Φεβ   Μάρτιος 2024   Απρ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Julianna Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
Η απάντηση του ΜέΡΑ25
Τετάρτη, 20 Μάιος 2020 17:35

 στο καυτόερώτημα τηςημέρας: Ευρωομόλογο Μακρόν-Μέρκελ

ΕΡΩΤΗΣΗ:Συμφώνησαν Μακρόν και Μέρκελ για ευρωομόλογο ύψους 500 δις που θα ρεύσουν ως ενισχύσεις στις χώρες μας; Τελικά, θα δούμε φως από την Ευρωπαϊκή Ένωση;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Πρώτον, δεν πρόκειται για απόφαση αλλά για πρόταση Μέρκελ-Μακρόν που θα περάσει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, με Ολλανδία, Αυστρία, Φινλανδία & Σουηδία και Ανατολικές Χώρες να καραδοκούν – και την κα Μέρκελ να ετοιμάζει την αναδίπλωσή της.

Δεύτερον, δεν ξεχνούμε το Meseberg – το κάστρο απ’ όπου Μέρκελ και Μακρόν τον Ιούνιο του 2018 ανακοίνωσαν την δημοσιονομική ένωση της ευρωζώνης με τη δημιουργία κοινού προϋπολογισμού. Πως κατέληξε; Ως μια ασήμαντη υποσημείωση ύψους 0,01%
του κοινοτικού προϋπολογισμού!

Τρίτον, ακόμα και να γίνει πράξη η πρόταση Μέρκελ-Μακρόν, δεν θα αποτρέψει το 5ο Μνημόνιο καθώς δεν προβλέπει μεταφορά χρέους από τον κρατικό προϋπολογισμό στην Ευρώπη – δεν είναι, δηλαδή, ευρωομόλογο αλλά ένα ενισχυμένο με δανεικά ΕΣΠΑ για μετά τα μέσα του 2021.

Τέταρτον, οι ενισχύσεις δεν θα αφορούν ούτε το κράτος μας ούτε τους μικρομεσαίους – αλλά τις μεγάλες ξένες επιχειρήσεις. Για να το πω απλά, θα χρηματοδοτηθεί η Fraport για να κερδίζει από τα αεροδρόμιά μας την ώρα που οι έλληνες, πολίτες και μικρομεσαίοι, θα πλήττονται αλύπητα από το 5ο Μνημόνιο.

Να γιατί το ΜέΡΑ25 καλούμε σε παλλαϊκή συστράτευση εναντίον του 5ου Μνημονίου

Το Video με την δήλωση του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 ΓιανηΒαρουφάκη μπορείτε να το βρείτε στο εξής Link

 https://youtu.be/lBcq5uAlJhM

Το 5o Μνημόνιο είναι προ των πυλών.

Μόνο μια Δημοκρατική Επανάσταση μπορεί το αποτρέψει, όχι άλλη μια κυβερνητική εναλλαγή που απλώς θα νομιμοποιήσει το 5ο Μνημόνιο με «προοδευτικό» πρόσημο.

Αντίθετα με το 2010, το 2020 δεν υπάρχει η δικαιολογία της άγνοιας.

Σήμερα έχουμε υποχρέωση να οργανώσουμε την παλλαϊκή συστράτευση γύρω από βασικούς άξονες ανατροπής των σχεδίων της τρόικας εσωτερικού και εξωτερικού.

Βέτο σε κάθε Eurogroup μέχρι την αναδιάρθρωση του χρέους. Κουρέματα φόρων και οφειλών. Κρατικοποίηση τραπεζών. Καθιέρωση αξιοπρεπούς βασικού εισοδήματος. Οι υδρογονάνθρακες στα έγκατα της γης. Τέλος σε Μόριες και στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Για τους πολλούς που ήδη υπέφεραν πολλά.

Διαβάστε ολόκληρη τη διακήρυξη εδώ.

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...