°F | °C
invalid location provided
«Ας βρούμε επιτέλους το θάρρος
Τετάρτη, 07 Οκτώβριος 2020 19:26

MISEL

 και τον τρόπο να αντιμετωπίσουμε τον Ερντογάν προτού να είναι αργά»

Έκκληση «να βρει η ΕΕ το θάρρος και τον τρόπο» να αντιμετωπίσει τον Ερντογάν προτού να είναι αργά, έκανε η  Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου κατά τη σημερινή της ομιλία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφερόμενη στην αναζωπύρωση των εχθροπραξιών μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν στον θύλακα του Ναγκόρνο – Καραμπάχ.

Η κυρία Ασημακοπούλου τόνισε ότι ενώ σύσσωμη η διεθνής κοινότητα ζητά κατάπαυση του πυρός στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, μόνο ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ρετζέπ Ερντογάν, δηλώνει ότι θα στηρίξει τους Αζέρους κατά των Αρμενίων «με κάθε δυνατό τρόπο!»

«Αναρωτιέμαι τι σημαίνει «με κάθε δυνατό τρόπο» όταν το εκστομίζει ο Πρόεδρος μιας χώρας που όχι μόνο δεν μεταμελείται αλλά δεν αναγνωρίζει καν τη θηριωδία και το φρικαλέο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που λέγεται γενοκτονία των Αρμενίων,» είπε χαρακτηριστικά η Ευρωβουλευτής.

Η κυρία Ασημακοπούλου αναφέρθηκε στη σημερινή απόφαση της Ελληνικής δικαιοσύνης για τη Χρυσή Αυγή, χαρακτηρίζοντάς την «ιστορική» και «νίκη της Δημοκρατίας» και τόνισε ότι οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη Νέα Δημοκρατία που υπό τον πρώην Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, «είχε το θάρρος και βρήκε τον τρόπο να αντιμετωπίσει τη Χρυσή Αυγή».

Κλείνοντας την τοποθέτησή της, σημείωσε ότι «Η Ευρώπη στο παρελθόν άργησε να βρει το θάρρος και τον τρόπο να αντιμετωπίσει τον Χίτλερ και το αποτέλεσμα ήταν το ολοκαύτωμα. Ας μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος».

 Ακολουθεί το κείμενο της τοποθέτησης:

«Πριν λίγα λεπτά μόλις ανακοινώθηκε μια ιστορική απόφαση της Ελληνικής δικαιοσύνης σχετικά με το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής.

Η καταδίκη του φασιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής ως Εγκληματικής οργάνωσης είναι μια νίκη της δημοκρατίας.

Την κρίσιμη στιγμή, η παράταξή μου, η Νέα Δημοκρατία,  υπό τον πρώην Πρωθυπουργό της Ελλάδος, Αντώνη Σαμαρά, είχε το θάρρος και βρήκε τον τρόπο να αντιμετωπίσει τη Χρυσή Αυγή ανοίγοντας το δρόμο για να κάνει η δικαιοσύνη σήμερα το καθήκον της.

Η Ευρώπη στο παρελθόν άργησε να βρει το θάρρος και τον τρόπο να αντιμετωπίσει τον Χίτλερ και το αποτέλεσμα ήταν το ολοκαύτωμα των Εβραίων.

Τώρα, ενώ σύσσωμη η διεθνής κοινότητα ζητά κατάπαυση του πυρός στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, μόνο ο Ερντογάν, δηλώνει ότι θα στηρίξει τους Αζέρους κατά των Αρμενίων «με κάθε δυνατό τρόπο!»

Και ρωτάω Κύριε Μπορέλ τί θα πει «με κάθε δυνατό τρόπο» όταν το λέει ο Πρόεδρος μιας χώρας που δεν αναγνωρίζει καν τη θηριωδία και το φρικαλέο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που λέγεται «γενοκτονία των Αρμενίων.»

Ας μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος.

Ας βρούμε επιτέλους το θάρρος και τον τρόπο να αντιμετωπίσουμε τον Ερντογάν προτού να είναι αργά».