Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα3384
mod_vvisit_counterΧθές6171
mod_vvisit_counterAll6944575
°F | °C
invalid location provided
ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ
Τρίτη, 17 Σεπτέμβριος 2019 16:00

 

Pallas-Mikro-CV-2

Βαγγέλης Πάλλας Δημοσιογράφος – Ερευνητής – Αναλυτής – Α.Ε.J./I.F.J.

Επιτέλους ήρθαν οι εκλογές και δικαιώθηκαν οι δημοσκοπήσεις, όλα τα συστημικά ΜΜΕ, όλα τα παπαγαλάκια, αλλά και οι πολιτικές δυνάμεις της «αντίστασης». Ιδού το λαμπρό παρόν για ανατροπή όλου αυτού του «καταστρεπτικού συστήματος της «διεφθαρμένης» αριστεράς…

Ο κόσμος θάναι εκεί αύριο όταν ξυπνήσεις από τον λήθαργο της νίκης ή της ήττας. Θα το καταλάβεις με το που βγεις στον δρόμο και θα πλημμυρίσουν τα αυτιά σου από ήχους της πόλης, από τις αναλύσεις των «ειδικών» των «έγκυρων» δημοσιογράφων, αλλά και των συστημικών ΜΜΕ…

Είναι όμορφη η ζωή από όποια πλευρά και να είσαι.

Η διαδρομή σου θα είναι η ίδια. Supermarket, φούρνος, εφορία, τράπεζα, λίγο από ιατρό και επιστροφή στο σπίτι όπου ο καναπές σε περιμένει θα ανοίξεις την τηλεόραση στις ειδήσεις των οκτώ και θα απολαύσεις τα παπαγαλάκια με αναλύσεις fake, με αντιπαραθέσεις αλλά και τα συστημικά ψέματα.

Ο καφές σου τα τσιγάρα, οι εφημερίδες, το μετρό, ο ήλιος, τα σύννεφα, η βροχή, ο αέρας το νέφος, οι φίλοι σου, όλα θα είναι στη θέση τους, δεν θα λείπει τίποτα απ’ αυτό το αρμονικό σύμπαν της καθημερινότητάς σου.

Αρχίζεις να το συνειδητοποιείς, το νέο πολιτικό περιβάλλον που έρχεται, δημιούργησε νέα όνειρα, αλλά να είσαι προετοιμασμένος. Ήδη νιώθεις πνευματικά κουρασμένος και το μόνο που σκάφτεσαι είναι με ποιον θα πας με τον νικητή ή τον νικημένο.

Είσαι πλέον σίγουρος, είναι πολύ χαρούμενος που έκανες το καθήκον σου γι’ αυτό κοιμήσου ήσυχος, αύριο δεν θα χρειαστεί να ονειρεύεσαι.

Στις ειδήσεις θα δεις πάλι απίστευτα φαινόμενα μαζικής καταστροφής, σεισμούς, καταποντισμούς, παραστάσεις κωμικές, βομβαρδισμούς συνειδήσεων, σπίλωση ανθρώπων και στα κενά διαφημίσεις ιαματικών κρεμών, ονειρεμένων ταξιδιών, και άλλων συναφών προϊόντων.

Η ρουτίνα είναι ένα καταπληκτικό δώρο που δεν πρέπει να το αρνηθείς. Η καθημερινότητα είναι αυτή που σε σημαδεύει, που σε εμπνέει και ταυτόχρονα σε οδηγεί στην μίζερη πορεία της ζωής σου. Έτσι όπως την δημιούργησε το αστικό πολιτικό σύστημα… Γι’αυτό νιώθεις τυχερός…Κοιμήσου ήσυχος…Άλλη μια μέρα τελείωσε…

Άραγε πόσο Ευρωπαίος είσαι; Τι σε κάνει να ξεχωρίζεις, αν ξεχωρίζεις. Γιατί πιστεύεις ότι ξεχωρίζεις από τους άλλους λαούς, παράδειγμα από τους «φίλους» σου στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού; Γιατί σε ενοχλεί η ιμπεριαλιστική πολιτική τους; Γιατί όταν μιλάμε για ιμπεριαλισμό πάντα θεωρούμε ως έκφραση του τον πόλεμο, την βίαια κατοχή εδαφών και ανθρώπων; Ιμπεριαλισμός δεν είναι και η κυριαρχία τους πάνω στην τέχνη, στο πνεύμα, στην καθημερινή σου ζωή; Σου επιβάλανε πως θα ντύνεσαι, πως θα ακούς την ίδια μουσική, πώς θα σκέφτεσαι ή πως θα ονειρεύεσαι; Ποιες είναι οι ευθύνες σου; Πολλές…

Το fakenewsκαι η δολοφονία της πραγματικότητας είναι τα σπουδαιότερα γεγονότα που επηρεάζουν την καθημερινότητά του, αλλά και την σύγχρονη ιστορία.

Ο Φαράτζ στη Βρετανία, ο Σαλβίνι στην Ιταλία ο Ορμπάν στην Ουγγαρία, η Λεπέν στη Γαλλία, ο Κουρτς στην Αυστρία, ο Τραμπ στις ΗΠΑ, αυτές οι ανιστόρητες προσωπικότητες, παράγωγα της προπαγάνδας και των fakenews, δεν μπορεί να αντιπροσωπεύουν την Ευρώπη, αλλά γιατί τους πιστεύει ο κόσμος, τι φταίει; Αναζήτησε την δική σου ευθύνη μέσα στην Ευρώπη.

Τέλος, αυτό πού έμαθες είναι ότι θα χρειαστεί να περιμένεις έως τις 30 Ιουνίου για να πληροφορηθείς εάν το αποτέλεσμα που εσύ διαμόρφωσες στην προοπτική της δεξιάς παλινόρθωσης, θα πετύχει ή θα ξεκινήσει έναν νέο αγώνα…

Κάποιοι σκέφτονται τους φόβους τους… κάποιοι άλλοι φοβούνται τις σκέψεις τους…

«Εμείς, λοιπόν, ταξιδέψαμε σ’ έναν υπέροχο μύθο, σ’ ένα πάρα πολύ όμορφο όραμα. Τώρα, αν αυτό στο τέλος της ζωής μας κατάντησε εφιάλτης, αυτό είναι άλλο θέμα, είπαμε, είναι θέμα της εξουσίας».

«Και μέσα σε όλη την πορεία της ιστορίας, οι μόνοι που έσωσαν την αθωότητά τους ήταν αυτοί που σκοτώθηκαν νωρίς, πριν γίνουν εξουσία. Γιατί, σου λέω, ότι η εξουσία είναι το χειρότερο, είναι το τρομακτικότερο εφεύρημα του ανθρώπου!».