Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα5428
mod_vvisit_counterΧθές6290
mod_vvisit_counterAll6482361
°F | °C
invalid location provided
ΑΠΟ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΓΑΛΛΙΑΣ
Δευτέρα, 18 Νοέμβριος 2019 17:59

Την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2010, στις 19.00, ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, κ. PatrickMaisonnave, θα απονείμει στην πρεσβευτική κατοικία, τα διάσημα του Αξιωματούχου Γραμμάτων και Τεχνών, στον κ. Γιώργο Αρχιμανδρίτη, για τη συμβολή του στο τομέα του πολιτισμού στη Γαλλία και στον κόσμο.

Συγγραφέας, δημοσιογράφος και δημιουργός ραδιοφωνικών ντοκιμαντέρ τέχνης και πολιτισμού, ο Γιώργος Αρχιμανδρίτης είναι Διδάκτωρ Συγκριτικής Γραμματολογίας της Σορβόννης. Έχει διατελέσει Πρέσβης Πολιτισμού της Ελλάδας στα πλαίσια της Γαλλικής Προεδρίας στην Ευρώπη (2008) και έχει τιμηθεί από τη Γαλλική Δημοκρατία με τον τίτλο του Ιππότη του Τάγματος Γραμμάτων και Τεχνών για τη συμβολή του στον τομέα του Πολιτισμού στη Γαλλία και τον κόσμο (2010) ενώ το 2019 προήχθη σε Αξιωματούχο του Τάγματος Γραμμάτων και Τεχνών.

Το βιβλίο «Mot à Mot» («Λέξη προς λέξη»), που συνυπογράφει με την Danielle Mitterrand, κυκλοφορεί από τις γαλλικές εκδόσεις Le Cherche Midi και το βιβλίο του «Μikis Théodorakis par lui-même» από τις εκδόσεις Actes Sud. Στην Ελλάδα κυκλοφορούν τα βιβλία του « Μίκης Θεοδωράκης-Η ζωή μου », « Θόδωρος Αγγελόπουλος-Με γυμνή φωνή » και « Μελίνα-Μια σταρ στην Αμερική » (με τον Σπύρο Αρσένη), από τις Εκδόσεις Πατάκη.

Είναι τακτικός συνεργάτης της Δημόσιας Γαλλικής Ραδιοφωνίας (France Culture). Άρθρα και συνεντεύξεις του με εξέχουσες διεθνείς προσωπικότητες έχουν δημοσιευθεί στη Γαλλία (Le Monde, Le Point, L’Obs) και στην Ελλάδα (Η Καθημερινή, Το Βήμα, Mancode, Blue), ενώ συμμετέχει τακτικά στα διεθνή συνέδρια Art for Tomorrow και Athens Democracy Forum της εφημερίδας The New York Times.

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...