Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα1118
mod_vvisit_counterΧθές2812
mod_vvisit_counterAll5780645
°F | °C
invalid location provided
Στην Ελλάδα για ευαισθητοποίηση
Δευτέρα, 22 Ιούλιος 2019 19:15

Βρυξέλλες, Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

σε θέματασχετικά με την καλή μεταχείριση των ζώων ο Ευρωβουλευτής Καθ. KlausBuchner καθώς και οι δύο πρώην Ευρωβουλευτές StefanEck και Γιώργος Χατζημαρκάκης.

Μεταξύ της 24ης καιτης 28ης Ιουλίου, ο Ευρωβουλευτής Καθ. KlausBuchner καθώς και οι δύο πρώην Ευρωβουλευτές StefanEck και Γιώργος Χατζημαρκάκηςταξιδεύουν στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Κρήτη.

Στόχος της αποστολής είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών στα θέματα που αφορούν την καλή μεταχείριση των ζώων. Μετά από ένα πρώτο ταξίδι του περασμένου έτους του StefanEck, αφιερωμένο στην προστασία των δικαιωμάτων των ζώων, φέτος έχει ενώσει τις δυνάμεις του με τον επίσης Γερμανό Ευρωβουλευτή που είναι μέλοςστο Ευρωκοινοβούλιο της Πολιτικής Ομάδας των Πρασίνων, Καθηγητή KlausBuchner. Στόχος αυτής τηςαποστολής είναι η προστασία των ζώων στις περιοχές της Ευρώπης οι οποίες θεωρούνται σημαντικές για το θέμα της προστασίας των ζώων. Συνοδεύονται από τον πρόεδρο του ÖDPSaar, Γιώργο Χατζημαρκάκη που κατάγεται από τηνΚρήτη.

Τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στην Ελλάδα. Παρ 'όλα αυτά, απαιτούνται ακόμη κάποιες προσπάθειες για να εξασφαλιστεί ότι η έννοια της καλής μεταχείρισης των ζώων είναι βαθιά αγκυροβολημένη στη συνείδηση ​​της καθημερινής ζωής των πολιτών. Ο StefanEck επισημαίνει: «Η αληθινή ευημερία των ζώων αντανακλάται και στον τρόπο με τον οποίο προωθούμε το ζήτημα σε περιοχές που ήταν προηγουμένως δύσκολες για την καλή διαβίωση των ζώων. Η Κρήτη, με τους πολλούς Ευρωπαίους τουρίστες και τον μεγάλο αριθμό αδέσποτων σκύλων, είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα εδώ».

Αυτό ισχύει κυρίως για τη χρήση και την πώληση ζώων. Για παράδειγμα, τον περασμένο χρόνο ο StefanEck εξέτασε τις πωλήσεις ζωντανών κουνελιών κυρίως στην εβδομαδιαία λαϊκή αγορά στα Χανιά. Δυστυχώς, έπρεπε να δηλωθεί ότι τα ζώα σε μικρούς κλωβούς εκτέθηκαν εν μέρει στον ήλιο για πολλές ώρες και δεν πήραν νερό. Φέτος, θα εξετασθεί κατά πόσον τηρούνται πραγματικά οι σχετικοί κανονισμοί που προηγουμένως δεν ελήφθησαν υπόψη. Οι αρχές συνεργάστηκαν πολύ με τους ακτιβιστές των δικαιωμάτων των ζώων στο παρελθόν, γεγονός που αποτελεί ήδη καλό δείκτη. Και όμως,η εφαρμογή της είναι το κλειδί.

Μέτρα για τη βελτίωση αυτού είναι μέρος του έργου του Νίκου Χρυσάκη. Είναι αστυνομικός και ταυτόχρονα συγγραφέας βιβλίων σε θέματα καλής διαβίωσης των ζώων. Ειδικεύτηκε στην αστυνομική εκπαίδευση για να ευαισθητοποιήσει τους υπαλλήλους για ζητήματα καλής μεταχείρισης των ζώων. Σε κοινή συνάντηση θα συζητηθεί πώς μπορεί να υποστηριχθεί καλύτερα το έργο του σε τοπικό επίπεδο από την Ευρώπη.

Η βελτίωση της καλής διαβίωσης των ζώων απαιτεί επίσης τη συνεργασία με τους εκλεγμένους εκπροσώπους της κοινωνίας. Ως εκ τούτου, οι τρεις ακτιβιστές των δικαιωμάτων των ζώων θα συναντηθούν για ανταλλαγή απόψεων με τον νεοεκλεγμένο δήμαρχο των Χανίων Παναγιώτη Σημαντειράκη καθώς και με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Ο καθηγητής KlausBuchner: «Θα ήθελα να προσφέρω τον εαυτό μου στην Κρητική και την Ελληνική πολιτικήσκηνή ως σημείο επαφής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το θέμα της προστασίας των ζώων. Ως Αντιπρόεδρος της ευρωπαϊκής οργάνωσης ομπρέλα "Eurogroup για ζώα" θα ήθελα επίσης να βελτιώσω την κατάσταση για την καλή διαβίωση των ζώων στην Κρήτη».

Οι συνομιλίες επισημαίνουν τα μέλη της αποστολής θα πρέπει επίσης να επικεντρωθούν στην καλύτερη υποστήριξη των φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων για τα αδέσποτα σκυλιά. Διάφορα σωματεία, μερικά με γερμανική συμμετοχή, δεσμεύονται για την προστασία και την τοποθέτηση αδέσποτων σκύλων σε Ευρωπαϊκέςοικογένειες. Η επιβάρυνση των συλλόγων πολλές φορές υπερβαίνουν κατά πολύ τις δυνατότητες. Χρειάζεται επειγόντως βοήθεια, γι'αυτό και οι τρεις πολιτικοί παρακολουθούν κατάλληλα σωματεία και εργάζονται για τα συμφέροντά τους. Ο πρώην ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκηςεπισημαίνει: “Ήδη ως μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ήμουν υποστηρικτής ενός γερμανικού-κρητικού συλλόγουγια τη φροντίδα των αδέσποτων σκύλων. Θα ήθελα να συνεχίσω τη υποστήριξή μουκαι τώρα μαζί με τον Ευρωβουλευτή του κόμματος μουΚαθ. KlausBuchner

Με αφορμή την συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης δήλωσε:«Είναι σημαντικό να υπάρχει συνεργασία όλων των τοπικών φορέων και κοινές δράσεις και βούληση ώστε να μπορέσουμε να αναδείξουμε στις τοπικές κοινωνίες ως βασική προτεραιότητα την προστασία των ζώων. Επιδίωξή μας είναι να ενώνουμε διαρκώς δυνάμεις με στόχο την ευζωία των ζώων.»

Τέλοςτα μέλη της αποστολής θα επισκεφτούν, το φετινό Φεστιβάλ Βέγκαν, που πραγματοποιείται για τρίτη φορά στην Ελλάδα και για πρώτη φορά στο νησί της Κρήτης. Ο StefanEck είναι ικανοποιημένος με την εξέλιξη αυτή και τονίζει: «Είναι ένα θετικό μήνυμα ότι το vegan κίνημα αναγνωρίζετε όλο και πιο πολύστην Ελλάδα.» Ο πρώην ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης δεν βλέπει καμία αντίφαση στην vegan και στην τοπική κουζίνα και τονίζει ότι: «Η Κρητική διατροφή είναι βασικά χαμηλά σε κρέας και πλούσια σε όσπρια που χρησιμεύουν ως πηγή πρωτεϊνών. Κατά την επίσκεψη μας στο νησί θα υπάρχει αρκετό κρητικό-βέγκαν φαγητό. Δεδομένου ότι αυτό βασίζεται πάντα στο κρητικό ελαιόλαδο.Τα τρόφιμα στην Κρήτη είναι πολύ νόστιμα και υγιεινά!»