Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα5274
mod_vvisit_counterΧθές6475
mod_vvisit_counterAll6694992
°F | °C
invalid location provided
Η Μαρία Αγγέλη Δρ Λαογραφίας
Κυριακή, 27 Σεπτέμβριος 2020 19:42

 

 Εξελέγη ομόφωνα και παμψηφεί, Υπεύθυνη για την Παιδεία στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο. ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΙΛΩΝ ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ (ΔΕΦΝΚ) ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ:

 

 

 

Γενεύη, 26 Σεπτεμβρίου 2020


ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΙΛΩΝ ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ (ΔΕΦΝΚ)
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣΣτις 10 Σεπτεμβρίου 2020, το Ελληνικό Τμήμα της ΔΕΦΝΚ πραγματοποίησε την Γενική του Συνέλευση και αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

  1. Προτεραιότητες για τα επόμενα έτη

  • Εκδηλώσεις σε Σχολεία, Βιβλιοθήκες, Χωριά και Πόλεις σε συνεργασία με Εκπαιδευτικούς (Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου), Δήμους, Πολιτιστικούς Συλλόγους, Περιφέρειες.

  • Ημερίδες: «Πώς οι σύγχρονοι Έλληνες συγγραφείς αντιμετωπίζουν το έργο του Καζαντζάκη» και «Η Διδασκαλία του έργου του Νίκου Καζαντζάκη στα Σχολεία».

  • Συνέδρια: «Νίκος Καζαντζάκης και φύση» και «Νίκος Καζαντζάκης ταξιδευτής».

  • Ίδρυση Λεσχών Ανάγνωσης για την μελέτη του έργου του Νίκου Καζαντζάκη.

  • Προβολή της ετήσιας επιθεώρησης Le Regard cretois / H Κρητική ματιά, η οποία δημοσιεύεται ανελλιπώς από το 1990, στα γαλλικά, ελληνικά, αγγλικά και ισπανικά. Κάθε τεύχος περιλαμβάνει ανέκδοτα ή ελάχιστα γνωστά κείμενα του Νίκου Καζαντζάκη, ξεχασμένα ή αδημοσίευτα ακόμα, αξιόλογες μελέτες, μαρτυρίες, ανέκδοτες φωτογραφίες κ.ά.

  • 2021, 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία: Οργάνωση πολλών εκδηλώσεων με βάση το μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη Καπετάν Μιχάλης και την τραγωδία Καποδίστριας.


  1. Αρχαιρεσίες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Εξελέγη ομόφωνα και παμψηφεί, Υπεύθυνη για την Παιδεία: 

Μαρία Αγγέλη,

Δρ Λαογραφίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, συγγραφέας,
καθηγήτρια στο 2ο
 Γυμνάσιο Αγρινίου «Κοσμάς ο Αιτωλός».

Της εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια.


Με εκτίμηση

Γιώργος Στασινάκης

Πρόεδρος

Πρεσβευτής Ελληνισμού

E-mails: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.