Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα1481
mod_vvisit_counterΧθές4391
mod_vvisit_counterAll7495754
°F | °C
invalid location provided
«Ερώτηση Α.Μ.Ασημακοπούλου
Τρίτη, 02 Ιούνιος 2020 20:17

MISEL

 για την επιστροφή διαφημιστικών

αμοιβών εταιρειών του τουριστικού κλάδου σε online πλατφόρμες για ταξιδιωτικές κρατήσεις που ματαιώθηκαν λόγω COVID-19»

Ερώτηση για τα αιτήματα επιστροφής διαφημιστικών αμοιβών σε online πλατφόρμες που έχουν καταβληθεί από επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα για ταξιδιωτικές κρατήσεις που ματαιώθηκαν λόγω COVID-19, κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου, κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Πολλές επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα, που έχουν προκαταβάλει σε on line πλατφόρμες μεγάλα ποσά για διαφημιστική προβολή, εγείρουν αξιώσεις για επιστροφή χρημάτων εξαιτίας της πανδημίας. Η Ευρωβουλευτής επικαλείται ως παράδειγμα την επιστολή της Γερμανικής ένωσης start-ups προς τον επικεφαλής της Google, κ. Philipp Schindler, όπου ζητά από την Googleνα αναστείλει την εκτέλεση πληρωμών σε εκείνες τις εταιρείες που έχουν λάβει κρατική οικονομική ενίσχυση και την παροχή ευελιξίας στις πληρωμές και στις χρεώσεις.

Η κα Ασημακοπούλου σημειώνει ότι αν δεν υπάρξει ευελιξία από τις online πλατφόρμες πολλές εταιρείες του τουριστικού τομέα θα αναγκαστούν να χρησιμοποιήσουν κρατικά δάνεια για να πληρώσουν τα χρέη τους και ρωτά ποια είναι η θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε σχέση με τα αιτήματα των επιχειρήσεων του τουριστικού τομέα για επιστροφή καταβληθείσας διαφημιστικής αμοιβής που αφορά σε ταξιδιωτικές κρατήσεις που ματαιώθηκανλόγω COVID-19.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

«Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα και έχουν προκαταβάλει σε on line πλατφόρμες μεγάλα ποσά για διαφημιστική προβολή εγείρουν αξιώσεις για επιστροφή χρημάτων εξαιτίας της πανδημίας.

Για παράδειγμα με επιστολή της προς τον επικεφαλής της Google, κ. Philipp Schindler, η Γερμανική ένωση start-ups καλεί την Googleνα αναστείλει την εκτέλεση πληρωμών σε εκείνες τις εταιρείες που έχουν λάβει κρατική οικονομική ενίσχυση καθώς και ευελιξία στις πληρωμές και στις χρεώσεις. Επίσης σημειώνει ότι αν δεν υπάρξει ευελιξία από την Google, πολλές εταιρείες θα αναγκαστούν να χρησιμοποιήσουν κρατικά δάνεια για να πληρώσουν τα χρέη τους και ως εκ τούτου η κρατική χρηματοδότηση από τους φορολογούμενους θα μεταφερθεί στα ταμεία της Google.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, διαφορετική πολιτική σε σχέση με την Google ακολουθούν άλλεςon line πλατφόρμες, οι οποίες έχουν ήδη συμφωνήσει με τους πελάτες τους την αναβολή των πληρωμών ή ακόμα και την κατάργησή τους.

Ερωτάται η Επιτροπή:

Ποια είναι η θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε σχέση με τα αιτήματα των επιχειρήσεων του τουριστικού τομέα για επιστροφή καταβληθείσας διαφημιστικής αμοιβής που αφορά σε ταξιδιωτικές κρατήσεις που ματαιώθηκανλόγω COVID-19;»