Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα4555
mod_vvisit_counterΧθές5848
mod_vvisit_counterAll6450164
°F | °C
invalid location provided
Τηλεδιάσκεψη των ευρωβουλευτών
Πέμπτη, 21 Μάιος 2020 19:19

 της ΝΔ με τον Πρόεδρο 

THLEDIASKECH-MEIMARAKHS.jpg-2

της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος

Μια παραγωγική συζήτηση είχαν σήμερα οι Έλληνες Ευρωβουλευτές του ΕΛΚ με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, στο πλαίσιο των τηλεδιασκέψεων που διοργανώνει ο Αντιπρόεδρος της Κ.Ο του ΕΛΚ και Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ο κ. Τζιτζικώστας ενημέρωσε τους Έλληνες Ευρωβουλευτές για τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζουν οι Περιφέρειες και οι Δήμοι και γενικότερα η τοπική αυτοδιοίκηση στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, καθώς με τις πρωτοβουλίες και δράσεις που αναπτύσσουν βρίσκονται δίπλα στον πολίτη και αφουγκράζονται καλύτερα τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών.

Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήθηκε η συνεργασία ευρωβουλευτών και Επιτροπής Περιφερειών, ώστε με παρεμβάσεις τους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το έργο των Περιφερειών. Παράλληλα, όπως επισημάνθηκε, τώρα που η φωνή της Ελλάδος είναι ισχυρή στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς, από κοινού Κυβέρνηση, Ευρωβουλευτές, Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι πρέπει να είναι σε συνεχή επικοινωνία και συνεννόηση προκειμένου να γίνουν όλες οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις προς όφελος του Ευρωπαίου πολίτη.