Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα524
mod_vvisit_counterΧθές5472
mod_vvisit_counterAll7791471
°F | °C
invalid location provided
Παρέμβαση Βόζεμπεργκ
Πέμπτη, 18 Ιούλιος 2019 13:57

 για τις αυξημένες προσφυγικές ροές των τελευταίων μηνών

Τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ε.Ε στη διαχείριση του μεταναστευτικού, ύστερα μάλιστα και από τις αυξημένες προσφυγικές ροές στην χώρα μας το τελευταίο διάστημ& alpha;, έφερε με παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ε.Λ.Κ. κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ - Βρυωνίδη, σε συζήτη&sigma ;η επί σημαντικών πολιτικών ζητημάτων.
 Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής υπογράμμισε ότι κλονίζεται η εμπιστοσύνη των ευρωπαίων πολιτών στην Ε.Ε. καθώς ο Κανονισμός του Δουβλίνου έχει παγώσει στο Συμβούλιο, με μια ομάδα κρατών μελών να αρνείται πεισματικά την από κοινού ανάληψη ευθυνών και την εφαρμογή ενός κοινού ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου.
Η κυρία Βόζεμπεργκ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η νέα Ελληνική κυβέρνηση επικεντρώνεται στη χάραξη μιας υπεύθυνης μεταναστευτικής πολιτικής, που στοχεύει στην αποτελεσματική φύλαξη τ&ome ga;ν κοινών ελληνικών και ευρωπαϊκών συνόρων.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της παρέμβασης της Ελίζας Βόζεμπεργκ :
« Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Στην περασμένη κοινοβουλευτική θητεία απασχόλησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το πολύ σημαντικό θέμα της μετανάστευσης.
Είμαι από την Ελλάδα και ξέρετε ότι η χώρα μου αντιμετωπίζει μείζον πρόβλημα.
Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδος εγγυάται την αποτελεσματική φύλαξη των εξωτερικών συνόρων και έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για μια υπεύθυνη μεταναστευτική πολιτική.
Όμως, έχουμε μπροστά μας δύο προβλήματα. Το ένα αφορά στη μη αναθεώρηση του Κανονισμού του Δουβλίνου, που έχει παγώσει στο Συμβούλιο. Και το δεύτερο πολύ σοβαρό πρόβλημα αφορά σε εκείνα τα κράτη μέλη, που έχουν κλείσει τις πόρτες τους και δεν δέχονται να εφαρμόσουν τις κοινές μας αποφάσεις. Δεν δέχονται την ανάληψη κοινών ευθυνών και δεν βοηθούν, ούτως ώστε να μπορούμε να έχουμ&epsil on; ένα κοινό ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου, χωρίς να κλονίζεται η αξιοπιστία μας προς τους Ευρωπαίους πολίτες και να μην συνηγορούμε στο να ρίχνουμε νερό στον μύλο του λαϊκισμού.
Ευχαριστώ».