Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα4488
mod_vvisit_counterΧθές5848
mod_vvisit_counterAll6450096
°F | °C
invalid location provided
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Δευτέρα, 15 Ιούνιος 2020 21:09

APELEYTEROSH.jpg-2

Με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων στην πλατεία Μαρίας Δημάδη ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την απελευθέρωση του Αγρινίου

(11η Ιουνίου 1821).

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με έπαρση της σημαίας στην πλατεία Μαρίας Δημάδη και τέλεση της επίσημης δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο εκπαιδευτικός Σπύρος Αδάμης.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου,τους Βουλευτές Γ.Βαρεμένο και Θ.Μωραίτη , τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Ν.Φαρμάκη, εκπροσώπους των Αστυνομικών και Στρατιωτικών Αρχών, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, συλλόγους και φορείς της πόλης.

ΟΔήμαρχος ΑγρινίουΓιώργος Παπαναστασίου αναφέρθηκε στο συμβολισμό της σημερινής ημέρας επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Η 11η Ιουνίου 1821 υπενθυμίζει σε όλους το εθνικό μας χρέος. Η ηρωική πράξη των προγόνων μας αποτελεί αναμφίβολα σημαντικό εθνικό κεφάλαιο με πολλαπλή συμβολική αξία. Κυρίως όμως μας υπενθυμίζει ότι οι λαοί οι οποίοι διεκδικούν και δεν σκύβουν το κεφάλι κερδίζουν την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία τους. Οφείλουμε τιμή στους υπερήφανους προγόνους μας».