°F | °C
invalid location provided
Ημερίδα το Σάββατο στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
Σάββατο, 21 Δεκέμβριος 2019 22:20

 για θέματα υγείας, εθελοντισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας / Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε θέματα υγείας, συνεργάζεται με φορείς της περιοχής, όπως η Νοσηλευτική Μονάδα Μεσολογγίου, το Σελίβειο Γηροκομείο, το Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ», το Κέντρο Πρόληψης «ΟΔΥΣΣΕΑΣ», το Κέντρο Εικαστικής Παρέμβασης «ΙΘΑΚΕΣ», την ΕΛΕΠΑΠ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, τον ΞΕΝΩΝΑ ΓΕΦΥΡΑ (Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης), το Κέντρο Ημέρας ΕΨΥΕΠΕΑ (Εταιρεία Ψυχικής Υγείας παιδιού και εφήβου Αιτωλοακαρνανίας), το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο, κ.ά.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας διοργανώνεται Ημερίδα-Εκδήλωση για θέματα υγείας και εθελοντισμού η οποία θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Π.Ε. Αιτωλοακαρνίας, στην Ι.Π. Μεσολογγίου, το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019.

Σκοπός της δράσης είναι η ενημέρωση για ζητήματα υγείας, όπως η διαταραχή της ψυχικής υγείας λόγω της όξυνσης των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων, η άνοια, οι συμπεριφορικές διαταραχές, τα κινητικά προβλήματα, ο επαγγελματικός προσανατολισμός ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, οι γενετικές αιματολογικές διαταραχές (Μεσογειακή Αναιμία, κλπ), αλλά και για θέματα εθελοντισμού, κοινωνικής αλληλεγγύης και προστασίας των ευπαθών ομάδων, όπως ενημέρωση και διάδοση της ιδέας της προσφοράς αίματος, θέματα που άπτονται των ατόμων με αναπηρία και την προώθηση και αναγνώριση των δικαιωμάτων τους στην εκπαίδευση, τον αθλητισμό, την ψυχαγωγία και τον πολιτισμό.