο περιλαμβάνει μόνο ένα τμήμα. Ξεκάθαρος εμπαιγμός  για την μεγαλύτερη πόλη της Αιτωλοακαρνανίας και έναν από τους μεγαλύτερους δήμους της Χώρας.  Είναι αδιανόητο δήμοι μικρότεροι από το Αγρίνιο να έχουν πανεπιστημιακά τμήματα ή και να είναι έδρες πανεπιστημίων. 

 

Εάν συνεχίσετε να στοχεύετε στη διάλυση των τμημάτων τότε είναι ξεκάθαρο ότι, για εμάς, είναι μονόδρομος η επανίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας με έδρα το Αγρίνιο. Θα το απαιτήσουμε γιατί δεν υπάρχει άλλη οδός. Δεν είναι μαξιμαλιστικός στόχος αλλά η μόνη ρεαλιστική λύση απέναντι στη συγκεντρωτική λογική του Πανεπιστημίου Πατρών», ανέφερε ο Δήμαρχος Αγρινίου.

 

  

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...