Φεβ   Μάρτιος 2024   Απρ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Julianna Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
Χρήστος Σπίρτζης:
Τρίτη, 06 Οκτώβριος 2020 13:24

 

 «Αδιαμφισβήτητος ο ιδιαίτερος ρόλος των ιστορικών ηγετών του προοδευτικού κόσμου»

 

 Συνέντευξη του Χρήστου Σπίρτζη στο ραδιόφωνο Θέμα Radio.
       «Δεν μπορεί κανείς να μην αναγνωρίσει τον ιδιαίτερο ρόλο των ηγετών του προοδευτικού κόσμου κατά τις περιόδους που η Αριστερά έγραψε ιστορία και προσέφερε υπηρεσίες στον τόπο, η συμβολή τους είναι αδιαμφισβήτητη» τόνισε, μιλώντας στο Θέμα Radio και στους δημοσιογράφους Μπάμπη Κούτρα και Νίκο Φελέκη ο Χρήστος Σπίρτζης.
«Δεν μπαίνει θέμα συζήτησης και δεν μπαίνει θέμα συζήτησης και για την τρέχουσα συγκυρία όπου ο Αλέξης Τσίπρας ηγείται του ΣΥΡΙΖΑ. Ας ερωτηθούν και όσοι ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ για το ρόλο του προέδρου μας. Όλα τα άλλα περιττεύουν» συμπλήρωσε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ.
«Για τις απόψεις που εκφράζει ο κύριος Τσακαλώτος, πρέπει να ερωτηθεί ο ίδιος. Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του. Η δική μου η ένσταση είναι ότι όταν υπάρχουν διαφωνίες σε ένα κόμμα, καλό θα είναι να συζητώνται και να διατυπώνονται στα αρμόδια όργανα και όχι σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή σε συνεντεύξεις» είπε, επίσης, ο Χρήστος Σπίρτζης για να συμπληρώσει πως:
«Ο προοδευτικός χώρος έχει παράδοση στο να συνθέτει απόψεις, από εκεί και πέρα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα δημοκρατικό κόμμα, συνέδρια γίνονται άρα η πλειοψηφία θα αποφασίσει. Κατά την δική μου εκτίμηση, είναι σαφές ποιες απόψεις εκφράζουν την πλειοψηφία του κόμματος και ποιες όχι».
Είπε ακόμη για:
– τη διαδικασία διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ
«Δεν υπάρχει καμία κάμψη στη διαδικασία διεύρυνσης του κόμματος. Περάσαμε 2,5 μήνες lockdown και στα ΜΜΕ ξεκινούσαμε με Μητσοτάκη, συνεχίζαμε με Χαρδαλιά και καταλήγαμε στον θυρωρό της Πειραιώς. Ήταν μια μονοκρατορία της ΝΔ που ήθελε να καρπωθεί μια συνολική προσπάθεια του ελληνικού λαού στην οποία έβαλε πλάτη όλος ο πολιτικός κόσμος».
– για την κυβερνητική πολιτική
«Σήμερα είναι σαφές ότι οι ελλείψεις, οι παραλείψεις, οι αντικρουόμενες αποφάσεις σε σχέση με την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης έχουν παράξει πολύ άσχημα αποτελέσματα. Οι πολίτες είναι αγανακτισμένοι από την οικονομική κρίση στην οποία έφερε την χώρα η πολιτική της ΝΔ».
 - τον στόχο του ΣΥΡΙΖΑ:
«Με όσα κάνει η ΝΔ, μας βοηθάει στον πολιτικό στόχο που έχουμε, να υπάρχουν δηλαδή πολιτικές και κοινωνικές συγκλήσεις προκειμένου να μπορέσουμε να υπερασπιστούμε τον ελληνικό λαό και να υπηρετήσουμε τον θεσμικό ρόλο που έχουμε ως αξιωματική αντιπολίτευση και στον οποίο δεν έχουμε υστερήσει ούτε μία στιγμή. Στόχος μας είναι η ανατροπή αυτής της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας η οποία δυστυχώς τον τελευταίο καιρό παρουσιάζει και πολλές αντιδημοκρατικές πλευρές».
– για την επιβολή του δόγματος “τρόμος και πάταξη” στα σχολεία:
«Αναφέρομαι στην πολιτική του “τρόμος και πάταξη”, στο πως τρομοκρατούν και πολίτες αλλά ακόμη και μαθητές στα σχολεία. Πριν λίγο, στο Mega, αποκάλυψα έγγραφο από αστυνομικό τμήμα στο οποίο ζητείται να διερευνηθούν ποιες είναι οι απόψεις που έχουν οι γονείς παιδιών που συμμετέχουν σε κατάληψη. Πριν λίγες ημέρες βγάλαμε ένα άλλο βίντεο από την Καβάλα με ένστολους να επιχειρούν να τρομοκρατήσουν μαθητές. Σε λίγο θα κάνουν και φακέλους…»
– για το μαθητικό κίνημα και την απόπειρα σπίλωσής του:
«Έγινε μια απόπειρα σπίλωσης του μαθητικού κινήματος, ότι οι καταλήψεις γίνονται για να μην φοράνε οι μαθητές μάσκες. Και αυτό που αποδεικνύεται είναι ότι το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη ήταν πλήρως απροετοίμαστο για την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Η αντιπολίτευση δημιούργησε τα κενά στα σχολεία, η αντιπολίτευση δεν έστειλε καθαρίστριες, η αντιπολίτευση έκανε την παρωδία με τις μάσκες, η αντιπολίτευση δεν έχει στείλει υγειονομικό υλικό στα σχολεία; Δεν γίνεται μία απολύμανση στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η κυβέρνηση τι κάνει; Λέει για ατομική ευθύνη και δίνει εντολές στην αστυνομία;»
– για τις ΜΚΟ:
«Προσπαθούσαν να χρεώσουν τις ΜΚΟ και τις δράσεις τους στον ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στις υπηρεσίες που συνεργάστηκαν και σε όσους συνέβαλαν στο να εντοπιστεί η δράση διεθνών κυκλωμάτων. Πρέπει να αναδειχθεί το πως χειρίστηκε επικοινωνιακά τέτοια ζητήματα η ΝΔ».
– για το Μετρό Θεσσαλονίκης:
«15 μήνες είναι κυβέρνηση η ΝΔ, δεν έχει βάλει ένα μέτρο καλώδιο. Το Μετρό της Θεσσαλονίκης έπρεπε σήμερα να βρίσκεται – με εξαίρεση το σταθμό Βενιζέλου – στο τέλος της δοκιμαστικής του λειτουργίας. Οδήγησαν πάλι το έργο σε απόλυτη παύση εργασιών».
– για τα υπόλοιπα έργα που έχουν μπει στον “πάγο”
«Η ίδια εικόνα υπάρχει σε όλη τη χώρα: Η γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας είναι κολλημένη 13 μήνες, στον ΒΟΑΚ έχουν αλλάξει επτά σενάρια χωρίς να μας πουν τι θα κάνουν, η παράκαμψη της Χαλκίδας δεν δημοπρατήθηκε, ο διαγωνισμός για τα ηλεκτρονικά αναλογικά διόδια ακυρώθηκε, στο Άκτιο-Αμβρακία ο υπουργός υποχρεώθηκε από την απόφαση του ΣτΕ να ακυρώσει την ακύρωση των διαγωνισμών. Στο Πάτρα-Πύργος μας έχουν πει ότι έχουν στείλει φάκελο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να πάρουν εγκρίσεις. Εγώ σας λέω ότι δεν έχουν καταθέσει τίποτα, έχουμε ζητήσει από τον Απρίλη τα σχετικά έγγραφα και δεν μας έχουν δώσει το παραμικρό. Ακυρώθηκε και ο διαγωνισμός για τα λεωφορεία».
 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...