Μάρ   Απρίλιος 2024   Μάι

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Julianna Walker Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
Χρήστος Σπίρτζης:
Παρασκευή, 16 Οκτώβριος 2020 18:39

 

"Δηλώστε υπεύθυνα ότι αποκηρύσσετε τις καταλήψεις γιατί διαφορετικά..."

-Επικοινωνιακό προσωπείο ενάντια στην ακροδεξιά από κυβέρνηση Μητσοτάκη.

 

 

Ιανός, το διπλό πρόσωπο της κυβέρνησης Μητσοτάκη: Τρόμος, πάταξη και αυταρχισμός στα κοινωνικά θέματα,  επικοινωνιακό προσωπείο ενάντια στην ακροδεξιά και τα παρακλάδια της.
 
Τη στιγμή που η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί επικοινωνιακά να δείξει ότι δίνει μάχη ενάντια στην ακροδεξιά και τον φασισμό, χρησιμοποιώντας την καταδίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής από την ελληνική Δικαιοσύνη, οι πολίτες βιώνουν καθημερινά, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ακραίες αντιδημοκρατικές δράσεις από κρατικούς λειτουργούς. Δράσεις αντίστοιχες με αυτές των πιο μαύρων σελίδων της σύγχρονης πολιτικής μας ιστορίας.
 

Σε καθημερινή βάση διαδραματίζονται σκηνές άσκησης αστυνομικής βίας που ντροπιάζουν τη Δημοκρατία, την ελληνική κοινωνία και τη συντριπτική πλειοψηφία των δημοκρατικών αστυνομικών που υπηρετούν το Σύνταγμα και τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Τελευταία παραδείγματα, η διάλυση της μεγαλειώδους, ειρηνικής συγκέντρωσης έξω από το Εφετείο, η συνεχής ρίψη χημικών ακόμη και σε παιδιά 15 ετών έξω από το υπουργείο Παιδείας, η τρομοκράτηση μαθητών από αστυνομικούς σε σχολεία της Καβάλας, οι τηλεφωνικές κλήσεις σε γονείς για αποτύπωση των απόψεων τους σχετικά με τις καταλήψεις στα Χανιά, η κλήση των διευθυντών των σχολείων στα αστυνομικά τμήματα για να δώσουν λίστα με μαθητές που συμμετέχουν στις καταλήψεις στη Ξάνθη και οι απαράδεκτες εικόνες ακραίας τρομοκράτησης και άσκησης ψυχολογικής βίας σε μαθητές 13 ετών στο κέντρο της Αθήνας, όπως φαίνεται στο βίντεο που κυκλοφόρησε χθες στα  μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση, βλέπουμε τους εισαγγελείς να ξυπνούν ένα πρωί και "ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ" να διατάζουν προκαταρκτικές εξετάσεις για τις καταλήψεις στα σχολεία.
Για πρώτη φορά, η αστυνομία καλεί εκπαιδευτικούς και γονείς είτε για να κατονομάσουν μαθητές που συμμετέχουν σε καταλήψεις είτε για να αποκηρύξουν τις καταλήψεις με δήθεν άλλοθι τις προκαταρκτικές εξετάσεις που ζήτησαν οι Εισαγγελείς "ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ", ένα πρωί, μετά από περίπου 50 χρόνια.
Ο ακροδεξιός κατήφορός, όμως, δεν έχει όριο.
Όπως αναφέραμε και στη χθεσινή μας απάντηση προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σήμερα αποκαλύπτουμε νέα στοιχεία που φανερώνουν την ανακολουθία λόγων και πράξεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Φέρνουμε στο φως της δημοσιότητας την δήλωση (σ.σ βρείτε επισυναπτόμενο το σχετικό αρχείο) με την οποία ζητείται να δηλώσουν οι γονείς αν συμφωνούν ή όχι με τη συμμετοχή του παιδιού τους στην κατάληψη του σχολείου!
Τα προαναφερθέντα γεγονότα και η δήλωση προκαλούν ανατριχίλα σε κάθε δημοκρατικό πολίτη και αποτελούν πρόκληση για το δημοκρατικό αίσθημα του ελληνικού λαού.
Προκύπτουν αβίαστα τα ερωτήματα:
- Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ζητώντας δηλώσεις φρονημάτων από παιδιά και γονείς συμβάλλει στη δημοκρατική διαπαιδαγώγηση τους;
- Αν συμφωνεί ο γονέας με την κατάληψη, θα συνταχθεί φάκελος φρονημάτων-κατάληψης;
- Τι θα απογίνει ο μαθητής του οποίου ο γονέας διαφωνεί; Θα συλληφθεί;
- Τι θα γίνει στην περίπτωση που συμφωνεί ο γονέας αλλά διαφωνεί ο μαθητής;
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη χρησιμοποιεί την ΕΛΑΣ, το υπουργείο Παιδείας ή όποιες άλλες κρατικές υπηρεσίες για να επιβάλλει την ακραία πολιτική επιλογή του δόγματος "τρόμος και πάταξη".
Δυστυχώς, η πολιτική αυτή επιλογή δεν εξαιρεί ούτε μαθητές 12,13,14 ετών και ταυτόχρονα:
-  διαπαιδαγωγεί ανήλικους μαθητές να μην γίνουν ελεύθεροι άνθρωποι και ελεύθερα σκεπτόμενοι πολίτες,
- δημιουργεί την πεποίθηση σε γονείς, εκπαιδευτικούς και πολίτες ότι δεν διαβιούν σε μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή Δημοκρατία,
- θυμίζει τις πιο μαύρες στιγμές της σύγχρονης  πολιτικής μας ιστορίας,
- εφαρμόζει με δογματισμό πολιτικές και τακτικές που φέρνουν τους ένστολους και τους κρατικούς λειτουργούς σε αντίθεση με τους πολίτες και την κοινωνία ,
- οδηγεί την κοινωνία σε διαίρεση, σε μία εποχή που έχουμε να  αντιμετωπίσουμε  κρίσιμα εθνικά θέματα και ταυτόχρονα υγειονομική και οικονομική κρίση.
Ευθύνη για αυτόν τον ακροδεξιό κατήφορο δεν έχουν μόνο τα λίγα ακροδεξιά στοιχεία των κρατικών υπηρεσιών αλλά κυρίως η πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του.
Τα ερωτήματα που τίθενται είναι σαφή:
- Έχει αναζητήσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ευθύνες σε όσους αστυνομικούς σέρνουν στα τμήματα, όχι κουκουλοφόρους αλλά μαθητές 13 ετών και τρομοκρατούν ανήλικα παιδιά ή οι πράξεις αυτές αποτελούν διαταγές της κυβέρνησης;
- Είναι πρωτοβουλία Εισαγγελέων η δίωξη όσων συμμετέχουν στις καταλήψεις ή πολιτική κατεύθυνση που δόθηκε από την κυβέρνηση και συγκεκριμένα από τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Παιδείας με στόχο να τρομοκρατηθούν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί και να τερματιστεί ο δίκαιος αγώνας για τη διασφάλιση των αυτονόητων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας κατά την εκπαιδευτική διαδικασία;
- Είναι, τέλος, πρωτοβουλία των διευθυντών των σχολείων να ζητούν δηλώσεις αποκήρυξης των καταλήψεων από τους γονείς ή πολιτική εντολή της κυβέρνησης ως κατάλοιπο των δηλώσεων αποκήρυξης του κομμουνισμού και προσπάθεια τρομοκράτησης γονέων και εκπαιδευτικών;
Τόσο εμείς όσο και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας περιμένουμε άμεσα σαφείς απαντήσεις.
 
 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...